Izlet na dlani

Da bi doživeli pravo Nemčijo, morate tja, kjer domačini pozabijo na pregovorno točnost

Za Nemčijo in Nemce veljajo številni stereotipi, ki včasih sicer držijo, a ko bolje spoznamo pristno življenje domačinov, ugotovimo, da lahko o tej deželi in njenih prebivalcih odkrijemo še mnogo zanimivega. Ali ste na primer vedeli, da velja počitniška dežela  Nemčija kljub slovesu industrijske države kot destinacija zdravja in dobrega počutja, ki se ponaša z visokimi standardi kakovosti in dolgo zdraviliško tradicijo? In da je v Nemčiji več kot 350 certificiranih nemških zdravilišč in toplic? Ali pa, da je v počitniški deželi več kot 300 restavracij z vsaj eno Michelinovo zvezdico? In da je torta črni gozdiček iz Schwarzwalda, ki odslikava barve tradicionalnega klobuka Bollenhut, najbolj priljubljena torta v Nemčiji?

Še več skrivnosti raznolike dežele, ki se razteza od Alp do Severnega morja, odkrijte v nadaljevanju, tudi s pomočjo nove zabavne spletne aplikacije.

Igranje zabavne spletne aplikacije © DZT/ Julia Nimke

 

Občutite okuse Porenja

Čarobni kotički pokrajine ob Renu skrivajo mnoga presenečenja, romantično mesto Koblenz na sotočju Rena in Mozele pa ob vsakem obisku navduši z bogato kulinarično in trgovsko ponudbo ter živahnim dogajanjem, ki ga zaznamuje življenje ob eni največjih evropskih rek.

Posebno doživetje nudi trdnjava Ehrenbreitstein, druga največja še ohranjena trdnjava v Evropi, kamor se povzpnete z vzpenjačo, in izkusite osupljiv pogled z višine 118 metrov nad Renom. Njeni začetki segajo v leto 1000. Seveda ne smete izpustiti tudi sprehoda po romantično vijugastih ulicah zgodovinskega starega dela mesta, ki očarajo z bogato arhitekturno dediščino in neskončnimi priložnostmi za čudovite fotografije.

V Koblenzu, pri znamenitem Nemškem vogalu (Deutsches Eck), kjer se srečata Ren in Mozela, je vrhunski kuhar Georg Gerhards ustvaril popolno shajališče za ljubiteljice in ljubitelje izvrstne hrane. V njegovi družinski restavraciji Gerhards Genussgesellschaft boste našli klasične jedi iz nemške in francoske kuhinje v sveži, sodobni interpretaciji. S svojo kuharsko ekipo se rad loteva tudi specialitet iz azijske in maroške kuhinje in jih združuje v nove fuzije okusov. Ob tem se lahko pohvali s prvovrstnimi sestavinami iz pravične trgovine.

Koblenz – mesto, ki je ob vrtnarski razstavi Bundesgartenschau pred 10 leti postalo še bolj zeleno, lepše, privlačnejše in tudi bolj raznoliko. V Koblenzu zdaj lahko uživate bolj kot kdaj koli prej, še vedno pa se ponaša tudi z bogato ponudbo trgovin, restavracij in hotelskih nastanitev. Za vse tiste, ki bi romantično mestece na sotočju Rena in Mozele radi še bolje spoznali je hotel Hotel Fährhaus v Koblenzu prava izbira. Odlikujejo ga lokalne posebnosti in elegantna notranja oprema, poleg hitre internetne povezave goste pričakujejo gostoljubno vzdušje, regionalna vina in gurmanski vrhunci mednarodne kuhinje. Lokaciji daje poseben čar lastna hotelska marina z osmimi privezi. Gostje se lahko tako v luksuzni hotel ne le pripeljejo, ampak v stilu tudi priplujejo.

