Izlet na dlani

AirAsia prvi nizkocenovnik, ki bo izvajal lete med ZDA in Azijo

Kot kaže bo malezijski nizkocenovnik Air Asia, kmalu letel tudi na ameriška letališča. Kot kaže bo leto 2017 leto, ko bodo potniki leteli dlje za ugodnejše cene. Po napovedih nizkocenovnikov Norwegian in Wow Air o ponudbi čezocenskih letov za samo 69 USD, se je sedaj tem pridružili še nizkocenovnik Air Asia, ki je že prejel odobritev ameriške vlade o letih na ameriška letališča. Šlo bo za prvega azijskega nizkocenovnika, ki bo izvajal tovrstne lete.

Air Asia se je z leti hitro širila, njena mreža letov je poleg Malezije zajemala še Tajsko, Indonezijo, Filipine, Indijo; mreža Air Asia X na daljše razdalje, pa je malezijsko prestolnico povezovala tudi z bolj oddaljenimi destinacijami. Pred časom je Air Asia omogočala celo povezavo v London in Pariz, ki pa so jo v letu 2012 ukinili. Air Asia X sledi a la carte modelom evropskih letalskih družb, kjer za obroke in prtljago potrebno doplačati, vendar ponuja tudi nekaj premium možnosti, kot so npr ležišča.

Številni sicer imajo v mislih letalsko nesrečo družbe Air Asia v letu 2014, ko se je letalo potopilo na obali Bornea. Spletna stran AirlinneRatings.com je od takrat Air Asii dala precej nizko oceno glede varnosti, vendar so leti z oznako Air Asia X (ki bodo domnevno povezovali tudi Azijo in Ameriko), pa prejeli precej višjo oceno glede varnosti (6 od 7).

Za vse, ki ste načrtovali v lastni režiji pot okrog sveta preko Azije, se bo tokrat mogoče pojavila zelena luč na tem področju, vendar bo na dejanske cene potrebno še počakati.

Prispevek povzet po Conde Nast Traveler.

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.