Izlet na dlani

Krompirjeve počitnice »Vsi lahko potujejo«: največja evropska veriga hostlov a&o omogoča cenovno dostopna in trajnostna potovanja

a&o svojim gostom, v skladu s sloganom »Everyone can travel« (»Vsi lahko potujejo«), podarja posebno ponudbo. Od 1. novembra 2023 do 29. februarja 2024 je postelja v skupni sobi tako na voljo po fiksni ceni 14 evrov na noč.

Frankfurt, avla hostla a&o Frankfurt Ostend © a&o/ Marketing GmbH

»Najboljše razmerje med kakovostjo in ceno je že od nekdaj del našega DNK,« pravi Oliver Winter, ustanovitelj in izvršni direktor družbe a&o. »Nagrada za najboljše razmerje med ceno in kakovostjo, še posebej zdaj, v gospodarsko težkih časih, dokazuje, da je kakovost mogoče zagotoviti tudi po dostopni ceni.« V nedavni raziskavi med gosti se je družba a&o v kategoriji nizkocenovnih hotelov uvrstila na prvo mesto.

Frankfurt, avla hostla a&o Frankfurt Galluswarte © a&o/ Marketing GmbH
Frankfurt, skupinska soba a&o Frankfurt Galluswarte © a&o/ Marketing GmbH

 

V zahvalo a&o svojim gostom podarja posebno ponudbo v skladu s sloganom »Everyone can travel« (»Vsi lahko potujejo«). Od 1. novembra 2023 do 29. februarja 2024 je postelja v skupni sobi tako na voljo po fiksni ceni 14 evrov na noč. Cena velja v 20 evropskih hostlih, ne glede na zasedenost ali dan v tednu.

39 hostlov v evropskih metropolah  

Družba a&o, ki jo je leta 2000 ustanovil Oliver Winter, trenutno upravlja 39 hotelov in hostlov v 25 mestih in 9 evropskih državah (skupno približno 28.500 postelj). Sestava gostov a&o je izjemno raznolika: poleg družin in šolskih skupin se za a&o odločajo tudi popotniki z nahrbtniki, solo popotniki in društva, vse več pa je tudi poslovnih popotnikov in starejših. Zaščitni znak a&o je cenovno ugodna nastanitev na dobri lokaciji, k ponudbi pa spadajo tudi sodobna oprema in številne storitve. Z 39 hostli v devetih državah in 25 mestih, vključno s 25 hostli v Nemčiji, je a&o največja veriga hostlov v Evropi. Hostli so v središču mesta, zato so zlahka dostopni z vlakom in drugim javnim prevozom.

Stuttgart, igranje namiznega nogometa v a&o hostlu © a&o/ Marketing GmbH
Leipzig, a&o hostel © a&o/ Marketing GmbH
Frankfurt, bar hostla a&o Frankfurt Galluswarte © a&o/ Marketing GmbH

 

Trajnostna naravnanost podjetja  

Postati prva evropska veriga hostlov z ničelnimi neto emisijami do leta 2025 je ambiciozen cilj. Pri tem gre za veliko več kot le zmanjšanje ogljičnega odtisa. Cilj je, da a&o postane zgled odgovornih potovanj, za pa to mora med osebjem in gosti vladati kultura trajnosti. Povprečni ogljični odtis na nočitev v a&o je 3,73 kg CO2, kar je nekajkrat manj od povprečja v panogi, družba pa si je zadala še ambicioznejši cilj: manj kot 2,5 kg CO2 na nočitev.

