Izlet na dlani

Kam se podati z določeno skupino prijateljev

Če ste eden tistih potnikov, ki se na pot težko podate sami in imate raje ob sebi skupino ljudi, ki so vam blizu, smo za vas pripravili nekaj nasvetov na katere destinacije se podati skupaj z njimi ali jim svetovati kam in kod, glede na njihove želje.

V katero skupino popotnikov sodijo vaši prijatelji?

Prijatelji, ki so ljubitelji dobre kulinarike in narave: Južna Afrika

Če imate prijatelje, ki vedno brskajo po spletu za različnimi hip restavracijami in vedno želijo kaj dobrega pojesti ali popiti vam priporočamo obisk Južne Afrike.
Destinacije kot so Franschoek, Stellenbosh, Swellendam in tudi Cape Town vas zagotovo ne bodo razočarale s kulinarično ponudbo in vse to za precej dostopno ceno. Če vam poleg tega ponudimo še obisk kakšnega zanimivega nacionalnega parka (Tsitsikamma national park) ali safarija (npr. Addo Elephant national park), bodo vaši prijatelji (in tudi vi), več kot navdušeni.

Prijatelji, ki so ljubitelji wellnesa in joge: Bali

Če imate prijatelje, ki na poti želijo tudi razvajati svojo dušo in telo priporočamo obisk Balija. Veliko tega boste našli v popularnem mestu Ubud, nekaj skritih kotičkov pa se nahaja tudi drugod po otoku. Nekaj primerov destinacij za razvajanje na Baliju si lahko ogledate tukaj.

Prijatelji, ki so že bili povsod: Jeju/Okinawa

Če imate prijatelje, ki se pohvalijo z zajetnim seznamom dežel, ki so jih že obiskali, jih mogoče lahko presenetite s predlogom obiska kakšnega od nekoliko manj poznanih otokov. Priporočamo obisk korejskega otoka Jeju ali japonskega otoka Okinawa. Vulkanski otok Jeju je težko primerjati s katero koli drugo destinacijo celo s samo kopensko Južno Korejo. Otok vam bo poleg naravnih lepot ponudil tudi številne muzeje, ki bodo razvedrili tako mlado kot tudi staro. Tudi japonski otok Okinawa je tako težko primerjati z ostalo Japonsko, namreč tam vlada neke vrste karibsko vzdušje, tako na kulturi kot pri kulinariki je viden vpliv večih različnih narodov, glavni doprinos pa imajo tam seveda številna leta prisotni Američani.

Prijatelji, ki nimajo potnega lista: Berlin

Verjetno ima kdo tudi takšne prijatelje, ki se najbolj udobno počutijo v domačem naslonjaču in morebitni izgovor, da se ne odpravijo nikamor na pot iščejo v tem, da nimajo potnega lista. Mogoče jim lahko predstavite odlični predlog izleta za podaljšani vikend (z odhodom iz Ljubljane ali bližnjih letališč) v nemško prestolnico Berlin. Na pot se boste namreč  lahko podali kar z osebno izkaznico. Let bo kratek in kmalu se boste znašli v mešanici številnih kultur. Pa tudi sicer vas Berlin ne bo razočaral, številni muzeji, razstave, dogodki, odlična kulinarika in še kaj, hitro se bo izkazalo, da je podaljšani vikend zagotovo prekratek čas za obisk. Več o obisku Berlina in predlogi kaj tam početi na povezavi tukaj.

Prijatelji, ki so željni raziskovanja: Avstralija

Destinacija, ki ne bo razočarala prijatelje, ki si želijo potovanja polna novih odkritij in zanimivosti je Avstralija. Sami priporočamo obisk Zahodne Avstralije, seznam kaj vse je tam mogoče početi si oglejte tukaj in obljubimo vam, da boste navdušeni nad dogajanjem v deželi tam spodaj.

Prijatelji, ki so željni zabave in nakupovanja: New York

Mesto, ki nikoli ne spi oziroma New York, je mesto, kjer boste nenehno sredi dogajanja. Predvsem bodo na svoj račun prišli tisti, ki radi ponočujejo v klubih, na različnih predstavah in tisti, ki dobro poznajo izraz shop til you drop. Ker se ugodne cene za letalske povezave čez lužo (tudi v NYC) še kar vrstijo, je skoraj greh izpustiti priložnost za obisk. Vendar naj vas ugodna letalska povezava ne zavede prehitro, preden se odločite za nakup karte, vseeno preverite cene nastanitev; predvsem v poletnem in zgodnje jesenskem času, so cene namestitev v središču Manhattna lahko precej vrtoglavo visoke. Priporočamo raje bivanje v Brooklynu ali kateri drugi lokaciji, ki ima dobre metro povezave s središčem. Zagotovo je bolje nekoliko več denarja nameniti zabavi in nakupom kot pa predragim namestitvam v središču 😉

Avtor prispevka: Ekipa Izlet na dlani, destinacije izbrane glede na osebne izkušnje
Fotografije: Arhiv Izlet na dlani in Pixabay

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.