ROUGH GUIDE TOP 20 najlepših svetovnih dežel


Tokrat smo vam kot zanimivost pripravili seznam, ki je nastal po mnenju bralcev/uporabnikov Rough Guide.  Podali so 20 najlepših svetovnih dežel in verjetno ni presenečenje, da so se med temi znašle tudi Slovenija ter sosednji Italija in Hrvaška. Člani Ekipe Izlet na dlani bi za pet najlepših dežel izven EU izbrali: Japonsko, Mehiko, Indonezijo, Avstralijo in Kitajsko ter znotraj/v okolici EU: Italijo, Portugalsko, Španijo, Turčijo in Maroko.

Koliko od top 20 najlepših dežel na svetu (razen Slovenije, Hrvaške in Italije 😉 ste že obiskali in katere sodijo po vašem mnenju med top 5?

Prijetno načrtovanje naslednjega potovanja. 😉


1. ŠKOTSKA


Tripadvisor opis znamenitosti na Škotskem si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Škotskem si oglejte na povezavi tukaj.


2. KANADA


Tripadvisor opis znamenitosti v Kanadi si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Torontu si oglejte na povezavi tukaj.


3. NOVA ZELANDIJA


Tripadvisor opis znamenitosti v Novi Zelandiji si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Aucklandu si oglejte na povezavi tukaj.


4. ITALIJA


Tripadvisor opis znamenitosti si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Rimu si oglejte na povezavi tukaj.


5. JUŽNA AFRIKA


Tripadvisor opis znamenitosti v Južni Afriki si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Cape Townu si oglejte na povezavi tukaj.

_________________________________________________________________________________________

Seznam vsebuje skupno 20 dežel, preostalih 15 je:
06. Indonezija
07. Anglija
08. Islandija
09. ZDA
10. Wales (Anglija)
11. Slovenija
12. Mehika
13. Indija
14. Finska
15. Švica
16. Peru
17. Norveška
18. Irska
19. Hrvaška
20. Vietnam

Koliko od top 20 najlepših dežel na svetu (razen Slovenije, Hrvaške in Italije 😉 ste že obiskali in katere sodijo po vašem mnenju med top 5?

Celotni seznam si lahko podrobneje ogledate na strani Rough Guide tukaj.