Izlet na dlani

7 destinacij za leto 2018

Še nekaj mesecev vam je preostalo, da izpolnite načrte za obisk vaših top destinacij leta 2018. Če ste še brez idej kje preživeti jesen ali zimo pred iztekom leta, vam z nasveti mogoče pripomore tokratni seznam. Seznam je sicer bolj osredotočen na ameriški popotniški trg, vendar je po našem mnenju nabor destinacij precej zanimiv.

Člani Ekipe Izlet na dlani  smo od navedenih že obiskali Mehiko in Južno Korejo, obe zelo priporočamo za obisk.

Katere destinacije ste že obiskali oziroma imate še v načrtu za obisk v 2018?

NOVA ZELANDIJA

Nova Zelandija se na popotniških seznamih pojavlja z razlogom: dežela ponuja zelo raznoliko pokrajino in posledično se tam najde za vsakega popotnika nekaj. Če se želite izogniti gneči in prihraniti kakšen evro, vam priporočajo obisk Nove Zelandije v mesecih oktober, november, marec in april.

Tripadvisor opis aktivnosti v Aucklandu si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Aucklandu si oglejte na povezavi tukaj.

ŠRILANKA

Šrilanka prav zagotovo je ena izmed vodilnih dežel vrednih obiska. Predvsem v Severni Ameriki so opazili 70% povečanje potovanj na Šrilanko. Deželo označujejo kot biser indijskega ocena, saj se tam mešajo vplivi arabskega, indijskega kot tudi evropskega sveta.

Tripadvisor opis aktivnosti na Šrilanki si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Colombu si oglejte na povezavi tukaj.

JUŽNA KOREJA

Kljub napetostim v sosednji Severni Koreji, pa se številni popotniki podajajo na obisk Južne Koreje. V letu 2018 se bodo tam odvijale tudi olimpijske igre (Pyeongchang). Kaj pričakovati v Južni Koreji, zagotovo odlično lokalno hrano. Kaj vse smo člani Ekipe Izlet na dlani počeli na družinskem potovanju po Južni Koreji si lahko preberete v tem prispevku.

Tripadvisor opis aktivnosti v Seulu si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Seulu si oglejte na povezavi tukaj.

MALTA

Nekatera evropska mesta kot sta npr Amsterdam in Dubrovnik so pričela iskati metode kako omejiti masovni turizem, po drugi strani pa to daje priložnost ostalim malo manj obiskanim. Alternativa zelo obiskanim destinacijam kot sta italijanski Cinque Terre ali grški Santorini je otok Malta. Glavno mesto Malte- Valleta je napovedana prestolnica kulture za leto 2018. Pričakuje se številne festivale in ostale dogodke, omeniti pa velja tudi toplo morje, prijetne plaže in več kot 300 sončnih dni na leto.

Tripadvisor opis aktivnosti na Malti si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene na Malti si oglejte na povezavi tukaj.

MEHIKA

Številni obiščejo mesta  Mexico City, Tulum in Cabo, strokovnjaki pripročajo, da se na seznam doda še Guanajuato. Po mnenju Lonely Planet je Guanajuato eno izmed top 10 mest za obisk v letu 2018. Pisano mesto in prijaznost domačinov vas bo zagotovo očarala, pred leti smo mesto obiskali tudi člani Ekipe Izlet na dlani. Posebnost tega mesta pa je tudi muzej mumij, kjer vas bo skozi vitrine opazovali preko 100 odlično ohranjenih mumij.

Tripadvisor opis aktivnosti v Tulumu si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Tulumu si oglejte na povezavi tukaj.

BONAIRE

Ste že sploh slišali za otok Bonaire? Gre za nekoliko manj poznani karibski otok, ki se nahaja približno 86 milj od Arube. Več kot 20% otoka je zaščitenega in tako predstavlja raj za vse, ki imajo radi naravo. Hkrati je tudi raj za vse ljubitelje odkrivanja podvodnega sveta.  V morju se pojavlja več kot 470 vrst rib in znanih je okrog 100 lokacij za potapljanje.

Tripadvisor opis aktivnosti na otoku Bonaire si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene na otoku Bonaire si oglejte na povezavi tukaj.

MOLDAVIJA

Ne seznamu se je pojavila še ena manj poznana evropska destinacija in sicer Moldavija. Dežela se nahaja med Romunijo in Ukrajino. Napovedujejo, da naj bi Moldavija postala neke vrsta alternativa Hrvaški, ki je pri samem vrhu top dežel za obisk. Moldavija je poznana po vinu ter številnih cerkvah in samostanih.

Tripadvisor opis aktivnosti v Moldaviji si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Moldaviji si oglejte na povezavi tukaj.


Seznam povzet po strani My domaine. kjer si lahko prebrete tudi bolj podrobne opise izbranih dežel.

Katere destinacije so na vašem seznamu za obisk v letu 2018?

Avtorji in viri fotografij: Izlet na dlani (J.koreja), Pixabay

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.