Izlet na dlani

Ameriška letalska družba United Airlines bo v letu 2017 pričela z zaračunavanjem uporabe prtljažnega prostora na letalu

Najprej je vse skupaj delovalo kot kakšna od neresnih novic, ki pri nas pogosto prihajajo s strani Ryanaira, a kot kaže se bo tokratna resnica na primeru letalske družbe United pa vendarle uresničila.

planeind

Ne glede na to, koliko znašajo že vse takse in doplačila ob nakupu letalskih kart, vsaj manjša osebna prtljaga, ki jo vzamete s seboj na krov letala je bila zagotovo brezplačna. Kot kaže z letom 2017, pri letalski družbi United Airlines več ne bo tako in bo tudi za to potrebno doplačilo. Gre za prvo tovrstno potezo med ameriškimi letalskimi družbami (op.av. pri nas je Wizz Air npr že pred časom uvedel doplačilo tudi za osebno prtljago, z izjemno zares majhnih osebnih torbic ali nahrbtikov, ki jih lahko stisnete pod sedež).

Washington Post je podal sledeči zapis:

Kot del nove plačilne politike letalske družbe United, bodo potniki, ki izberejo najugodnejšo letalsko karto tipa Bacic Economy lahko na krov vzeli le manjšo osebno prtljago, ki jo bo možno pospraviti pod sedež (podobno kot pri nas Wizz Air). Poleg tega kupci tovrstne poceni vozovnice tudi ne bodo prejeli izbora sedežev vse do dne leta, pomeni, da mogoče potniki, ki so nakup opravili skupaj, med potjo dejansko ne bodo sedeli na sosednjih sedežih.

Ker pa zaradi omenjene poteze pri United želijo bodoče potnike vsaj malo umiriti, so to novost predstavili kot eno od novih možnosti za potnike, ki si želijo nekaj več izbire pri ponudbi letalskih kart. Mogoče si bo kdo, ki potuje zgolj za kak dan ali dva in ne potrebuje večjega kovčka, tako lahko privoščil ugodnejšo letalsko karto, kot bi si jo sicer.

Je pa dejstvo, da čim se uvedejo doplačila za storitve, ki so prej bile brezplačne, je seveda normalno pričakovati nezadovoljstvo uporabnikov.

 

Članek povzet po strani: esquire.com

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.