Izlet na dlani

5 stvari, ki jih ne smete pozabiti vzeti na dopust

Se strinjate, da je dopust najlepši čas v letu? A priprava vseh potrebščin za na dopust je za marsikoga prava nočna mora. Na portalu za spremljanje in primerjavo ponudb različnih trgovin ceneje.si so pripravili seznam obvezne opreme za na počitnice, ki bo poskrbel, da bo letošnji dopust povsem brez skrbi in stresa.


Potovalni kovček


samsonite

Pri izbiri potovalnega kovčka so vam na voljo številne oblike, dimenzije in znamke, uporabniki portala ceneje.si pa največkrat iščejo trde kovčke znamke Samsonite, ki jih odlikuje izjemna lahkost. Med najbolj iskanimi modeli so kovčki v cenovnem razredu od 70 do nekje 150 €.
Na kaj pa morate paziti, ko izbirate nov potovalni kovček? Ima naj večstopenjski ročaj, ki se prilagodi vaši višini, ter kvalitetna kolesa, ki se vrtijo v vse smeri in tako omogočajo enostavno vodljivost. Kovček naj bo opremljen z zategovalnimi pasovi, ki fiksirajo oblačila in tako preprečijo, da se na morju sprehajate v zmečkanih oblačilih. Zelo prav lahko pride predelna stena na zgornjem delu kovčka, ki vam omogoča še bolj organizirano pakiranje, preverite pa tudi, da ključavnica zagotavlja dovolj varnosti.


Potovalna lekarna


travelkit

Da vam težko pričakovanega dopusta ne pokvari bolezen in slabo počutje, s seboj obvezno vzemite nekatera zdravila in prvo pomoč, ki pomagajo pri različnih zdravstvenih težavah. Na počitnicah vas lahko doletijo prehlad, alergična reakcija na pike žuželk, prebavne težave (driska, zaprtje …) ali pa alergija na sonce. Potovalna lekarna naj tako vsebuje:
– povoje in obliže,
– termometer,
– zdravilo proti bolečinam in povišani telesni temperaturi,
– zdravila proti zaprtju in driski,
– repelent proti komarjem in drugih žuželkam,
– sredstvo za blaženje kožnih vnetij.


Sončna očala


soncnaocala

Med sončnimi očali letos poleti kraljujejo modeli v retro stilu, in sicer »oversized«, aviatorska ter mačja oblika, poseben trend letošnjega leta pa so očala z belimi okvirji. Aviatorke tudi letos zagotavljajo brezčasen videz, s katerim ne morete zgrešiti, medtem ko »oversized« modeli poleg oči zakrijejo tudi del obraza in vas tako zaščitijo pred nezaželenimi pogledi. Če hočete res nekaj posebnega, so vam to sezono na voljo drzni mačji okvirji in ovirji v obliki metulja.


Natikači


natikaci1

V vročih poletnih dneh na dopustu vam lahkoten in udoben korak zagotavljajo udobni natikači. Na izbiro je široka paleta različne poletne obutve – od japonk do sandalov in natikačev, obujete pa jih lahko za na plažo, poletni sprehod po mestu ali kam drugam. Za različne večerne priložnosti na morju lahko izberete bolj vpadljive sandale z dodanimi kamenčki, medtem ko so za na plažo najbolj primerne preproste japonke, v katerih lahko brez skrbi zatečete po mivki. Med sandali so tudi letos modne gladiatorke s številnimi paščki, ki lahko segajo tudi do kolen.


Fotoaparat


selfi

Da lahko posnamete vse poletne vragolije, ki jih boste z družino ali prijatelji ušpičili na dopustu, morate s seboj obvezno vzeti fotoaparat. V zadnjih letih so vse bolj priljubljenimi vodotesni fotoaparati, ki omogočajo, da se posnamete v vsaki situaciji, tudi pod vodo.
Vodotesni fotoaparati so povsem enostavni za uporabo, saj spominjajo na navadne point-and-shoot aparate, na drugi strani pa so zelo vzdržljivi in običajno kos tudi nizkim temperaturam. Na portalu ceneje.si uporabniki največkrat iščejo vodotesne fotoaparate znamk Sony, Panasonic, Canon, Nikon in Olympus v cenovnem razredu od 150 do 300 €.

Tako, zdaj imate vse za nepozabni dopust, preostane vam le še uživanje!

Sponzorski prispevek

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.