Izlet na dlani

Mednarodni dan žensk. Najboljše destinacije za ženske.

Ko se ženska na oddih odpravi sama…Naporen delovnik, družinske obveznosti … Ali ne bi bilo lepo vsaj enkrat pobegniti od vsega tega in si privoščiti oddih samo zase ali v družbi prijateljic? V stilu Bridget Jones ali Seksa v mestu?  

Ženske se iz različnih razlogov vse pogosteje odločajo in odpravljajo na tako imenovano solo potovanje, kar v teh časih ni nič nenavadnega. Da je takšno potovanje lahko nekaj najboljšega, kar se vam lahko zgodi, bodo potrdile številne ženske, ki so že zbrale pogum in to tudi naredile. In ker smo v mesecu, ko slavimo ženske, smo za vas pripravili seznam trenutno najbolj vročih destinacij, kamor lahko potujete same ali v družbi prijateljic.

Slab dan na Tajskem je še vedno boljši kot dober dan kje drugje

Tajska je destinacija, ki je ženskam, ki potujejo same ali v družbi prijateljic, zelo naklonjena. To velja predvsem za otok Phuket, ki je znan po zabavah in dih jemajočih plažah, zelo dobri hrani in čudovitih sončnih zahodih. Za eno bolj priljubljenih destinacij med ženskami velja tudi Kostarika, ki je pravi raj za navdušenke nad jogo. Prav tako se boste lahko okopale v kristalno čistem morju, raziskovale džunglo ali doživele pravi mestni vrvež v San Joseju. Prav posebno doživetje vas bo pričakalo v Kanadi, saj država letos praznuje 150 let obstoja, zato priporočamo obisk Charlottetowna na otoku Princa Edvarda, kjer se je vse pravzaprav začelo, ali pa se odpravite na potapljanje po Velikem koralnem grebenu in od blizu spoznate eno izmed naravnih čud sveta.

Seveda obstaja še nekaj manj eksotičnih in vikend destinacij, pa vendar niso zaradi tega nič manj zanimive. Ena izmed bolj obiskanih in priljubljenih je britanska prestolnica, London. Premalo je časa in prostora, da bi lahko našteli vse, kaj vse lahko tam počnete. London velja za modno in arhitekturno prestolnico, z obiski parka pa boste nahranile še svojo dušo. Morda pa sedete na letalo in se odpravite na skrajni sever Nemčije, kjer vas bo pričakal narodni park Schleswig Holstein Wadden Sea, ki je pod UNESCOVO zaščito. Če se odločite za ta izlet, vam priporočamo blatni pohod, kjer boste z bosimi nogami spoznavale življenje na obali Vadenskega morja in se počutile kot majhi otroci. Še namig – klepetale boste lahko do onemoglosti. Preveri ponudbo na www.tripsta.si

O TRIPSTA.SI

Leta 2005 sta dva nadobudna podjetnika v Atenah v Grčiji ustanovila startup podjetje, ki sta ga prvotno poimenovala Travelplanet24. Danes je naša spletna potovalna agencija, tripsta, eno največjih in najbolj priznanih vodilnih podjetij v industriji. Našim zaupanja vrednim blagovnim znamkam (trusted brands): tripsta, airtickets in travelplanet24 zaupa več kot milijon zvestih popotnikov, ki potujejo po 45 svetovnih trgih, na katerih trenutno delujemo. Marca 2015 smo se bistveno povečali z združitvijo z airtickets®, podjetje tako širi svojo ponudbo storitev in geografsko pokritost.
SPONZORSKA OBJAVA!

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.