Arhitektonsko so za hotel Fährhaus značilni naravni kamen, skrilavec in steklene površine. V kakovostno opremljeni notranjosti tega sodobnega hotela, odetega v nevsiljive barve, se skriva 37 sob in 10 ekskluzivno opremljenih suit. Visoki standardi hotela se nadaljujejo tudi v hotelski kuhinji. Okusne kreacije kuharskega mojstra Franka Seyfriedsa združujejo klasično in inovativno kuhinjo s kakovostnimi sezonskimi sestavinami. Obiščite restavracijo z dnevno ponudbo Landgang ali gurmansko restavracijo Gotthardt‘s.

Gost je na prvem mestu tudi v hotelskem wellness centru Mopane, kjer vas poleg wellness oaze in raznovrstnih paketov razvajanja pričakuje tudi obsežen prostor za fitnes. Pika na i v wellness centru je panoramski bazen z umetnimi valovi in neverjetnim razgledom na Mozelo.

Mesto, v katerem se prepletata preteklost in sodobnost, zaznamujejo tudi odlična vina, značilna za pokrajino ob Renu. Tako ne preseneča, da v Koblenzu in okolici najdemo številne vinske kleti z dolgoletno tradicijo izdelave vrhunski vin.

Na idiličnem vznožju trdnjave Ehrenbreitstein – le nekaj minut stran od središča Koblenza se nahaja vinarstvu Göhlen, ki ponuja žlahtno kapljico v edinstvenem vzdušju in kjer je moč med pokušino vin podoživeli vino in naravo. Žlahtna vina sicer prideluje že tretja generacija vinarjev. Značilen edinstveni okus je plod nege, prilagojene vrsti vinske trte, skrbne izbire in zorenja vin po tradicionalnih postopkih. Prijetne spomine na doživetja v renskem vinskem okolišu bodo v vas vzbudile različne vrste vin: rizling, rizvanec, bacchus, beli in modri pinot, portugalka, pa nemški sorti Huxelrebe in Ehrenbreitsteiner.

Ali pa se sprehodite po vinogradih vinarstva Schwaab – od traktorskih poti do strmih teras na pobočju Marienberga pri Koblenzu. Na sprehodu ob starodavnih vinogradniških zidovih mimo trt boste izvedeli več o načinu pridelave vin, geologiji, mikroklimi in še čem. Uživajte v razgledu, ki se s strmih teras odpira na Koblenz. Na več postajah vam bodo postregli izbrana vina in vam z veseljem odgovorili na vprašanja, povezana z njimi, o uživanju vin na splošno in o hribu Marienberg. Prepustite se romantiki tradicionalnih hrastovih sodov v vinski kleti, spoznajte umetnost stiskanja grozdja in sodobne hrambe vin.

K vinu pa sodi tudi dobra jedača, zato boste v Porenju našli vse od tipičnih nemških gostiln s tradicionalnimi jedmi do sodobne kulinarike izpod rok chefov, nagrajenih z Michelinovimi zvezdicami. Vas že kaj srbijo brbončice?

Še več o raznoliki Nemčiji odkrijte v spletni aplikaciji Nemčija po domače, kjer lahko sodelujete tudi v nagradni igri, in se potegujete za veliki nagradni paket “okusi Porenja”, s katerim boste izkusili delček domačega življenja v tej zanimivi pokrajini na zahodu Nemčije.

Kliknite spodnjo povezavo, spoznajte tujcem manj znane skrivnosti Nemčije in z nekaj sreče osvojite bogat nagradni paket:

  • 2 nočitvi za dve osebi vključno z zajtrkom v 4* hotelu Fährhaus.
  • Darilni bon za pokušino petih različnih vrst vina na posestvu Weingut Göhlen.
  • Darilni bon za vodeni ogled »Marienbergtour« vključno s pokušino štirih različnih vrst vina na posestvu Weingut Schwaab.
  • Darilni bon za romantični vodeni ogled mesta (Koblenz-Touristik).
  • Darilni bon za 3-hodni degustacijski meni v restavraciji Restaurant Gerhards Genussgesellschaft na rtu, imenovanem “nemški vogal” (Deutschen Eck)
  • 2 vozovnici za vožnjo z gondolo in trdnjavo Ehrenbreitstein.
  • Darilni paket »WeinStadtWandern«, ki vas bo pričakal v sobi hotela (Koblenz-Touristik).