Berlin, zajtrkovalnica a&o hostla Berlin Friedrichshein© a&o/ Marketing GmbH
Frankfurt, zajtrkovalnica hostla a&o Frankfurt Galluswarte © a&o/ Marketing GmbH

 

Trajnost kot kultura podjetja

»V prihodnost gremo s polno paro, a brez emisij«, Winter poudarja trajnostno naravnanost podjetja. »Ponašamo se s sloganom Vsi lahko potujejo – to mora veljati tudi za prihodnje generacije.« Postati prva evropska veriga hostlov z ničelnimi neto emisijami do leta 2025 je ambiciozen cilj in a&o je na dobri poti do tja: »Zavezanost k trajnosti mora prežemati vse vidike naših izdelkov – seveda ob nenehni rasti. Pri tem gre za veliko več kot le zmanjšanje ogljičnega odtisa,« zatrjuje Winter, in dodaja: “Naš cilj je, da a&o postane zgled odgovornih potovanj, za pa to mora med osebjem in gosti vladati kultura trajnosti.« Povprečni ogljični odtis na nočitev v a&o je 3,73 kg CO2, kar je nekajkrat manj od povprečja v panogi, družba pa si je zadala še ambicioznejši cilj: manj kot 2,5 kg CO2 na nočitev.

Berlin, a&o hostel Berlin Mitte © a&o/ Marketing GmbH

 

Trajnostna kultura © a&o/ Marketing GmbH
Berlin, delovno okolje a&o hostla Berlin Friedrichshein © a&o/ Marketing GmbH

 

Gostje lahko svoje emisije izravnajo

Odslej lahko gostje, ki so bivanje rezervirali neposredno pri a&o, prostovoljno izravnajo povzročene emisije. Zahvaljujoč e-rešitvi Climate Click partnerskega podjetja South Pole lahko gostje enostavno in učinkovito pomagajo varovati okolje. a&o je že zdaj edina veriga hostlov v Evropi, ki pri vsaki rezervaciji in na vsakem računu prikazuje individualen izračun emisij CO2.

Berlin, a&o hostel Berlin Friedrichshein © a&o/ Marketing GmbH
München, avla a&o hostla München Laim © a&o/ Marketing GmbH

 

Dodatne informacije o akciji, ki traja do konca februarja 2024

a&o se svojim gostom zahvaljuje s posebno ceno 14 evrov na noč. Akcijska cena velja:

  • za posamezne potnike, ki prenočišče rezervirajo prek aohostels.com;
  • za obdobje potovanja od 1. 11. 2023 do 29. 2. 2024;
  • izključno za fiksno ceno na noč na posteljo v skupni sobi
  • v naslednjih hotelih in hostlih: Aachen, Berlin Friedrichshain, Berlin Kolumbus, Berlin Mitte, Budimpešta, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Frankfurt Galluswarte, Frankfurt Ostend, Gradec, Hamburg Hauptbahnhof, Hamburg City, Hamburg Reeperbahn, München Hackerbrücke, München Laim, Praga, Stuttgart, Benetke in Weimar;

Z 39 hostli v devetih državah in 25 mestih, vključno s 25 hostli v Nemčiji, je a&o največja veriga hostlov v Evropi. Hostli so v središču mesta, zato so zlahka dostopni z vlakom in drugim javnim prevozom.

Düsseldorf, igranje biljarda v a&o hostlu © a&o/ Marketing GmbH
Frankfurt, otroški kotiček v hostlu a&o Frankfurt Galluswarte © a&o/ Marketing GmbH

Odpirajo se novi nastanitveni obrati, med drugim v Firencah prihodnje leto

Hoteli in hostli a&o bodo kmalu tudi v Atenah, Rimu, Lizboni in Barceloni. Predvidoma leta 2024 bo svoja vrata odprl a&o v Firencah, s čimer bo postal drugi nastanitveni obrat skupine v Italiji. Julija 2021 se je kot prvi nastanitveni obrat v Združenem kraljestvu odprl a&o Edinburgh City. Leta 2020 je skupina odprla kar tri hostle: v Varšavi, Budimpešti in že drugega v Københavnu.

Izkoristite fiksno ceno na noč na posteljo v skupni sobi in obiščite počitniško deželo Nemčijo.

 

 

 

 

Sponzorski prispevek!

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.