Izlet na dlani

20 najslabših svetovnih letalskih družb

Ob zaključku leta sicer običajno pomislimo na najboljše izkušnje, da pa boste za prihodnje leto vedeli načrtovati potovanja oziroma lete z različnimi letalskimi družbami, smo vam tokrat pripravili seznam letalskih družb o katerih je mogoče vredno razmisliti pred rezervacijo.

Kako pa se znajde posamezna letalska družba na seznamu najslabših?

Predvsem varnostni ali operativni pogoji so za večino potnikov ključni dejavniki pri odločanju za letalske družbe, in tako se je na seznamu najslabših znašlo več kot 100 letalskih družb, za nekatere mogoče še niti niste slišali. Gre za letalske družbe Afganistana, Kirgizije, Liberije, Mozambika, Siera Leone, Sudan, številne indonezijske družbe itd.

Spletna stran AirlineRatings.com ocenjuje letalske družbe glede na varnost, kar nekaj družb je prejelo le eno zvezdico: Batik Air, Bluewing Airlines, Citilink, Kal-Star aviation, Lion Air, Sriwijaya Air, TransNusa, Trigana Air Service, Wings Air, Xpress Air.

Spletna stran, ki prav tako ocenjuje letalske družbe- Skytrax, pa je te ocenjevala na podlagi kvalitete storitev. 9 letalskih družb je prejelo vse zvezdice (ANA, Asiana, Cathay Pacific, Etihad, EVA Air, Garuda Indonesia, Hainan Airlines, Qatar Airways in Singapore Airlines). 40 letalskih družb je prejelo 4 zvezdice (npr. Virgin, Lufthansa, British Airways, Air France in celo Emirates, so prejeli zgolj 4, pa so že nekaj let zapored na samem vrhu najboljših letalskih družb). Skupno 107 letalskih družb je prejelo 3 zvezdice (npr. Ryanair, easyJet, United, WOW, Wizz, Norwegian, Thomas Cook, Monarch, Jet2 in American Airlines).

Seznam 20 najslabših letalskih družb na svetu:
1. Bahamasair (Nassau)
2. Biman Bangladesh Airlines (Dhaka)
3. Bulgaria Air (Sofija)
4. China United Airlines (Peking)
5. Cubana Airlines (Havana)
6. Iran Air (Teheran)
7. Lion Air (Jakarta)
8. Mahan Air (Teheran)
9. Nepal Airlines (Kathmandu)
10. Onur Air (Istanbul)
11. Pegasus Airlines (Istanbul)
12. Rossiya Airlines (St. Petersburg)
13. SmartWings (Praga)
14. Spirit Airlines (Florida)
15. Sudan Airways (Khartoum)
16. SyrianAir (Damask)
17. Tajik Air (Dushanbe)
18. Turkmenistan Airlines (Ashgabat)
19. Ukraine International Airlines (Kijev)
20. Yemenia (Sanaa)

Seznam povzet po strani Telegraph, kjer si lahko ogledate tudi podrobne opise.

Ste s katero od naštetih letalskih družb uspeli leteti in kakšne so vaše izkušnje? Bi mogoče katero drugo letalsko družbo še sami dodali na seznam najslabših?

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iskalnik letalskih kart

data-locale="en-GB" data-affiliate="network:CJ;publisher:6746289">

Iskalnik prenočišč

Prijavite se na dnevne na E-novice:

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.