Izlet na dlani

München – mešanice tradicije, dinamike in kreativnosti!


München, druženje s prijatelji v pivskem vrtu © München Tourismus, Foto: Christian Kasper

Neprimerljiva mešanica odprtosti in tradicije, visoke tehnologije in domačnosti, inovativnosti ter šarmantne sproščenosti so tisto zaradi česar je München tako priljubljen pri gostih iz celega sveta.

Prestolnica Bavarske, ki ima 1,54 milijonov prebivalcev, ponuja pestro umetnostno in kulturno dogajanje, športne ter nakupovalne možnosti, živahno nočno življenje in nenazadnje vrhunsko raznoliko gastronomsko ponudbo. Zelena območja kot so Angleški vrt, otok sredi reke Isar, grajski parki kot tudi Alpe ter jezera Zgornje Bavarske. München kot prestolnica umetnosti, kulture ter znanosti uživa velik sloves. Trije uspešni orkestri, veliki glasbeni festivali, izvrstni operni in koncertni odri ter svetovno (po)znana klubska scena so sinonim za široko ponudbo vseh glasbenih zvrsti in stilov, od klasike do jazz glasbe, rocka in pop-a pa vse do avantgarde.

München ponuja preko 60 muzejev ter razstav. Vrhunska ponudba umetnostnega prostora svetovnega nivoja privablja ljubitelje umetnosti iz celega sveta. Ljubitelji avtomobilizma, tehnike in dizajna lahko obiščejo BMW Welt ter muzej koncerna. Najslavnejši član bavarske kraljeve družine je brez dvoma pravljični kralj Ludvik drugi, ki se je rodil v gradu Nymphenburg, münchenski  poletni rezidenci družine Wittelsbacher. Poleg bogate kulture mesta so prebivalci Münchna tudi veliki ljubitelji športa. Allianz Arena je namreč eden izmed najbolj modernih in nenavadnih stadionov v Evropi. Zunanji del in streho stadiona sestavlja kar tisoč zračnih blazin v obliki romba. Še posebej nepozaben vtis daje v večernih urah, ko je zunanjost razsvetljena v rdeče-beli barvi; barvi mestnega nogometnega kluba FC Bayern.

Ne nazadnje pa je München tudi pravi nakupovalni raj z elegantnimi modnimi butiki ter dizajnerskimi Outlet trgovinami, modernimi prodajnimi ateljeji, velikimi nakupovalnimi centri, edinstvenimi antikvariati ter odličnimi knjigarnami. V samem centru mesta se ogled znamenitosti in nakupovanje odlično poveže s skodelico kavo ali pa z obiskom restavracij, ki so vse dostopne peš. Pestra gastronomska ponudba se razteza vse od mednarodnih restavracij z Michelinovimi zvezdicami do tržnic na mestni tržnici Viktualienmarkt pa vse do domačih tradicionalni gostil s pristno nemško kuhinjo. Edinstveni prostor, kjer lahko okusite bavarske dobrote ter mrzlo pivo je pod drevesi kostanja v enem izmed štirih pivskih vrtov v Münchnu – mestu domačinov in tujih gostov, kjer se negujejo stara prijateljstva ter gradijo nova. Pivski vrtovi imajo v Münchnu že več kot 200-letno tradicijo in odražajo bavarski življenjski stil.

 

Sponzorska objava.

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.