Izlet na dlani

Do roba sveta: o festivalu Coachella, Dohi in zavarovanju za tujino (Ana C., WIZ popotnica)

Zadnjič smo doma za mizo klepetali skupaj s prijatelji, ki so prav te dni odpotovali na drugi kontinent na glasbeni festival Coachella. Poznaš? Coachella je po mojem mnenju najbolj priljubljeni »Instagramovski« festival. Ni znane modne blogerke, ki na svojem profilu še ni objavila festivala, ki prav zdaj, sredi aprila poteka na obali Kalifornije. Nadaljujem o povzetku pogovora doma. Prijatelj za mizo mi je rekel: »Pa zakaj misliš, da bi za Coachello rabil kaj drugačno zavarovanje za tujino? Vzel bom najcenejšega.« Rdeč alarm v meni. Za obisk Amerike nikar najcenejšega, prosim!

Kako izbrati pravo zdravstveno zavarovanje za tujino?

Obstajajo svetovne destinacije, za katere je še posebej priporočljivo, da imaš urejeno zdravstveno zavarovanje za tujino z najvišjim kritjem. Ena od teh so zagotovo Združene države Amerike, saj v primeru, da se ti kaj neljubega zgodi, kritje nujnih zdravstvenih stroškov do 25.000 € tam enostavno ne bo dovolj. Zdravstvene storitve čez lužo so drage ko žafran! Nujno vzemi največje kritje do 100.000 € za prav vsak dan potovanja. Vedno obstaja možnost, da gre kaj narobe. Med tem, ko brezskrbno srkaš pijačo na glasbenem festivalu, lahko doživiš napad želodčnih kamnov. Aja, misliš, da se to tebi ne more zgoditi? Nini se je to zgodilo na rajski plaži na Tajskem. Ne spreglej: za na Kubo pa je vstop v državo celo pogojen z urejenim zavarovanjem s kritjem do 100.000 €.

Pri zavarovanju WIZ Tujina imaš na voljo kritje do 25.000 €, do 50.000 € in najvišje kritje nujnih stroškov, ki nastanejo zaradi bolezni ali nezgode, do 100.000 €. Noben popotnik ne bi smel po svetu hoditi brez dobrega turističnega zavarovanja. Jaz sem izbrala WIZ Tujina, ki zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja, v primeru, da se ti na poti kaj zgodi.

Primer, kako bi kritja izbirala sama:

 • Če bi šla na morje na Hrvaško, bi izbrala kritje do 25.000 €.
  Prevoz do doma je namreč lahko hitreje in enostavneje organiziran iz sosednje države kot pa iz drugega kontinenta, kjer so lahko že samo stroški letalske karte zelo dragi. Si predstavljaš, da bi morali zaradi zdravniške odredbe npr. iz Tajske leteti še v »first class« sedišču?!
 • Če bi šla na dopust v Doho, bi izbrala kritje do 50.000 €.
  Za vsa potovanja na Bližnji vzhod se priporoča ta vrsta kritja. Če bereš priporočila … Če pa si v življenju raje na varnejši stran, kot jaz, ki ta hip tale zapis pišem v Dohi (več spodaj), pa seveda priporočam višje kritje do 100.000 €. Bolje, da si zavarovan za več, kot za premalo, se strinjaš? Razlika v ceni med kritjama pa se meni ne zdi prevelika in je vredna doplačila.

 • Če bi šla na dopust na Coachello v Kalifornijo, bi izbrala kritje do 100.000 €.
  Zakaj? Ker so Združene države zelo oddaljene in je njihovo zdravstvo lahko zakomplicirano. Poznam primer, ko je zaradi poškodbe družinskega člana tja odpotovala prav vsa družina z odvetnikom na čelu. Še dobro, da so imeli urejeno zavarovanje za tujino. Poskrbi zase pred vsakim potovanjem!
 • Za konec še nekaj o Dohi
  Če planirate potovanje v maju ali juniju, nadvse priporočam, da izberete Doho, največje mesto v državi Katar. Z Brnika leti Turkish Airlines, naredite postanek v Istanbulu, in hop, čez nekaj ur ste na drugem kontinentu, ki izžareva arabski svet in ga grejejo vroči topli žarki. Kopanje v toplem morju (pozor, preverite, kateri hoteli imajo dostop do plaže), sprehajanje na starem trgu Souq Waqif, obisk umetniškega predela Katara ali pa nakupovanje v prestižnih trgovinah mondenega predela Pearl … Teden dni je ravno prav, da doživite drugo kulturo in očarljivo mesto Doha. Pa ne pozabite na zdravstveno zavarovanje za tujino!

 

Nini se je to zgodilo -> https://zavarovanje-za-tujino.wiz.si/

DO ROBA SVETA: KUBA, Ana in Igor Cetinski (WIZ popotnika) več na povezavi tukaj.

WIZ Tujina & Pa ne pozabite na zdravstveno zavarovanje za tujino! -> https://tujina.wiz.si/

SPONZORSKA OBJAVA!

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.