Nemčija po domače: Odkrijte okuse Porenja >

Nagrado podarja: Nemška turistična organizacija v sodelovanju z/s:

Odkrijte Nemčijo po domače

Neskončni kilometri avtocest. To je prvi vtis, ki ga Nemčija pusti hitremu popotniku, ko drvi do svojega cilja. Toda v deželi, kjer je vožnja z avtomobilom del nacionalne identitete, se splača ustaviti. In to večkrat. Zaviti na podeželje, se sprehoditi po ulicah čudovitih zgodovinskih mest, okusiti sodobno nemško kulinariko, vdihniti svež zrak v objemu narave, doživeti raznolik kulturni utrip, spoznati športno tradicijo in odkriti, kako živijo domačini takrat, ko jim ni treba gledati na uro.

Triberg v Schwarzwaldu, ure s kukavico © DZT/ Leungmo

 

Podajte se v črni gozd

Veliko gozdnato in hribovito območje, ki se razprostira na jugozahodu Nemčije, je pravi kraj za ljubitelje skrivnostnega gozdnega sveta. V Schwarzwaldu boste v objemu dreves in voda – tukaj izvirata tudi Donava in Neckar – našli mir ter uživali v pestrem rastlinskem in živalskem svetu.

Zadihajte s polnimi pljuči, občutite jutranjo roso in prisluhnite zvokom gozdov. Doživetja v naravi so zagotovo tisto, zaradi česar je Schwarzwald tako edinstven. A tudi ko si boste zaželeli spoznavanja zgodovine, kulture in okusne kulinarike, vam ne bo treba drugam. Pokrajina s svojo bogato zgodovino obmejnega območja, kjer so se križale poti različnih ljudstev, je bila dom številnih umetnikov, ki so navdih črpali v ruralnem življenju, ter rokodelcev, ki so izkoriščali največje naravno bogastvo, les.

Ko govorimo o Schwarzwaldu seveda ne moremo mimo kulinarike. Območje si brez težav zasluži naziv kulinarične destinacije, saj lahko tam naštejemo kar 17 restavracij z Michelinovimi zvezdicami. Češnja na slavni schwarzwaldski torti je le še pika na i razvajanju brbončic s tradicionalnimi ali sodobnimi jedmi, značilnimi za to nemško pokrajino.

Schwarzwald je čudovit v vseh letnih časih, najlepši pa jeseni in spomladi. Začnite ga odkrivati s spletno aplikacijo Nemčija po domače, ko vas bo navdušil, pa nadaljujte med njegovimi mogočnimi drevesi, kjer se vijejo številne pohodniške in kolesarske poti. In ne pozabite sodelovati v nagradni igri, kjer vas čakata kartica ugodnosti SchwarzwaldCard ter paket s sestavinami za pripravo schwarzwaldske torte. Vse, kar morate storiti je, da kliknete na spodnjo povezavo.

Nemčija po domače: Podajte se v črni gozd

Nagrado podarja: Schwarzwald Tourismus GmbH

To in še mnogo drugih zanimivih – manj znanih – dejstev o Nemčiji vam razkriva spletna aplikacija Nemčija po domače, ki vam v spremstvu domačinov predstavlja bogato zgodovino, naravo, kulinariko, kulturo in način življenja tamkajšnjih ljudi.

Kliknite na spodnjo povezavo, spoznajte Nemčijo še na drugačen način in sodelujte v nagradni igri z bogatimi nagradami!

Želim spoznati Nemčijo po domače in sodelovati v nagradni igri >

Vsebino omogoča Nemška turistična organizacija

 

 

 

 

 

Sponzorska objava.

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.