Izlet na dlani

Na obisku pri popotniški družini Izlet na dlani

Smo tovrstna družina, ki je bolj malo doma in se skoz kje potepamo, pa naj so to bližnji kraji ali tudi bolj oddaljene destinacije. Če pa nas obiščete boste že po vstopu v stanovanje kmalu ugotovili, da gre za domovanje čisto prave popotniške družine. Obisk našega stanovanja bo mogoče za koga že samo po sebi popotniška avantura.

Kateri pa so tisti pokazatelji, da v določenem stanovanju biva družina, ki zelo rada potuje:
1. Že ob vstopu skozi vhodna vrata boste takoj za njimi zagledali kakšen kovček, masko za za plavanje, natikače (kljub zimi)… Ugotovili smo namreč, da je popolnoma nesmiselno, da opremo za potovanje vsakič selimo v klet in nato (pre)kmalu spet iz nje.


2. Ob vstopu v dnevni prostor vas bo na steni namesto klasičnih umetniških slik pričakal zemljevid sveta, slike in albumi s potovanj ter različni spominki.


3. Ob vstopu v kuhinjo vas bo najprej pozdravila pisana omara v kateri kraljujejo knjižni popotniški vodiči Lonely Planet, Eyewitness itd., ter kulinarične knjige povezane s potovanji. Poleg te se obiskovalcu ponuja tudi črna tabla na kateri so namesto nujnih opravkov raje zapisane kar prihodnje destinacije za potovanje.


4. Na hladilniku boste težko prišli do ročaja za odpiranje saj je ta ves poln magnetov iz preteklih potovanj.


5. Na hodnikih se seveda na steni razkazujejo fotografije s potovanj.


6. V otroški sobi boste poleg klasičnih igrač zagledali tudi cel kup daril iz letal, spominkov iz potovanj, ter tematskih knjig na temo potovanja.


7. V stranišču boste na wc školjki lahko polistali kakšno od popotniških revij. V kopalnici pa boste zagledali kup šamponov, gelov za tuširanje in zobnih past z napisi v čudnih jezikih, nato boste kmalu ugotovili da gre za šampon iz Balija, gel za tuširanje iz Budimpešte in zobno pasto iz Mehike.


8. Kot se seveda za pravega gostitelja spodobi, da gosta tudi postreže, bo ta zagotovo deležen kakšnih svetovnih dobrot kot so npr. začinjeni oreški slavnega popotniškega kuharja Anthony Bourdaina, odlični sveži vietnamski zavitki ali mehiški ceviche, nad katerim smo še vedno zelo navdušeni.


9. Priznamo, v spalnici boste težko našli kaj posebno popotniškega, razen mogoče kakšne ovele rože, ki je našo predolgo odsotnost bolj težko prenesla. Našla bi se še kakšna Izlet na dlani promocijska majčka ter kakšna popotniška knjiga na nočni omarici, ki čaka na svojo nadaljno večerno obdelavo.


10. Ko boste torej obiskali popotniško družino Ekipe Izlet na dlani nas skušajte razumeti zakaj pri nas doma ni ravno najbolj pospravljeno in zakaj imamo v stanovanju goro reči povezanih s potovanji, potovanja so pač naša velika strast. 🙂


Ste tudi vi navdušeni popotnik, kaj o vaših nenehnih popotovanjih menijo vaši bližnji?

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.