Izlet na dlani

Poletni festivali v Tolminu

Letošnje poletje preživite v Tolminu na MetalDays, Punk Rock Holiday, Overjam International Reggae Festival-u in festivalu MotörCity!

Poletni glasbeni festivali so Tolmin postavili na slovensko in mednarodno festivalsko krajino. Na tamkajšnjem sotočju rek Soče in Tolminke so svoj dom našli naši najbolj uspešni festivali MetalDays, Punk Rock Holiday, Overjam International Reggae Festival in letošnji novinec, festival MotörCity, Tolmin pa je z njimi postal prava slovenska festivalska prestolnica. Poletja na Sotočje privabljajo obiskovalce iz bližnjih in daljnih krajev, število prebivalcev mesteca pa se v času festivalov tudi potroji.

MetalDays // 23.-29.7.2017 //
Tolmin Poletne metal počitnice na tolminskem Sotočju bodo letos potekale že petič. Na festival prihaja večko 110 nastopajočih iz vsega sveta, med njimi Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Heaven Shall Burn, Sólstafir, Grave Digger, Katatonia, Pain in mnogi drugi. Novost letošnjega festivala je tretji oder, v celoti namenjen mladim upom metal glasbe, na voljo pa je le še kopica vstopnic.

Več o festivalu najdete na njegovi uradni spletni strani: http://www.metaldays.net/
MetalDays 2016 Aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=Fcup6BOpIHU

Punk Rock Holiday // 7. + 8.-11.8.2017 //
Tolmin Letošnja edicija festivala Punk Rock Holiday, ki že sedmič poteka na tolminskem Sotočju, je bila razprodana že lani, 1. septembra, v pičlih 10 urah od začetka prodaje, brez naznanitve enega samega nastopajočega. Od konca januarja pa je znan celoten seznam nastopajočih, ki ga letos sestavljajo The Offspring, Pennywise, Propagandhi, Anti Flag, Less Than Jake, Ignite, The Toy Dolls in mnogi drugi.

Več o festivalu najdete na njegovi uradni spletni strani: http://www.punkrockholiday.com/
Punk Rock Holiday 2016 Aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=Wsmdnw63OJk&feature=youtu.be

Overjam International Reggae Festival // 15. + 16.-19.8.2017 //
Sredi avgusta se bo tolminsko Sotočje v rdeče, rumene in zelene odtenke odelo že šestič. Festival je že napovedal nekaj nastopajočih; letos so to Ky-Many Marley, Alborosie, General Levy, Dub FX, Ward 21, Don Carlos, Freddie + Chino + Stephen ”Di Genius” McGregor, Manudigital, Panda Dub, glasbeno dogajanje pa bodo tudi letos popestrili mnogi sound systemi in selektorji. Pripravlja se tudi pester ob-festivalski program.

Več o festivalu najdete na njegovi uradni spletni strani: http://www.overjamfestival.com/
Overjam 2016 Aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=9vyINdYXycU

MotörCity // 24.-27.8.2017 //
Tolmin Festivalsko poletje na tolminskem Sotočju bo letos sklenil nov, blues rock festival MotörCity. Prva edicija bo postregla z mnogimi blues glasbeniki kot so Chris Thomas King, Hans Theessink & Terry Evans, Matt Schofield, Sven Hammond, Henrik Freischlader Band, Prismojeni profesorji bluesa, Dan D, Stray Train; iz festivala pa se bo eden od kupcev festivalske vstopnice odpeljal z unikatnim custom vintage motociklom, poimenovanim Blueberry Bomber. Novega lastnika bo določil žreb.

Več o festivalu najdete na njegovi uradni spletni strani: http://www.motorcityfestival.com/

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iskalnik letalskih kart

data-locale="en-GB" data-affiliate="network:CJ;publisher:6746289">

Iskalnik prenočišč

Prijavite se na dnevne na E-novice:

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.