ZANIMIVO! 7 potovalnih skrivnosti/nasvetov letalskega in letališkega osebja!


Ne pijte kave, prinesite svoje slušalke in ne obremenjujte se z zaklepanjem kovčka. To je le nekaj nasvetov, ki jih je posredovalo anonimno letalsko in letališko osebje. V nadaljevanju je zapisanih še nekaj nasvetov in trikov, ki so povzeti iz pogovora letalskih uslužbencev na spletni strani Reddit:

Ključavnice na kovčkih z zadrgo so neuporabne
Po uporabniških izkušnjah lahko zadrgo s ključavnico preprosto odprete s pisalom (kuli) in tako brez težav odprete kovček in ga nato zaprete tudi nazaj brez, da pustite sledi odpiranja. Tehnika se npr uporablja za iskanje lastnikov izgubljene prtljage brez zunanje oznake za prtljago. Nazorni prikaz odpiranja na tem videu (klik na povezavo).

Na letalo prinesite svoje slušalke
Delal sem za skladišča, ki dobavljajo artikle določeni letalski družbi. Slušalke, ki jih prejmete na letalu v uporabo niso nove, čeprav so lično zapakirane. Dejansko so po koncu leta očiščene in potem jih ponovno zapakirajo,” je povedal eden izmed uporabnikov na Reddit-u.

Iz kovčkov odstranite stare nalepke
Ni skrivnost, samo uporabite zdravo pamet; včasih je razlog, da se nekatera prtljaga izgubi na poti oz. je poslana na napačno destinacijo to, da ne odstranite nalepk preteklih letov. To je precej pogosti vzrok za izgubljeno prtljago,” je dejal anonimni zaposleni na letališču.

Bodite prijazni do zaposlenih
Bolj prijazen kot si do nas zaposlenih, bolj smo ti pripravljeni pomagati. Ti je zmanjkalo mesa ob obroku na letalu? Prijazno vprašaj in prinesli ti bomo najboljši kos mesa, namenjen le poslovnemu razredu. Je sosed glasen? Prijazno nas vprašaj za zamenjavo sedeža in mogoče ti ustrežemo,” je pojasnil eden izmed zaposlenih pri letalski družbi.

Izvedba rezervacije in leta ob torkih
Delam na sektorju letalske družbe za analize. V povprečju je najcenejši dan za nakup letalske karte torek popoldne. Najcenejši dnevi za letenje so torek,  sreda ali sobota. Ta podatek predvsem velja za interne lete po severni Ameriki,” je zaupal uporabnik na Reddit-u.

Mogoče raje preskočite kavo
Kava na letalu je neokusna, ker nihče ne očisti posode v kateri se ta kuha vsako jutro. Eden izmed razlogov je tudi ta, da nekatere letalske družbe niti ne priskrbijo ustreznih čistil za omenjene posode, kar je zelo žalostno,” je dejal anonimni uslužbenec letalske družbe.

Napišite ime vašega ljubljenčka na potovalno košaro
Velika verjetnost je, da bo vaš pes prestrašen še preden bo šel na letalo, kaj se šele dogaja z njim med letom. Agenti, ki skrbijo za prtljago na letalu, bodo poizkusili potolažiti tudi vašega ljubljenca, če bo prestrašen. V veliko pomoč je v takem primeru tudi ime na prenosni košari, tako da se kuža lahko pokliče po imenu,” je dajal anonimni zaposleni.

Original članek najdete TUKAJ.

Kakšne so pa vaše izkušnje z zgoraj omenjenimi nasveti. Vsekakor so to posplošeni nasveti in zagotovo ima vsak izmed vas, ki veliko potujete svoje nasvete. Veseli bomo vaših namigov in nasvetov. V vsakem primeru vam želimo mirne in udobne lete brez izgubljene prtljage.