Izlet na dlani

Odkrijte Nemčijo po domače

Neskončni kilometri avtocest. To je prvi vtis, ki ga Nemčija pusti hitremu popotniku, ko drvi do svojega cilja. Toda v deželi, kjer je vožnja z avtomobilom del nacionalne identitete, se splača ustaviti. In to večkrat. Zaviti na podeželje, se sprehoditi po ulicah čudovitih zgodovinskih mest, okusiti sodobno nemško kulinariko, vdihniti svež zrak v objemu narave, doživeti raznolik kulturni utrip, spoznati športno tradicijo in odkriti, kako živijo domačini takrat, ko jim ni treba gledati na uro.

Še več skrivnosti raznolike dežele, ki se razteza od Alp do Severnega morja, odkrijte v nadaljevanju, tudi s pomočjo nove zabavne spletne aplikacije.

Raziskovanje in spoznavanje starega mestnega jedra mesta Mainz © DZT/ Julia Nimke

 

Doživite kulturni utrip Berlina

V svetovljanskem Berlinu človek zlahka pozabi na čas. Številne kavarne, bogato umetniško dogajanje ter atmosfera odprtosti in sprejemanja krojijo utrip mesta, ki ga je nekoč zaznamovala delitev na vzhodni in zahodni del. Danes je največje nemško mesto neformalna evropska prestolnica ustvarjalnosti mladih, kjer lahko vsakdo najde svoj prostor pod Soncem.

Berlin, Skyline © Getty Images/ Ole Spata

 

Friedrichstadt-Palast je najbolj obiskan prireditveni prostor v Berlinu, o katerem v časniku New York Times pišejo, da si ga je obvezno treba ogledati. Palača je v edinstvena svetovnem merilu zaradi programa in dimenzij. Ponaša se z več kot 100 umetnicami in umetniki ter z največjim gledališkim odrom na svetu. Tako je prizorišče največjih svetovnih spektaklov. Ste za veliko predstavo in velika čustva? Odgovor je predstava ARISE! Ljubezen je močnejša od časa. ARISE bo sprožila vihar čustev, ki vam bo s svojimi mogočnimi in veličastnimi podobami segel do srca. Ganljiva in navdušujoča; polna upanja, sreče in veselja. ARISE pomeni vstati, ne odnehati, ohraniti vero v moč ljubezni. ARISE. Velika predstava. Velika čustva.

Za ljubitelje nakupovanja in urbanih doživetij je obvezen obisk nakupovalne ulice Kurfürstendamm, kjer boste v vsej polnosti občutili za Berlin tako zelo značilen preplet nekdanjosti, sodobne avantgarde in sproščenosti. Tam se nahaja tudi hotel Teaser Dorint, ki navdušuje z edinstveno arhitekturo ter veličastnimi umetninami slovitih imen, kot so Markus Lüpertz, Junior Toscanelli in Julia Kampmann. Da njegove edinstvene, proti nebu vzpenjajoče se fasade niti ne omenjamo. To je kraj, ki poka od življenja, na katerem se dober okus druži z avantgardo, gostoljubje pa ne more brez udobja.

Pisano mavrico vsega, kar obiskovalcu nudi Berlin, je težko opisati z besedami. Koliko raznolikih značajev združuje to mesto, vedo povedati popotniki, ki se vračajo vsako leto, a vsakokrat odkrijejo in občutijo nekaj novega.

Vsaj delček tega lahko zdaj izkusite tudi sami v spletni aplikaciji Nemčija po domače, kjer ne pozabite izpolniti kupona in sodelovati v nagradni igri. Morda se bo ravno vam nasmehnila sreča v žrebu za 2 nočitvi za dve osebi z zajtrkom v hotelu Teaser Dorint, dve vstopnici za predstavo ARISE Grand Show v Friedrichstadt-Palast Berlin ter kartici ugodnosti BerlinWelcomeCard.

Kliknite spodnjo povezavo in tudi sami občutite, zakaj Berlin popotnikom za vedno ostane v srcu.
Nemčija po domače: Doživite kulturni utrip Berlina >

Naj vas očara multikulturno Porurje

Območje, ki sta ga nekoč zaznamovala premogovništvo in težka industrija, v zadnjih letih doživlja preobrazbo mest v sodobna, trajnostno usmerjena urbana okolja z edinstvenim pečatom, ki ga daje preplet starega in novega. Podobo krajev, katerih zgodovino je dolga leta krojilo izkoriščanje naravnih virov, danes oživljajo sodobne kavarne in bari, ustvarjalni ateljeji in oblikovalske delavnice. Če kdo, potem se Porurci zavedajo, kako pomemben je prehod na zeleni razvoj. Zato si ob opuščanju premogovništva in težke industrije prizadevajo za ustvarjanje novih vsebin in priložnosti na nekoč delavskih območjih, pri čemer so med vodilnimi v Nemčiji, ko gre za upcycling – predelavo in ponovno uporabo starih predmetov.

Zanimivosti Porurja, kot so zapuščene železniške proge in kanalske poti, je najbolje raziskovati s kolesom – brez zastojev in stran od prometa. Nekatere zanimivosti pa lahko odkrijete že zdaj, in sicer s spletno aplikacijo Nemčija po domače.

Oberhausen-Sterkrade, pogled na rudarski kompleks Zeche © RTG/ Dennise Stratmann

 

Pridružite se Juliani, Tobiasu, Marii, Svenu, Nancy in drugim domačinom na virtualnem popotovanju po Nemčiji ter sodelujte v nagradni igri, v kateri lahko osvojite 2 nočitvi za dve osebi v hotelu The niu Cobbles. The niu Cobbles je posrečen preplet porurske romantike in urbanega časa – zeitgeista, ki na enem mestu združuje multikulturno identiteto metropole Porurja. Oblikovalski koncept pripoveduje zgodbo Essna in daje vznemirljiv vpogled v njegovo zgodovino. Ali ste vedeli, da so v petdesetih letih prejšnjega stoletja kot opozorilne sisteme za CO2 v rudnikih uporabljali kanarčke? The niu Cobbles krasijo živalske glave Björna Holzwega v njegovem edinstvenem urbanem slogu z mnogokotniki. Gre za risbe divjih živali, ki – ujete v geometrijske mreže – pritegnejo marsikateri očaran pogled. Tudi sicer so protagonisti v umetnikovih delih povečini divje živali.

Nemčija po domače: Naj vas očara multikulturno Porurje >

To in še mnogo drugih zanimivih – manj znanih – dejstev o Nemčiji vam razkriva spletna aplikacija Nemčija po domače, ki vam v spremstvu domačinov predstavlja bogato zgodovino, naravo, kulinariko, kulturo in način življenja tamkajšnjih ljudi.

Kliknite spodnji gumb, spoznajte Nemčijo še na drugačen način in sodelujte v nagradni igri z bogatimi nagradami!

Želim spoznati Nemčijo po domače in sodelovati v nagradni igri >

 

 

 

 

Sponzorska objava!

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.