Izlet na dlani

AIRBNB ponuja nočitev na Kitajskem zidu

Airbnb je pred nekaj dnevi naznanil posebno novico, namreč v začetku septembra bodo 4 izbrancem in njihovim spremljevalcem omogočili nočitev na vrhu opazovalnega stolpa na delu Kitajskega zidu. Šlo bo za prvo tovrstno dejanje v zgodovini. Izbranci bodo prenočili v posebno urejenih sobah, deležni bodo tudi večerje s tradicionalnimi kitajskimi jedmi ob spremljavi glasbe ter sprehoda vzdolž zidu ob sončnem zahodu. Z omenjeno potezo želijo pri kitajskem Airbnb svetu še bolj predstaviti pomembnost Kitajskega zidu kot tudi same Kitajske.

Zanimiva so tudi hišna pravila bivanja na Kitajskem zidu

  • Spoštovati morate vse sosede (pribl. 1,38 miljard)
  • Ni dovoljena glasna glasba, ki bi zmotila čuvaje zidu.
  • Ne skušajte plezati, tekati ali drugače poškodovati zidu.
  • Če srečate kakšnega zmaja, ga ne skušajte motiti, je pa dobrodošlo, da o tem čimprej poročate na socialnih omrežjih.

Kitajski zid naj bi sodil v skupino 7 svetovnih čudes in zagotovo se ga splača obiskati, vendar pa žal Slovenci v tokratnem izboru za nočitev na zidu ne moremo sodelovati. Povabljeni so namreč le Airbnb uporabniki stari vsaj 21 let, ki so stalni prebivalci držav: Kitajska, ZDA, Anglija, Indija, Japonska, Koreja, Avstralija, Nemčija, Italija, Španija ali Francija in govorijo tekoče kitajsko, angleško, francosko, japonsko ali korejsko.

Več o Airbnb natečaju na povezavi tukaj. Video si lahko ogledate na povezavi tukaj. Vsebina in fotografije povzete po Airbnb.
Nasvete Kako rezervirati nastanitev na AIRBNB in prejeti 30 eur bonusa si lahko ogledate tukaj.

Kateri pa so bili vaši najbolj posebni hoteli/prenočišča oziroma celo Airbnb?

 

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.