Izlet na dlani

Najboljše plaže na Krku

V poletnih dneh se večino Slovencev odpravi na počitnikovanje k našim južnim sosedom na Hrvaško. Po ocenah naj bi se za letovanje na hrvaški obali odločilo skoraj milijon Slovencev. Slovenci pa imamo na Hrvaškem tudi veliko nepremičnin. Iz praktičnih razlogov se te običajno nahajajo v Istri. Zaradi bližine pa je, med slovenskimi lastniki in iskalci nepremičnin na Hrvaškem še posebej priljubljen otok Krk. Ta otok je namreč zelo dostopen, saj za njegov obisk ne potrebujete plačevati trajekta. Otok je dostopen preko mostu, ki premošča kratko morsko razdaljo s kopnim.

Pogled na mesto Krk, otok Krk

 

Iz osrednje Slovenije je otok Krk še posebej hitro dostopen. Tako je za marsikoga Krk veliko bližji kot slovenska obala. Vendar pa otok Krk svojo priljubljenost lahko gradi tudi na izjemno lepih plažah in čudoviti naravi. V kolikor bi tudi vi letos poleti radi obiskali otok Krk za vsaj nekaj kopalnih dni, imate srečo. Za vas smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov, kako lahko najamete plovilo, predstavili pa vam bomo tudi 5 plaž, ki jih lahko obiščete.

Najem jadrnice na Krku je najlažje opraviti, če imate veljaven izpit za vodenje in upravljanje plovil. V nasprotnem primeru boste lahko najeli le manjše čolne ali pa boste morali najeti jadrnico s skiperjem. S pomočjo jadrnice ali drugega plovila, se boste izognili jutranji gneči, ki običajno nastane ob odpravljanju na plažo. Poleg tega pa je pogled z morske gladine čudovit, zato boste nedvomno še dodatno uživali na poti do vaše izbrane plaže. Spodaj smo za vas pripravili pet nasvetov za letošnje kopanje.

Med najboljše plaže za otroke na Krku  sodi čudovita prodnata plaža Potovošče. Ta prijeten zaliv se nahaja v neposredni bližini kraja Vrbnik, ki se nahaja na vzhodni obali otoka. Tukaj vas bo navdušilo čisto morje z mešanico miru in tišine. Postopno poglabljanje vode pa pomeni, da lahko po sidranju jadrnice, z otroki dosežete obalo in se nemoteno kopate. Na sami plaži pa se nahaja tudi bar, kjer si lahko privoščite osvežitev.

Ena od najlepših plaž na otoku, če ne celo na Jadranu, pa se nahaja v bližini mesta Krk. Plaže mesta Krk so poznane daleč naokoli, a med njimi je skoraj zagotovo najbolj prepoznavna in priljubljena, Zlata plaža. Do plaže se lahko dnevno odpravite iz mesta Krk ali pa še bolje, da si najamete svoje plovilo, s katerim lahko kadarkoli obiščete to plažo. Ta prodnati zaliv obdajajo visoki klifi, ki so dobesedno zlate barve. Glavna prednost Zlate plaže je v tem, da je zaradi visokih klifov, dostopna samo preko morja.

Idilična pokrajina Jadranske obale, s samotnimi plažami in klifi, otok Krk

 

Naš tretji nasvet je plaža Oprna, ki se nahaja v bližini Stare Baške. Sodi med  najlepše plaže na otoku Krk saj ponuja prodnato-peščeno plažo. Ker se nahaja v zalivu, je tu varno mesto pred visokimi valovi, ki jih lahko povzroča tukajšnja burja. Tudi za obisk te plaže vam svetujemo, da najamete jadrnico ali čoln, da si boste prihranili dolgo in ozko pot, ki vodi do plaže s kopnega.

Plaža Oprna, otok Krk

 

Na plaže otoka Krk pa prihajajo tudi turisti, ki so željni pristne Robinson Crusoe izkušnje. To vam nudi prelepa plaža Vela Javna. Ta čudovita prodnata plaža se nahaja na vzhodnem delu otoka v bližini kraja Vrbnik. Nahaja se v čudovitem zalivu, ki je nekoliko odmaknjen od najbolj turističnih poti, zato vam svetujemo, da se pred obiskom plaže dobro oskrbite z vsem potrebnim. Vzemite zadostno količino vode in hrane, ki jo boste potrebovali za vaš čas, ki ga boste preživeli na tej plaži. Vela Javna je idealna lokacija za vse, ki obožujete plavanje v turistično neobleganih lokacijah.

Peta plaža na našem seznamu je plaža Jert. Nahaja se na zahodni obali otoka, v bližini kraja Pinezići. Ta sodi med najbolj umirjene plaže na otoku Krk, saj prodnato plažo obdaja čudovit borov gozdiček. Plaža Jert pa vas bo navdušila tudi s čudovito kristalno čisto vodo.

Sponzorski prispevek!

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.