Izlet na dlani

3 predlogi svetovnih destinacij za ljubitelje nakupovanja

V zadnjem času opažamo, da je velika večina oblačil in ostalih izdelkov po stanovanju prinešenih iz potovanj. Če ste tudi vi med tistimi, ki na potovanju z veseljem kakšen dan namenite tudi nakupovanju, ne spreglejte tokratnega prispevka. Pripravili smo vam tri destinacije, ki so nas najbolj navdušile za nakupovanje in kjer se le temu zaradi odlične ponudbe s težavo tudi upremo.

Katere pa so vaše najljubše destinacije za nakupovanje in bi jih predlagali našim uporabnikom? 


1. Kitajska (Šanghaj, Peking, Hong Kong…)


kitajska

To, da večina oblačil in izdelkov že tako prihaja iz Kitajske seveda ni novost, vendar je seveda tam večino izdelkov moč dobiti po precej nižji ceni. V razpravo o originalih ali ponaredkih se tokrat ne bi spustili, lahko pa le namignemo da so slednji precej odlični. 🙂 V kolikor ste ljubitelji nakupovanja se s Kitajske zagotovo ne boste vrnili praznih rok, vendar vam pred nakupovanjem svetujemo vsaj nekaj priprave. Na spletu se pozanimajte po točnih lokacijah želenih marketov in izdelkov, ter seveda tudi okvirnih cenah; saj sicer ne boste dobili “allstark” po isti ceni, kot kitajski turist tik pred vami. Kitajski prodajalci znajo biti precej vsiljivi in na prvi pogled vztrajni pri svojih cenah, vendar če boste sami vztrajali pri svoji, bodo na koncu verjetno celo pritekli za vami in potrdili vašo ceno. Je pa seveda kvaliteta izdelkov lahko vprašljiva, določeni izdelki, ki smo jih nakupili par let nazaj so še vedno odlično nosljivi/pralni, medtem ko so določeni že lep čas odstranjeni. Največ in seveda tudi najbolj kvalitetne markete smo našli v Šanghaju, nekaj tudi v Pekingu, medtem ko so v Hong Kongu cene precej višje in je teh manj, ter prevladujejo bolj klasična nakupovalna središča z večino poznanih svetovnih znamk.

Primer nakupa: “Allstarke” kupljene na marketu v Šanghaju so še vedno v uporabi, moraš zares dobro poznati znamko, da opaziš minimalne razlike z originalom, cena ob nakupu 7 eur (slika zgoraj); podobno velja za srednji “Samsonite” kovček, katerega cena ob nakupu je bila okvirno 15 eur.

Tripadvisor opis aktivnosti v Šanghaju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Šanghaju si oglejte na povezavi tukaj.


2.  ZDA (Miami, New York,…)


texas

Verjetno ne poznate nikogar, ki se ne bi iz ZDA vrnil vsaj z eno nakupovalno vrečko oblačil. Ker sami ZDA običajno obiščemo na način, da najamemo avtomobil, je iskanje morebitnih outletov toliko lažje. Nekaj bolj znanih outlet prodajaln: Burlington, TJ Mexx, Ross, številne razpordaje ves čas ponuja tudi Macys…, sami pa vedno tudi preverimo lokacije morebitnih outletov za šport (Nike, Adidas…) ter za otroška oblačila.

Primer nakupa: Outlet Hillsboro v Teksasu (na poti med Dallasom in Austinom) je ponujal megalomanske popuste, številni modeli original Nike tenisk so bili okrog 30 eur. Večina kupcev prodajaln ni zapustila zgolj z eno vrečko (slika zgoraj) 😉

Opis prodajaln v Outletu Hillsboro si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Austinu u si oglejte na povezavi tukaj.


3. Tajska (Bangkok,…)


tajska

Tajska predvsem pa Bangkok ponuja lepo mešanico večih različic nakupovanj. Od preprostih vsakodnevnih izdelkov in oblačil tajskih oblikovalcev na marketih (npr Chatuchak market, Partunam market, Patpong Market…) pa vse do modernih nakupovalnih središč s svetovnimi znamkami (npr Terminal 21, Emporium, Siam…). Vsakemu ki se poda v Bangkok svetujemo, da vsaj enkrat skuša obiskati vikend market na Chatuchaku, sami se tja namreč vedno z velikim navdušenjem vračamo, tako po nakupih, kot na odlično ponudbo hrane kot tudi na opazovanje množic ljudi.

Primer nakupa: na Tajskem smo opravili zares že številne nakupe in je težko izbrati zgolj en primer, mogoče je zanimiv primer ta ravno iz marketa Chatuchak, kjer smo pri lokalni tajski šivilji kupili odlične kvalitete in kroja moško srajco za 15 eur, srajca je kljub številnim pranjem še vedno odlične kvalitete in barve, in kar je najbolj važno zaradi dobrega materiala tudi ne potrebuje likanja. 🙂

Tripadvisor opis Chatuchak marketa si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Bangkoku si oglejte na povezavi tukaj.


Katere pa so vaše najljubše svetovne destinacije za nakupovanje in bi jih predlagali našim uporabnikom?

Avtor fotografij in izdelkov: Izlet na dlani 😉

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.