Izlet na dlani

#DiscoverGermanyFromHome

 

Lagoden pohod po okraju Berchtesgadener Land mimo kristalno čistih jezer v objemu gora; glasbeno obarvan večer na koncertu v Berlinski filharmoniji; sprehod po živahnem središču Hamburga z okusnim franzbrötchenom v roki. Žal takšna doživetja trenutno niso mogoča, vsaj ne v fizični obliki; na voljo pa je vse več ponudb za virtualna doživetja, ki nas navdihujejo in nam krajšajo čas do pravih počitnic.

Uživajte v predstavi narave

Zugspitze je z 2.962 metri nadmorske višine najvišja gora v Nemčiji. Z vrha lahko občudujete čudovit pogled na več kot 400 gora v 4 državah. Ste vedeli, da lahko v tem prekrasnem razgledu uživate tudi od doma? Občudujte ga skozi panoramsko kamero na vrhu Zugspitze. Bi si namesto tega raje ogledali osupljiv videoposnetek smaragdnega Kraljevskega jezera v nacionalnem parku Berchtesgaden?  Tako ali drugače ste prisrčno vabljeni na virtualno popotovanje po najlepših nemških pokrajinah!

Tradicionalni recepti, ki jih lahko pripravite doma

Specite si okusno svinjsko kračo na bavarski način ali pa dišeče hamburške kolačke franzbrötchen. Okus Nemčije si lahko s tradicionalnimi recepti pričarate kar doma. Vsaka nemška zvezna dežela ima svoje kulinarične specialitete, od turinških cmokov, katerih zgodovina sega vse do začetka 19. stoletja, do slastne švabske čebulne pite, ki jo tradicionalno postrežejo z vinom iz Baden-Württemberga.

Prisluhnite zvokom Nemčije

S katerimi zvoki povezujete Nemčijo? Morda s klasično glasbo, kot je Beethovnova Peta simfonija? Če tudi vi obožujete glasbo, se nam pridružite na virtualnem ogledu koncertne dvorane v Berlinski filharmoniji in prisluhnite enemu od več kot 600 koncertov iz zadnjih 10 let. Bi morda raje uživali v sodobni klubski glasbi berlinskih DJ-ev? Na platformi United We Stream lahko prisluhnete številnim prenosom v živo z nemške didžejske scene.

Sanjajmo še malo …

Jasno je, da virtualna ponudba ne more nadomestiti pravega potovanja v drugo deželo, okušanja lokalne kuhinje, spoznavanja domačinov ter odkrivanja tamkajšnjih znamenitosti in skritih kotičkov. Že zdaj pa lahko o potovanju sanjarimo, ga načrtujemo in si predstavljamo, kako bo vse to doživeti v živo. Tačas pa lahko zbiramo zamisli, se naučimo kaj novega in za trenutek pobegnemo vsakdanu.

#DiscoverGermanyFromHome © DZT/ MAD

 

Nemška turistična organizacija

Sponzorska objava.

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.