Izlet na dlani

360-stopinjsko potovanje v Legoland s popotnico Nino

Toplejši meseci so kot nalašč za kakšen nepozaben družinski izlet in eden takšnih bo zagotovo tudi izlet v Legoland v Nemčiji.

Legoland @ Nina.potuje / Nina Kogej

 

Za letošnje velikonočne praznike nismo ostajali doma. Odločili smo se, da odpotujemo v Nemčijo. Podaljšan vikend smo si tako popestrili z resnično nepozabnim doživetjem za vso družino in obiskali tamkajšnji Legoland.

V kolikor se želite dodobra naužiti vsega, kar Legoland ponuja, vam ne bo žal, če si priskrbite dvodnevno vstopnico. To velja še toliko bolj, če se boste tam znašli v lepem vremenu, med počitnicami ali prazniki ter ob koncu tedna, ko je v parku vedno veliko število obiskovalcev.

Najugodnejše vstopnice in brez čakanja na blagajni, kjer je praviloma vedno velika gneča, boste dobili kar na spletni strani zabaviščnega parka. V kolikor boste tam tudi prespali, se vam najbolj splača vzeti kombinirane vstopnice z nastanitvijo in vstopom v park.

V sklopu Legolanda je na voljo tudi Feriendorf – počitniška vas, kjer najdemo več različnih prenočišč. Le-ta se razlikujejo tako glede na vrsto, kot ceno. Najugodnejše bo vsekakor kampiranje – bodisi s šotorom, počitniško prikolico ali avtodomom.

Za vse, ki tovrstno kampiranje ne marate, so na voljo še simpatični leseni sodi (kopalnice so skupne s kampom), tematsko različne mobilne hišice (Ninja Go, Egipt…) in za mnoge najbolj atraktivna namestitev piratski hotel ali Lego grad.

Vsi, ki boste bivali v tamkajšnjem počitniškem resortu, boste v Legoland vstopali skozi poseben vhod do katerega vodi slabih 10 minut hoje skozi gozd in lepo urejeno pot. Poleg tega pa bodo znotraj resorta otroke navduševala tudi številna brezplačna tematska igrala. Za doplačilo pa so na voljo še bowling, mini golf, zip-line.

Park je vsakdan odprt od 10-ih zjutraj do 6-ih zvečer oziroma med prazniki in konec tedna, do 7-ih zvečer. Bolj kot starost otroka, je pri atrakcijah v Leoglandu pomembna višina. Otroci nad 110 centimetrov bodo lahko svoj pogum pokazali skoraj da že pri vseh atrakcijah. A ne glede na višino, bodo na svoj račun prišli tudi manjši otroci.

Znotraj parka je dobro poskrbljeno za lačne, saj v Legolandu najdemo kar nekaj samopostrežnih restavracij, kjer na naše presenečenje ponujajo obroke po precej sprejemljivih cenah. Pripravite se le na veliko gnečo v času kosil, sploh, ker jedi pripravljajo večinoma sproti.

Nekaj restavracij najdemo tudi v počitniškem naselju, a so le-te odprte zgolj za zajtrk in večerjo. Čez dan so zaprte, tako da v kolikor si želite jesti kje kosilo, je vaša najboljša možnost znotraj Legolanda.

Izlet v Legoland ne bo pustil ravnodušnega prav nikogar in če se odločite, da za takšen izlet namenite še nekaj več dni, vas bo zagotovo z raznolikimi zanimivostmi očarala tudi Nemčija.

Za bolj doživete in podrobnejše informacije o izletu v Legoland, si preberite blog prispevek.
Priporočamo pa tudi ogled videa – https://youtu.be/dhEtKhzMPvY.

Ne glede nato ali boste delali izlet v Legoland z avtodomom ali brez, bo to zagotovo nepozaben družinski izlet z veliko začetnico, kjer bodo v raznolikih atrakcijah uživali prav vsi!

Nina Kogej

Sponzorski prispevek!

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.