Izlet na dlani

SLO BLOG ZAPISI: Gospa Mica potuje

V seriji predstavitve slovenskih blogerjev se tokrat predstavlja gospa Marija (oz. Mica), ki je hudomušno zapisala, da če bi blogi obstajali že pred tridesetimi leti, bi ona doslej imela že kar zajetno zbirko naslovov.

micapotuje

Gospa Mica se je opisala tako, sem “povprečna” zaposlena oseba (stara 52 let) z omejenimi dnevi dopusta in omejenimi sredstvi, vendar z neizmerno željo po potovanjih in spoznavanjih novih krajev. Če bi v horoskopu obstajalo znamenje “turist”, bi bilo to moje znamenje. Potujem navadno v lastni režiji, velikokrat v preteklih letih sem potovala kar sama, v zadnjem času pa poskušam najti sopotnika/ke/co, ker je tako velikokrat lažje, pa tudi ceneje, potem ko se stroški razdelijo. K sreči grem službeno dva do trikrat letno “nekam”- in takrat tudi, če se le da, podaljšam pot vsaj za kak dan, dva, zlasti, če prej tam nisem bila in se prelevim v turista.
Kam? Kamorkoli, samo da se gre.
Kdaj? Ko je možno uskladit kakšne praznike in porabit čim manj delovnih dni dopusta in ko je seveda na računu dovolj sredstev.
S kom? S sinom, partnerjem, prijatelji, s sinovi in hčerami prijateljev….tudi preko popotniških zmenkarij sem že iskala sopotnico/ka, pa se je potem vedno drugače obrnilo.

V zadnjih dveh letih sem bila “v lastni režiji” na štirih potovanjih in sem vsakokrat pisala in objavljala dnevnik. Predvsem moji domači in prijatelji so jih z veseljem prebirali. Z vsakega od teh potovanj imam tudi pripravljena predavanja, ki sem jih tudi uspešno predstavila v glavnem po nekaj knjižnicah. Sem pa pripravljena (in to z veseljem naredim) predstavitve ponoviti.

Podatki o nekaterih Micinih zapisih :
http://micats2014.blogspot.si
http://micavindoneziji2015.blogspot.si
http://micanafilipinih.blogspot.si
http://micainsaradivjizahod.blogspot.si

Prijetno prebiranje potopisov gospe MICE vam želi Ekipa Izlet na dlani.

Izlet na Dlani

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iskalnik letalskih kart

data-locale="en-GB" data-affiliate="network:CJ;publisher:6746289">

Iskalnik prenočišč

Prijavite se na dnevne na E-novice:

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.