Izlet na dlani

OPOZORILO…Opovedi rezervacij letov na Kubo preko Fly Meridian Air

Prejeli smo številna opozorila naših uporabnikov glede rezervacij preko Fly Meridian Air, v večini primerov je šlo za povezavo iz Munchna na Kubo (Havana). Uporabniki, ki so nam sporočili, so namreč prejeli email o preklicanih rezervacijah in odpovedanih letih.

Po poročanjih naj ne bi agencija FlyMeridianAir dobila dovoljenja za upravljanje letov na Kubo, ki bi jih izvajali v sodelovanju z letalsko družbo Hi Fly. Z leti naj bi tako začeli v začetku meseca avgusta, vendar so ti bili preklicani. V sporočilu ene od uporabnic, ki nam je prav tako posredovala informacijo o preklicu kart, smo zasledili omembo o ponovni vzpostavitvi letov Meridian Air Charter Service z dnem 22. december 2016 in omenjajo možnost prebukiranja preklicanega leta na decembrskega. Kar pa je ponovno vprašljivo ali bo do izvedbe tudi tega sploh prišlo.

Žal v ekipi Izlet na dlani izkušenj z dotično agencijo FlyMeridian nimamo, zato vam svetujemo, da se z morebitnimi podrobnimi vprašanji po vzrokih odpovedi, povračilu stroškov itd. obrnete direktno na njih in tako pridobite želene informacije. V vsakem primeru bomo hvaležni povratnih informacij (v komentarjih pod prispevkom, na FB strani, po elektronski pošti), kako ste rešili morebitne zaplete.

V prihodnje vsekakor odsvetujemo rezervacijo preko spletnega ponudnika kot pa Fly Meridian Air.

Oglejte si tudi kakšne so vaše EU pravice v primeru preklica letalske karte (na povezavi tukaj). Predlagana je bila tudi možnost vzpostavitve oziroma povezave skupine ljudi, ki so se znašli v situaciji preklica omenjenih letalskih povezav (v komentarjih pod prispevkom se mogoče lahko najavijo vsi, ki se jim je situacija preklica pripetila in podajo trenutno stanje glede razrešitve njihovega primera).

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

7 komentarjev


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Nama s kolegico se je to zgodilo in sicer bi mogle odpotovat 1.7.2016,a sva preko izletnadlani.com zvedle, da je let odpovedan.. ko sva kontaktirali meridiano, so nama rekli, naj posljeva vse podatke in dokaz o placilu (s katerega je razvidno plačilo meridiani air)… na tej fazi so bili se odzivni. Kmalu pa naju je začelo že zanimat,kdaj bova dobile denar,ker sva si hotle rezervirat drugo karto in z njihove strani ni bilo odgovora14 dni potem spet 3 tedne ni bilo odgovora, sva postale zaskrbljene.. obrnile sva se na Europsko agencijo za potrošnike, kjer so bili s situacijo ze seznanjeni. Vložile sva pritožbo proti agenciji Meridiana preko EPA. Menda je bila vlozena tozba proti HiFly, ampak midve sva plačali karto na račun Meridini, nwm kaj moramo čakat, da se oni med sabo zmenijo… Klic meridiani je kot zadetek na loteriji..katastrofa..tudi njihovi maili google translate, razočarana totalno. Res sem ze ogromno potovala in nisem pričakovala nikdar kaj takšnega.. trenutno razmišljam o tožbi še preko svojega odvetnika in jih bomo tozili se za obresti in onemogočena dopusta.. ima kdo kakšno drugo idejo/nasvet?
  Lp Leja in Natalija

  • Pozdravljeni, Leja in Natalija. V popolnoma enaki situaciji sva midve s kolegico, samo, da sva midve imeli planiran odhod 22. 7. 2016. Tudi midve sva se pritožili preko EPC (Evropski potrošniški center) – zdaj čakava na odgovor. Tudi sama sem razmišljala o tožbi, ampak zdaj bom raje počakala, če bodo kaj uredili preko EPC. Tudi midve sva ostali brez dopusta in brez denarja … pa sva obe že veliko prepotovali in se nama še nikoli ni zgodilo kaj takega … Lp

  • Živjo Leja in Maja,
   Tudi meni se je pred kratkim zgodila ista situacija, zato sem se tudi obrnila na ta portal, da se dvigne ozaveščenost o nezanesljivosti omenjenega ponudnika. Zanima me, ali je katera dobila denar nazaj, glede na to da je že minilo nekaj časa od tega?

   Hvala in lep pozdrav,
   Andreja

   • Ne, Andreja, midve denarja še nisva dobili nazaj. Spletni ponudnik Meridian Air v Nemčiji trenutno toži letalskega prevoznika HiFly in zato je njihov odvetnik zbiral podatke o zadevnih potnikih (EPC je z mojim dovoljenjem moje podatke le-temu tudi posredoval). Iz EPC-ja so mi odgovorili, da težko predvidijo, koliko časa bo zadeva trajala in da takoj, ko bo kaj novega, me bodo obvestili. Če bom dobila kakšne nove informacije, vam sporočim tukaj. Srečno vsem nam želim … Lp.

 • Pozdravljeni,
  ker nas je več takih, predlagam da nadaljujemo pogovor po mailu, saj bomo lažje sledili dogajanju. V kolikor se odločimo za tožbo, lahko tudi skupaj da bomo imeli manjše stroške. Pišite/pustite kontakt: selvedin@gmail.com

 • Zivjo. Midva sva rezervirala karte za prejsni junij. 14 dni preden bi morala leteti so nama sporocili, da je bil let preklican. Seveda sm takoj klicala, in po dolgem pogovoru so mi zagotovili, da denar bo vrnjen, ko oni pridejo iz sodisca. Ker naj bi tudi oni tozil nekoga, ki naj bi jim let prepovedal. Nakar po enem letu in vsakomesecnem mailu, ki ga posljem, nama se vedno niso vrnili denarja. Vmes so nama sicer ponudili karte, vendar jih nisva hotela vzeti, ker so tako nezanesljivi (ze tako sva izgubila veliko denarja ko sva preklicevala hotele in case). Upam,da bomo ta denar kdaj videli.

Iskalnik letalskih kart

data-locale="en-GB" data-affiliate="network:CJ;publisher:6746289">

Iskalnik prenočišč

Prijavite se na dnevne na E-novice:

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.