Izlet na dlani

Ameriške letalske družbe z najkrajšimi oziroma najdaljšimi zamudami letov

Če se pogosto mudite naokrog z ameriškimi letalskimi družbami, vam kot zanimivost pred naslednjo rezervacijo tovrstnega leta ponujamo študijo, ki jo je izvedel Forbes. Gre za ugotavljanje dolžine zamud oziroma odstotek točnosti prispelih letov na destinacijo posameznih letalskih družb v Ameriki.

planeind

Seznam 10 ameriških letalskih družb glede na dolžino zamud letov (prva mesta- najkrajše, proti koncu-najdaljše zamude; dodani odstotki letov, ki so pravočasno prispeli na destinacijo):
1. Hawaiian Airlines – 91.75%
2. Delta Air Lines – 86.07%
3. Alaska Air Lines – 84.85%
4. Virgin America – 79.37%
5. United Airlines – 78.85%
6. American Airlines – 77.73%
7. JetBlue – 76.93%
8. Southwest Airlines – 74.71%
9. Spirit Airlines – 71.94%
10. Frontier – 71.28%

Na vrhu seznama se je znašla družba Hawaiian Airlines, vendar delček zaslužnosti za pozicijo pripisujejo tudi ugodnim vremenskim razmeram za lete. Med 4 največjimi ameriškimi družbami pa se je najvišje znašla Delta. Forbsova študija je tudi omenila podatek, da večina letov družbe Virgin America omogoča internet oziroma wifi, pa tudi Delta ima na vsaj 90% njihovih letov že prisoten wifi. Letalsko družbo Delta tako priporočajo kot najbolj primerno za lete v času prihajajočih praznikov.

Seznam povzet po strani Lifehacker.com.

Kakšne pa so vaše izkušnje z ameriškimi letalskimi družbami in zakaj? 

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.