Izlet na dlani

10 najboljših svetovnih letališč leta 2017

To, da že nekaj let zapored na vrhu najboljših letališč kraljuje ravno singapursko letališče verjetno ni presenečenje, sploh za tiste ki smo ga že obiskali.

Tako pester nabor po večini brezplačnih aktivnosti kot jih ponuja to letališče, nismo tudi sami zasledili še nikjer. Od obsežnega otroškega igrišča, čisto pravega vrta s sončnicami, kjer si lahko odpočijete pred letom, park z metulji, spa, kino, številna otroška igrišča, soba z igralnimi konzolami, številne trgovine, kotički s hrano in še in še. Med popotniki velja prepričanje, da singapursko letališče velja za letališče pri katerem se splača urediti zgodnji check in več ur pred letom, saj tam čas zelo hitro mine. Mi se bomo na omenjeno letališče še zagotovo in z veseljem vrnili.

Dobro urejeno letališče je tudi v Tokiju Haneda, v Hong Kongu, Londonu in Munchnu, ostalih najboljših letališč s seznama kot tudi navedenih najslabših letališč pa še nismo uspeli obiskati, da bi podali osebno mnenje.

Ob lanskem obisku Južne Koreje smo se mudili tudi na tretje uvrščenem letališču Incheon, ki sicer izgleda arhitekturno in tehnološko zelo dobro urejeno, kar nas je pa razžalostilo, je bilo pa skoraj popolno zaprtje vseh prodajaln in lokalov takoj po 9 uri zvečer.

Katera od navedenih letališč ste že obiskali na vaših preteklih potovanjih oz. jih boste mogoče kmalu z načrtovanim potovanjem?

V nadaljevanju si oglejte seznam najboljših 10 svetovnih letališč:


1. Singapore Changi Airport (Singapur)


Več info o letališču na povezavi tukaj. Kaj početi v Singapurju si oglejte na Tripadvisor povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Singapurju si oglejte na povezavi tukaj.


2. Tokyo International Airport Haneda (Japonska)


Več info o letališču na povezavi tukaj. Kaj početi v Tokiju si oglejte na Tripadvisor povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Tokiju si oglejte na povezavi tukaj.


3. Incheon International Airport (Seul, Južna Koreja)


Več info o letališču na povezavi tukaj. Kaj početi v Seulu si oglejte na Tripadvisor povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Seulu si oglejte na povezavi tukaj.


4. Munich Airport (Nemčija)


Več info o letališču na povezavi tukaj. Kaj početi v Munchnu si oglejte na Tripadvisor povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Munchnu si oglejte na povezavi tukaj.


5. Hong Kong Airport


Več info o letališču na povezavi tukaj. Kaj početi v Hong Kongu si oglejte na Tripadvisor povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Hong Kongu si oglejte na povezavi tukaj.


6. Hamad International Airport (Doha, Katar)


Več info o letališču na povezavi tukaj. Kaj početi v Dohi si oglejte na Tripadvisor povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Dohi si oglejte na povezavi tukaj.


7. Chubu Centrair Nagoya (Japan)


Več info o letališču na povezavi tukaj. Kaj početi v Nagoyi si oglejte na Tripadvisor povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Nagoyi si oglejte na povezavi tukaj.


8. Kloten International Airport (Zurich, Švica)


Več info o letališču na povezavi tukaj. Kaj početi v Zurichu si oglejte na Tripadvisor povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Zurichu si oglejte na povezavi tukaj.


9. London Heathrow Airport (Anglija)


Več info o letališču na povezavi tukaj. Kaj početi v Londonu si oglejte na Tripadvisor povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Londonu si oglejte na povezavi tukaj.


10. Frankfurt Airport (Nemčija)


Več info o letališču na povezavi tukaj. Kaj početi v Frankfurtu si oglejte na Tripadvisor povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Londonu si oglejte na povezavi tukaj.


Katera od navedenih letališč ste že obiskali na vaših preteklih potovanjih oz. jih boste mogoče kmalu z načrtovanim potovanjem?

Seznam povzet po strani CNN, kjer si lahko ogledate celotni članek.

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.