Izlet na dlani

6 afriških otokov zanimivih za turiste

Morda vas bo kateri izmed otokov presenetil – otok mogoče poznate, a niste pomisli, da gre za afriški otok. Spodaj so opisani tudi otoki, ki se ne nahajajo samo na morski gladini.

Sveta Helena

Dolgo časa je minilo, preden je otok postal lažje dostopen. Šele leta 2016 so namreč prvič odprli letališče. Tako se je otok, ki je bil nekoč mnogo težje dostopen, postavil na zemljevid destinacij vrednih obiska. Včasih je edina pot na otok bila vožnja z ladjo, ki je trajala kar 5 dni. Razumljivo ni nudila nobenega udobja, saj je bila tovorna ladja. Sedaj imate možnost, da z letalom pridete na otok v kar 6 urah. Leti se iz letališča Johannesburg.
Pri izbiri namestitve, je zelo priljubljen butični hotel Mantis St. Helena, ki je svoja vrata gostom odprl novembra. Lociran je v glavnem mestu – Jamestown, kjer populacija ljudi šteje 629.

Quirimbas

Otočje Quirimbas spada pod območje države Mozambik. Sestavlja ga kar 32 otokov (IboMatemoMedjumbe…).  Samo otočje daje vtis, da je nenaseljeno, zgodovino pa lahko vidimo v zapuščenih stavbah  portugalskih kolonialistov. Ena izmed bolj poznanih lokacij postaja Private island, ki je nedavno nazaj ponudil svoje nastanitve – 5 vil, kjer si lahko čas krajšate s potapljanjem in plavanjem. Leta 2002 so na najjužnejših otokih vzpostavili zaščiteno območje, ki se imenuje Quirimbas nacionalni park. Razteza se na 7,500 kvadratnih kilometrih in v večini tam rastejo mangrove.

Príncipe

Sosednji otok otoka São Tome je Principe. Mnogi pravijo, da predstavlja dom nekaterim najlepšim afriškim plažam, a še vedno je zelo nepoznan med turisti. Tudi tukaj sta 2 hotela ravno dobro pričela s svojim delovanjem. Roça Sundy predstavlja par dveh prenovljenih vil na bivši kokosovi plantaži. Drugi hotel pa je  Sundy Praia, resort s 15 šotori, nad katerimi se dvigajo bananovci in mandljevci.

 

Fuerteventura

Fuerteventura je vsem nekoliko manj poznana kot npr Tenerifi in tudi niso del afriških držav, temveč gre za otok španskih Kanarskih otokov. Vendar je lega otokov pozicionirana ob afriški obali. Fuertaventura je zelo poznana med kajterji in surferji, saj veter na otoku omogoča perfektne pogoje za tovrstne športe. Poleg tega pa bo sedaj na prepoznavnosti pridobila zahvaljujoč filmu Solo: A Star Wars Story. Film je bil posnet na čudovitih plažah tega otoka. Zaradi odlične lege otoka, nam je omogočeno dokaj poceni leteti tudi z nizkocenovnimi družbami kot so Easyjet iz Milana ali Ryanair iz Benetk.

Likoma

Likoma je majhen otoček na kristalno čistem jezeru Malawi. Gre za tretje največje jezero v Afriki in je priljubljena točka za vse avanturistične mladoporočence, potapljače in kajakaše. Na otoku ni za pričakovati pravega luksuza, tu boste našli preproste hiške, ki spominjajo na barake. Makuzi beach lodge  se nahaja na obrobju jezera Malawi in ponuja eno redkih 5 zvezdičnih namestitev v bližini.

Rubondo

Jezero Viktoria se nahaja v Tanzaniji. Predstavlja dom največjemu celinskemu parku na otoku, katerega prebivalci so sloni, žirafe, želve in druge živali. Za nastanitev turistom priporočajo Rubondo Island Camp. Tu boste imeli možnost, da vam lokalni vodič pokaže populacijo (danes) divjih šimpanzov, ki so bili na ta otok naseljeni v 60. letih prejšnjega stoletja. Prišli pa so večinoma iz evropskih živalskih vrtov.

Prispevek povzet po: Conde nast Traveler
Vir fotografij: Pixabay

Patricija Kragelj

Patricija Kragelj

3 komentarji


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Pa ne morete dati Fuerteventure med afriške otoke, haloooo :), pa četudi ste napisali da le geografsko spada tja.

    Upam, da se zavedate koliko zanimivih (resnično) afriških otokov je, ki niso splošno znani ali so manj znani – kot eden izmed Kanarskih otokov, Fuerteventura!

    Da jih sam nekaj, mogoče manj znanih večini, naštejem; Mohéli, Komorski otoki, pa Nosy be, Madagaskar, pa Lamu (arhipelag), Kenija, pa Mumbo Island, Malawi, pa Bazaruto (arhipelag), Mozambik, tudi Socotra ( Jemen), če že gledamo geografsko.

    Od precej bolj znanih pa seveda Zanzibar, Praslin (Sejšeli), Mauricius, Reunion …, itd.

    Samo ne Fuerteventuro prosim to zraven.

  • Ne samo geografija, tudi slovnica dela vašim (pre)pisovalcem težave. Verjamem, da je celotna stran ustvarjena dobronamerno, toda če objavljate članke, torej pisano besedo, potem bi ‘avtorji’ (ki ti sploh niso) lahko poznali vsaj osnovnošolsko slovnico in besedoslovje, če že ne znajo pisati privlačno.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.