Izlet na dlani

DRUŽINE NE SPREGLEJTE…5 najboljših evropskih vodnih parkov, ki jih lahko obiščete tudi pozimi

Če ste član družine z mulci, ki zelo uživajo v ogromnih in zabavnih vodnih parkih, ne spreglejte tokratnega prispevka. Za vas smo pripravili seznam 5 samoklicanih največjih, najboljših, najbolj zabavnih, najbolj družinam prijaznih… notranjih oz. pokritih vodnih parkov Evrope.

Tisti, ki še niste uspeli obiskati kakšnega od vodnih parkov, vas mogoče tokrat prepričamo, vsi ostali pa se verjetno še dobro spomnite dirjanja in pljuskanja vode po neskočno divjih in zabavnih toboganih. Sledi torej nekaj predlogov za podaljšani vikend ali celo za daljše družinske počitnice.

Če ste kakšnega od navedenih že obiskali lahko z nami delite kakšen nasvet, kaj je tam še posebej zanimivega; če imate pa kakšen svoj predlog zanimivih vodnih parkov, pa svoje predloge zapišite v komentarje pod prispevkom.


TROPICAL ISLANDS (NEMČIJA)


Tropical Islands je največji vodni park v Evropi. Nahaja se v Nemčiji, okvirno 60 km od Berlina. Seznam atrakcij in anaimacij, ki jih ponuja omenjeni park je zares dolg: deževni gozd, tropska vasica, vodni park s tobogani, peščeno plažo, različne predstave… Tropski deževni gozd obsega površino 10,000 m² in ponuja okrog 50,000 rastlin 600 različnih vrst in tako predstavlja največji pokriti tropski gozd na svetu. Poleg 4.000 m² igralnih površin za najmlajše najdete tam tudi nakupovalni center, fitnes klub, mini golf, šotorski kamp, ter več barov in restavracij. Tropical Islands vam ponuja tudi prvovrstno doživetje in sicer najvišji nemški tobogan. Stolp s kar štirimi tobogani, s katerih se spustiš iz 27-ih metrov višine, ponuja obilo zabave za vso družino. Na voljo so tudi poleti z baloni znotraj mogočne kupole kjer se park nahaja, kopanje v “tropskem morju” s temperaturo 28°C in poležavanje na 200 m dolgi peščeni plaži. Posebna atrakcija je tudi laguna s 1.200 m² plavalne površine in vročimi 32 °C. Kompleks Tropical islands obratuje vso leto in ves dan, zato so obiskovalcem na voljo tudi različni tipi prenočišč. Prenočite lahko v enem izmed šotorskih kampov ali pa v eni izmed luksuznih tropskih koč. Prenočite pa lahko tudi zunaj kompleksa in sicer v kampu, naselju s tipi (indijanskimi) šotori ali v bungalovih.

• Vstopnina: odrasli 36 eur, otroci 28,50 eur (skupaj s savno 44/34 eur), otroci do 5 let vstop brezplačen. Vodni park je odprt vso leto (z izjemo božičnih praznikov 23-25.12) od pon – ned: 06:00 – 00:00. Več o parku na www.tropical-islands.de/en/


ALPAMARE VODNI PARK (ŠVICA)


Vodni park Alpamare se nahaja v največjem švicarskem mestu- v Zurichu. Gre za veliki pokriti vodni park, kjer vam nudijo več tipov toboganov z zanimivimi imeni npr. icexpress, cobra, thriller, tornado, balla balla…. Za lažjo predstavo kaj se skriva pod naštetimi imeni toboganov, si video toboganov lahko ogledate na povezavi tukaj. Za vse ostale malo manj avaturistične duše so na voljo tudi različni tipi klasičnih bazenov (npr z valovi, bazeni z različnimi temperaturami vode). V okviru vodnega parka je na voljo tudi wellness program s savnami in fitnes. Prenočišče lahko poiščete v bližnji vasici Lützelhof.

