Izlet na dlani

Ko dopust s prijateljicami prekine nezgoda

Nenadno slabo počutje, zastrupitev s hrano, topa bolečina, neroden padec ali resna poškodba … Do nezgode ali bolezni pride zelo hitro, največkrat takrat, ko jo najmanj pričakuješ.

Najprej se ustrašiš. Si daleč stran od doma, tebi ali tvojemu bližnjemu pa se nekaj zgodi. Če zdravniška pomoč ni nujna, si v dvomih, ali bi sploh šel do zdravnika … Seveda, na zasluženem dopustu ali potovanju pa res ne želiš izgubljati časa z »letanjem« po bolnici, raje še malo potrpiš z bolečino ali slabim počutjem! V najboljšem primeru se ti stanje izboljša … Lahko pa se zgodi, da se stvari še bolj zakomplicirajo. Prav zadnje se je zgodilo moji prijateljici, neljuba nezgoda z gležnjem nam je zakomplicirala potek dopusta.

Končno so se poklopile zvezde, lahko smo prestavile svoje domače in službene aktivnosti ter skupaj odšle na dopust s prijateljicami. Rezervirale smo hotel v tuji deželi, natančneje pod arabskim soncem v Dubaju. Imele smo se krasno, najlepše, čudovito, kot punce v Sex v mestu, ko so odpotovale na dopust v Abu Dhabi. Preizkušale smo udobnost ležalnikov in srkale ohlajene naravne sokove prečudovitem hotelu, raziskovale tujo kulturo … Dokler si ni Nina poškodovala gležnja. Nerodno je stopila na pločnik in v trenutku je bilo konec dolgih sprehodov v bogato založenih trgovskih središčih. Ena ura mimo, tri ure mimo, pol dneva mimo … Ne, led ni več pomagal, tudi proti bolečinska tableta, ki smo jo prinesle s seboj, ne. Bilo je vedno hujše, noga je zatekala in bolečina je postajala neznosna.

Obisk zdravnika? Ah, nobena si tega ni želela. Bo jutri boljše, smo si ponavljale!

Naslednji dan je bila noga še bolj zatečena, barvo je spremenila v temno vijolično, zato je bil obisk zdravnika nujna stvar. Spogledale smo se, naredile bojni plan in … Ampak, kaj pa moramo sploh narediti?! Še nikoli se nam ni nič pripetilo v tujini, nobena ni imela hujše nezgode ali poškodbe. Pred odhodom smo sicer vse uredile zdravstveno zavarovanje za tujino … Kako naprej? Poklicale smo prijateljico Margito, ki dela na zavarovanju WIZ. Njena enostavna navodila so nas rešila. Torej, kaj narediti v primeru bolezni ali nezgode v tujini?

 1. Pokliči asistenčno številko svojega zavarovanja!
  Pri WIZ Tujina je to +386 5 66 28 500. 24-urni asistenčni center zagotavlja pomoč v slovenskem jeziku. Čimprej jih obvesti o svoji bolezni ali poškodbi.
 2. Pripravi svoje podatke!
  To so: številka police, ime in priimek, začasni naslov in telefonsko številko. Številko police ob online sklenitvi prejmeš na e-mail in na sms, tako jo imaš vedno ob sebi.
 3. Sprejmi pomoč in nasvete klicnega centra!
  WIZ asistenčni center ti pomaga poiskati bolnico in se dogovori vse potrebno za prevzem nujnih stroškov zdravljenja nezgode ali bolezni.

Kdo je kril stroške zdravljenja?

Nujne stroške zdravljenja nezgode je krilo zavarovanje WIZ Tujina. Zvit gleženj, kot je pokazala diagnoza pri prijateljici Nini, ni zahteval večjih stroškov nujnega zdravljenja, je prvi pregled (okoli 100 €) in zdravila v lekarni (okoli 35 €) krila sama, po povratku v domovino pa zahtevala povračilo stroškov. Ampak pozor: asistenčni center moraš o škodnem dogodku obvestiti tudi, če zdravstvene ali druge stroške v tujini poravnaš sam! Shrani vse račune.

Za povračilo stroškov moraš predložiti:

 • zdravniško spričevalo, ki upravičuje nujnost zdravljenja,
 • originalne račune za zdravstvene storitve, za bolnišnično zdravljenje, za zdravila, izdana na
 • zdravniški recept, za nujne prevoze,
 • kopijo zavarovalne police,
 • številko tvojega osebnega računa in naziv banke in
 • izpolniti obrazec za prijavo škode.

No, naš dopust je bil krasen kljub zvitemu gležnju. Še dobro, da se ni zgodilo kaj hujšega! Se je tebi še kdaj zgodilo kaj podobnega in spremenilo načrte na dopustu?
Zgodba je resnična, a je zaradi varovanja podatkov spremenjena lokacija, ime prijateljice in vrsta poškodbe.

SPONZORSKI PRISPEVEK!

Izlet na Dlani

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.