Izlet na dlani

6 predlogov AIRBNB prenočišč, ki smo jih člani Ekipe Izlet na dlani že preizkusili

Pogosto se najde kdo med vami, ki za bližajoči se dopust ali potovanje besno brska po straneh hotelskih namestitev in s ponudbo ni zadovoljen, sploh če vas potuje več kot npr. skupina prijateljev ali družina, se v hotelu lahko hitro zgodi, da bo znesek nočitve z vsemi doplačili za večje število oseb, postal precej visok. Pa tudi sobe imajo pogosto majhen omejen prostor in klasični izgled. V tem primeru vam priporočamo, da prihodnjič pobrskate med ponudbo privatnih nastanitev na AIRBNB. Skoraj na vsakem našem potovanju si omislimo kakšno privatno namestitev, predvsem zato, da lahko izkusimo nekoliko drugačno unikatno nastanitev, ki jo ponujajo lokalni ljudje, hkrati pa nam ti še ponudijo celo vrsto skritih lokalnih informacij, ki nam doživljanje nekega kraja še dodatno polepšajo. P.S. Tudi ko se odpravimo na Hrvaško na oddih, si včasih omislimo kakšno Airbnb nastanitev. Kako izvesti rezervacijo privatne nastanitve preko AIRBNB (in ob tem prejeti še 30 eur popusta) si lahko preberete na povezavi tukaj.

airbnb11

Ste že bivali v kakšni od AIRBNB nastanitev, kakšne so bile vaše izkušnje in ali bi prijateljem priporočali rezervacijo preko Airbnb?

V nadaljevanju vam predstavljamo 6 raznolikih AIRBNB prenočišč, ki smo jih preizkusili na svojih nedavnih potovanjih. Mogoče kakšno prepriča tudi vas za vaše prihodnje potovanje.


1. Bangkok (Tajska)


Novembra 2015 smo v Bangkoku, v predelu Sukhumvit slab teden bivali v apartmaju z oznako Spacious 1BR with Spectacular View, katerega lastnik je Ome, ki ima na Airbnb tudi oznako Superhost (ki si jo zagotovo zasluži glede na prijaznost, dostopnost in ustrežljivost). Nočitev v omenjenem apartmaju nas je stala približno 60 eur/noč, brezplačno nam je tudi priskrbel posteljico za otroka.  Apartma je moderno opremljen in zaradi višine tako iz stanovanja kot tudi z balkona ponuja fenomenalne razglede tekom dne kot tudi ponoči. Apartma se nahaja v privatnem bloku, ki ima na vrhu tudi manjšo restavracijo in bazen, ter v neposredni bližini linije skytraina in kar je še bolj ključno v bližini ene izmed boljših nočnih tržnic s hrano v vsem Bangkoku (Sukhumvit Soi 38 Night Food Market, obvezna pokušina pad thaja ;-)). V bližini sta tudi večja nakupovalna centra Emporium in Emqartier.

Ogled apartmaja Spacious 1BR with Spectacular View na povezavi tukaj. Namig: lastnik na isti lokaciji ponuja tudi večje stanovanje z dvema spalnicama (na povezavi tukaj). Lastnik vam bo z veseljem priporočal vse kar vam srce poželi, tudi v samem stanovanju ima na voljo ogromno zanimivega gradiva z nasveti o Bangkoku.


2. Langkawi (Malezija)


Novembra 2015 smo 4 dni bivali v lesenih hiškah sredi riževih polj na malezijskem otoku Langkawi. Lastnica kompleksa večih lesenih hišk je nemka Gudrun. Izbrali smo hiško po imenu Sunset Valley – Farmers House. Nočitev v hiški je znašala 120 eur/noč, ob manjšem doplačilu nam je tudi priskrbela otroško posteljico z mrežo proti komarjem za otroka. Lesena hiša vsebuje leseno opremo, kuhinjo, dnevno in kopalnico ter teraso in predstavlja tradicionalni malezijski tip hiške, tako da vas bodo zvečer poleg komarjev lahko obiskali tudi ostali lokalni prebivalci (hrošči, kuščarji…) ;-). Ob doplačilu vam gospodinja pripravi tudi zajtrk, opere oblačila itd. Med hišicami se nahaja tudi bazen. Za dostop do kompleksa hišic je primerno, da imate lastni prevoz (rantacar), saj v neposredni bližini ni javnega prevoza, trgovine itd.

Ogled apartmaja Sunset Valley – Farmers House na povezavi tukaj. Namig: lastnica na isti lokaciji ponuja še tudi druge hiške, glede na vaše potrebe in število oseb (na povezavi tukaj).  Prijazna lastnica vam bo z veseljem priporočala vse kar vam srce poželi.


