Izlet na dlani

POLETNI DOPUST V DALMACIJI! 7 noči s polp. v Vila Kaštela 3* že za 314,5 eur na osebo

Spoznajte pravljično mesto Kaštela! Lepota Kaštela je navdihnila številne pesnike, ki so to lepoto opisovali v svojih pesmih, zagotovo bo navdihnila tudi vas, zato boste svoje dopustniške zgodbe pripovedovali še dolgo. 

Mesto Kaštela, ki se nahaja nedaleč od Splita in Trogira, je s svojimi 40 tisoč prebivalci drugo mesto po velikosti v Splitsko-dalmatinski županiji. Posebnost mesta je dejstvo, da se je razvilo okrog sedmih mest (Kaštel Sućurac, Kaštel Gomilica, Kaštel Kambelovac, Kaštel Lukšić, Kaštel Stari, Kaštel Novi, Kaštel Štafilić), tj. okrog utrdb oziroma kaštelov. Iz tega dejstva izhaja tudi moto mesta, ki se glasi ”Sedem vasic razporejenih kot sedem labodov”. Vsako od sedmih mest je posebno in ima svoje značilnosti.

Med dopustom ne izpustite priložnosti za obisk Muzeja mesta Kaštela, ki se nahaja v dvorcu Vitturi.

V vseh kaštelih se tradicionalno odvijajo različni dogodki in manifestacije. Julija se gosti iz celega sveta zabavajo na Večerih dalmatinske pisme in Mednarodni smotri folklora. Tako se turisti, pa tudi domačini, spoznavajo s pesmimi klap oziroma s folkloro. Manifestacije, dobra domača hrana in znana kaštelanska vina bodo prispevala k temu, da boste poletje uživali v smislu pravega dopusta.

Poleg naštetih stvari bodo vaše bivanje polepšali prijazni domačini.

Utrdbo oziroma Kaštel Štafilić je dal na začetku 16. stoletja zgraditi trogirski plemič Stjepan Štafileo. V njem se nahaja prenovljena Villa Kaštela, ki razpolaga z 12 dvoposteljnimi sobami. Sobe imajo mini bar, klimo in TV. V nekaterih sobah lahko uživate tudi v francoskem balkonu. V bližini se nahajajo teniška igrišča, čez cesto je velik supermarket, v bližini so lokali in restavracije.

Ponudba vključuje:

7x nočitev v dvoposteljni sobi za 2 osebi
7x polpenzion za 2 osebi

Turistično takso
Brezplačni Wi-Fi
Brezplačno parkirišče

 

Kupon je unovčljiv od 6. 7. do 20. 7. 2019 in od 24. 8. do 31. 8. 2019 (bivanje od sobote do sobote)

 

Več info + rezervacija kupona tukaj:

Megabon

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.