• Vstopnina: od 39 eur naprej odrasli, od 27 eur otroci (točne cene si oglejte tukaj). Vodni park je odprt vso leto od pon – ned: 10:00 – 21:00/22/23. Več o parku na www.alpamare.ch/en/


AQUA PALACE (ČEŠKA)


Aqua palace se nahaja v češki prestolnici, v Pragi. Gre za največji vodni tematski park centralne Evrope. Kompleks vključuje vodni park, fitnes, wellnes center in svet savn. Vodni park je opredeljen v več sklopov: Palača zakladov, palača avantur in Coca Cola palača sprostitve. Če obiščete vodni park v poletni sezoni vam je na voljo še obsežen zunanji del vodnega parka. Na voljo je 6 različnih toboganov, od tistih družinam prijaznih, do zelo hitrih in dolgih vse do 140 metrov. Tudi tukaj vam na mestu samem ponujajo prenočišče in sicer v Aquapalace hotelu s 4*.

• Vstopnina: odrasli celodnevna od 27 eur, otroci celodnevna 18 eur, otroci višine do 1 metra brezplačni vstop. Vodni park je odprt vso leto od pon – sob: 09:00 – 23.00 Več o parku na www.aquapalace.cz/en/water-world/water-attraction


AQUARIAZ (FRANCIJA)


Vodni park Aquariaz se nahaja v Francoskih Alpah. Ne gre za nek obsežen vodni park, kot so ostali do sedaj našteti, temveč gre za posebni vodni park, saj ta velja za najvišje ležeči evropski vodni park in je svoja vrata odprl šele pred nekaj leti. Nahaja se v okviru resorta Avoriaz. Aquariaz predstavlja vodni raj v gorah, ima reko z nežnim tokom, masažne bazenčke, bazen s plezalno steno in za vse tiste bolj premražene ima tudi tri ogrevane jacuzzije. Vodni park vam zaradi same lege ponuja tudi spektakularne razglede. Aquariaz je odprt vso leto in je tako na voljo pozimi za tiste, ki se hočejo ogreti in spostiti po celodnevnem smučanju. Poleti pa je zanimiva destinacija predvsem za družine oziroma za vse tiste, ki iščejo zanimivo in drugačno alternativo počitnicam na morju. V okviru Avoriaz resorta je na voljo večje število različnih tipov prenočišč.

• Vstopnina odrasli od 8 eur, otroci 3-6 eur. Vodni park je odprt od pon -pet in v nedeljo (ure obratovanja se razlikujejo glede na letni čas, več o odpiralnih časih tukaj). Več o parku na www.avoriaz.com/en/summer/things-do/family-activites/aquariaz


THERME ERDING (NEMČIJA)


Therme Erding so oddaljene okvirno 40 minut vožnje od središča Munchna in predstavljajo največji spa kompleks v Evropi, v okviru katerega se nahaja tudi vodni park. Če se osredotočimo zgolj na vodni park (t.i. Galaxy Erding), je ta evropsko največji po število toboganov.  Vodni park vam ponuja 26 različnih toboganov, ki jih umeščajo v tri kategorije in sicer družinski, akcijski in ekstremni. Od poletja 2014 je na voljo še 8 dodatnih zunanjih toboganov.  Prav vse tobogane, ki jih ponujajo si lahko podrobneje ogledate na povezavi tukaj.  V kolikor bi želeli v termah preživeti dlje časa, vam je v okviru kompleksa na voljo tudi nočitev v hotelu Victory s 4*.

• Vstopnina odrasli/otroci dnevna vstopnica od 30 eur, otroci do 3 let vstop brezplačen. Vodni park je odprt vso leto od pon -ned od 9.00-21/23.00 (ure obratovanja si lahko ogledate tukaj). Več o parku na www.therme-erding.de/urlaubsparadiese/galaxy-erding/


 Vsebina povzeta po različnih spletnih straneh in po uradnih straneh vodnih parkov. Naslovna fotografija povzeta po uradni strani Tropical Islands, Nemčija.

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iskalnik letalskih kart

data-locale="en-GB" data-affiliate="network:CJ;publisher:6746289">

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.