Izlet na dlani

Kako veš da si rojen popotnik?

Člani Ekipe Izlet na dlani smo pogosto polni vznemirjenja, ko  zasledimo zanimivo in zares ugodno akcijo letalskih kart in jo seveda tudi uspešno rezerviramo in se posledično zavedamo, da nas kmalu spet čaka nova avantura v daljnih deželah. Si tudi ti takšen?

Ko srečaš prijatelja, sorodnika ali bežnega znanca, ti ta pomenjljivo vsakič omeni, da se mu zdi, da si ti zares eden tistih ljudi, ki jih nikoli ni doma in se ves čas mudijo nekje okrog po svetu. Po tovrstnih srečanjih, se seveda zamisliš, ali sem jaz res mogoče rojen popotnik, ki si nekako ne predstavlja običajnega življenja s posedanjem pred televizorjem v naslonjaču in zgolj s poletnim dopustom na Hrvaški. Sem jaz res te vrste popotnik, ki mu utrip pospeši vsaka novo odkrita akcija ugodnih letalskih kart  in se ne zmenim za dejstvo, da je moj avtomobil že pošteno načel čas in ta že močno pritiska name po zamenjavi s kakšnim novejšim modelom.

Člani ekipe Izlet na dlani smo zagotovo rojeni popotniki, pa tukaj ne gre za samohvalo. Če ne bi bili rojeni popotniki strani oz. našega bloga verjetno tudi ne bi bilo, saj je le ta nastala iz našega popotniškega sanjarjenja in iz želje, da bi tudi ostalim lahko približali svet oz. jim olajšali možnost lastnega raziskovanja in ugodnega potovanja v daljne dežele.

Pa preidimo k namenu prispeveka. V nadaljevanju bo naštetih 10 trditev, ki so naše osebne in nas prepričajo, da smo zares rojeni popotniki. Mogoče boste v kakšni od teh točk prepoznali tudi sebe in tako potrdili, da se tudi v vas pretaka vsaj malo popotniške krvi.

Kako toraj veš da si rojen popotnik?

 1. Vsak dan spremljaš vse podane akcije letalskih kart, ugodnih nočitev itd., pogosto razmišjaš o njih, delaš okvirne načrte, če bi časovno in finančno bilo izvedljivo, da se za kakšno od njih odločiš. Na pamet poznaš že popolnoma vse kode letališč (MXP, LHR, MUC…)
 2. Ko se za kakšno od ugodnih ponudb okvirno odločiš, hitro rezerviraš iz skrbi, da ponudba ne bi pošla.
 3. Še preden se odpraviš na prvo potovanje se prepričaš, da imaš že vsaj eno rezervacijo letalske karte tudi za v naprej (da ne bi bilo popotovalne depresije ob povratku s potovanja).
 4. Ko si na poti proti domu s potovanja v bistvu že delaš načrte za nove destinacije, vendar kmalu ugotoviš, da nekako imaš že zapolnjeno vso leto in da si v pomanjkanju dni razpoložljivega dopusta.
 5. Ugotoviš, da ob tebi ni velikega kroga ljudi, ki bi razumeli tvojo pogosto odsotnost v rodni deželi in tvojo nezanimanje za zamenjevo starega avtomobila, starega kavča, televizorja, dragih večerij itd. Ves privarčevani denar je namreč namenjen zgolj in izključno za potovanja.
 6. Tudi v fazi ustvarjanja družine, še vedno sanjaš o potovanjih in kmalu po rojstvu otroka, že načrtuješ novo potovanje v troje.
 7. Tudi tvoj dojenček se na letalu počuti tako odlično kot ti, saj je del sveta prepotoval že tudi v času, ko je bil še v trebuhu.
 8. Na stenah stanovanja ni več prostora, saj ga krasijo slike iz številnih svetovnih destinacij in v dnevni sobi namesto slike visi zemljevid sveta, ki je ves preboden z obiskanimi destinacijami in te opozarja na še številne manjkajoče.
 9. Pakiranje kovčkov oz. nahrbtnikov ti več ne predstavlja posebnih težav in ti več niso spravljeni na podstrešju, ampak so nekje na dosegu roke, saj so pogosto v uporabi.
 10. Prebiraš uspešne svetovne popotniške bloge in sanjaš, da boš nekoč tako tudi ti, dal službeno odpoved, spakiral kovčke in bo svet postal tvoj drugi dom in uspešen blog tvoja nova služba.

Veselilo nas bo, če boste v komentarje dodali še kakšno vašo trditev/potrditev biti rojen popotnik. Čimveč popotniških podvigov vam želi Ekipa Izlet na dlani.

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

4 komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • V večini točk se najdem. Večkrat dobim pospešen utrip, ko vidim kakšno vašo ugodno akcijo, potem pa ugotovim da mi zaradi službe spet ne bo šlo skozi… in že iščem nove akcije. Pa tudi naš otrok je potoval že v trebuhu do Azije in nazaj 🙂

  • Vsi smo na preži za novimi akcijami, zagotovo jih ne bo zmanjkalo, Svet je zares ogromen, če ne bo uspelo nam, bodo pa še naši otroci nadaljevali raziskovanjem 🙂

 • JEst se najdem v vsaki, čeprav zdaj pravim, da temu ne bo več tako. Saj se podajam na pot z enosmerno letalsko Karto. Kje je moj cilj? Kaj je moja destinacija? Je ni. Nimam načrta in ničesar, samo dobro voljo in veliko željo videti svet. Potovati, potovati in še enkrat potovati in ostati za vedno na potovanju…:) wiiiii

  • Vsi le sanjamo o tem, da bi se enkrat v življenju podali na potovanje z enomerno vozovnico, kot si ga boste privoščili vi. Srečno pot ter neskončno avantur na vašem potovanju vam želi Ekipa Izlet na dlani.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.