3. Singapur


V Singapurju smo bivali 3 noči konec oktobra 2015. Cena nočitve je bila okvirno 130 eur/noč. Apartma Mordern Apt at Teok Ayer se nahaja v finančnem distriktu Singapurja, blizu Chinatowna, blizu večih metro postaj ter blizu znanega Red dot dizajner muzeja. Lastnica stanovanja se je v tem času očitno zamenjala, vendar tako nismo imeli stika z njo, temveč z njenimi uslužbenci, ki so nas pričakali že ob prihodu v samo mesto. Stanovanje je moderno opremljeno, na voljo je celo pralno-sušilni stroj, brezplačno so nam zagotovili posteljo za otroka in stolček za hranjenje. Kar je nam najbolj ustrezalo je sama lokacija, v neposredni bližini ulic z dogajanjem, dizajner distrikta, številnih tržnic s hrano in seveda metro postaj.

Ogled apartmaja Mordern Apt at Telok Ayer na povezavi tukaj. Namig: kar je zanimivo in smo ugotovili šele ob koncu bivanja, da je Airbnb storitev v Singapurju dejansko zakonsko prepovedana, zato nam je bilo nekoliko sumljivo, da so nam že ob prihodu povedali katere izhode iz stavbe naj raje uporabljamo 🙂 Mi zaradi tega nismo imeli nobenih nevšečnosti in glede na cene hotelskih storitev v Singapurju in na samo odlično lokacijo in prostornost omenjenega Airbnb bi se z veseljem raje odločili za privatno namestitev.


4. Jeonju (Južna Koreja)


V korejskem mestu Jeonju smo maja 2016 bivali 2 noči. Cena nočitve je bila okvirno 40 eur/noč. Naziv prenočišča je Hanokmaru. Gre za tradicionalo hanok nočitev, pri kateri vas pričaka manjša sobica brez opreme (TV in internet seveda sta na voljo) in tradicionalno korejsko ležišče na blazinah na tleh. Zraven sobice je še privatna manjša kopalnica s tušem in wc. Ob nedavnem obisku Koreje seveda nismo mogli mimo omenjene izkušnje spanja na tleh, ravno zato smo pobrskali za omenjeno nastanitvijo. Lastnik je bil zelo prijeten, kljub jezikovnim zapletom pri komunikaciji se je na vsak način trudil nam čimveč razložiti in nam svetovati.

Ogled apartmaja Hanokmaru na povezavi tukaj. Namig: Naš opis nastanitve na Tripadvisorju.


5. Haraki (Rodos, Grčija)


V Harakiju na grškem otoku Rodos smo v juniju 2016 bivali 4 noči. Cena nočitve je bila okvirno 70 eur/noč. Apartma ima naziv Haraki Sunescape Apartment in se nahaja v objektu tik ob plaži, v neposredni bližini so tudi odlične restavracije, supermarketi itd. Apartma je nov, moderno opremljen, poleg spalnice s francosko posteljo ponuja še samostojno enojno posteljo, ter v dnevni sobi raztegljivi kavč. Zelo prijazna lastnica Anthi nam je brezplačno ponudila tudi otroško posteljo, nam omogočila odhod zadnji dan ob poljubni uri, nam prijazno tudi ponudila v uporabo njen senčnik in ležalnike na plaži ter svetovala glede bližnjih restavracij. Za dostop do mesta Haraki je primerno, da imate lastni prevoz (rantacar), saj v neposredni bližini ni javnega prevoza.

Ogled apartmaja Haraki Sunescape Apartment na povezavi tukaj. Namig: Lastnica razpolaga še z enim enakim apartmajem.


6. Rovinj (Hrvaška)


V Rovinju smo v septembru 2015 bivali 2 noči. Cena nočitve v apartmaju je bila 90 eur/noč. Apartma Nina katerega lastnica je prijazna gospa Nada se nahaja ravno na pol poti med starim mestom kot tudi med plažami.  Apartma je v celoti opremljen, predvsem kopalnica je nekoliko bolj moderno opremljena. Za večerna posedanja vam je na voljo tudi balkon. Ob objektu je tudi na voljo parkirišče in preko ceste tudi supermarket.

Ogled apartmaja Nina na povezavi tukaj.


Ste že bivali v kakšni od AIRBNB nastanitev, kakšne so bile vaše izkušnje in ali bi prijateljem priporočali rezervacijo preko Airbnb? Kako izvesti rezervacijo privatne nastanitve preko AIRBNB (in ob tem prejeti še 30 eur popusta) si lahko preberete na povezavi tukaj.

Opomba: vsi opisi in vtisi so podani na podlagi lastnih izkušenj v času bivanja članov Ekipe Izlet na dlani in niso namenjeni kakršnikoli reklami ali favoriziranju posameznih prenočišč in lastnikov. Slike povzete po airbnb strani lastnikov nastanitev.

Izlet na Dlani

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

1 komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iskalnik letalskih kart

data-locale="en-GB" data-affiliate="network:CJ;publisher:6746289">

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.