Izlet na dlani

PRIMERNO ZA TURISTIČNI BON! 2 noči z zajtrkom v trški hiši Pubyland v Rogatcu + vključene številne aktivnosti že za 76 eur na osebo (otrok gratis)

Odpravite se na izlet v Rogatec in si oglejte Muzej na prostem in dvorec Strmol. Uživajte v zanimivih zgodbah nekdanjih časov in si z doživetjem pričarajte vrnitev v obdobje kmetov in plemičev.

Rogatec, stisnjen med Donačko goro in reko Sotlo, je že od nekdaj privlačil človeka in tudi ohranil dragocene zgodbe, ki sta jih skozi tisočletja zapisovala narava in kultura prebivalcev.

Ko se sprehodimo po Rogatcu nas njegov trg popelje v čase srednjeveškega trgovanja v polnem razcvetu, kako živahno je bilo včasih na tem delu priča ohranjeno jedro in kar dve cerkvi. Vsi pomembni dogodki in vse dogajanje se je odvijalo prav na trgu, kjer so se srečevali revnejši sloji in premožni plemiči.

Plemiči so se po svojih opravilih namestili v mogočnem dvorcu Strmol, ki gosta danes pričaka povsem obnovljen in mu da občutek da se je znašel v 15. st. na otvoritvi na novo grajenega dvorca, nove vsebine pa v dvorcu ohranjajo življenje. Tu se danes odvijajo koncerti, družabna in poslovna srečanja, poročni obredi, slikovite razstave – muzejske in likovne ter pestra gostinska ponudba grajske restavracije Strmol ob večjih dogodkih.

Zgodbe iz življenja med plemiči in kmeti se nadaljujejo v Muzeju na prostem –obiskovalec jih doživlja in soustvarja: pomaga zamesiti testo in speče svoj kruhek žuliko, se nauči preprostih korakov že pozabljenega ljudskega plesa, si splete zapestnico iz ličja ali na tkalskem glavniku in gleda pod prste spretnemu kovaču. Rokodelski izdelki so tudi na prodaj v lodnu, muzejski trgovini. Zgodovinska štajerska kmetija subpanonskega tipa v Muzeju na prostem Rogatec ohranja ljudsko stavbno dediščino in kulturno izročilo prebivalcev Obsotelja. Še danes živijo tukaj ponosni in srčni ljudje, ki skupaj z obiskovalci v bogatem izročilu preteklosti iščejo odgovore za sedanjost. Pridite in jih obiščite.

Delovni čas Muzeja na prostem Rogatec in Dvorca Strmol: torek – nedelja, prazniki 10.00 – 18.00

Namestitev v trški hiši Pubyland v centru Rogatca, v družinski sobi: družinska soba za štiri osebe v velikosti 30 m2, sestavljena iz dveh prostorov. V prvem prostoru je zakonska postelja 160×200 cm z LCD televizorjem in WiFi povezavo, v drugem pa dve postelji 90×200 cm. Kopalnice, kuhinja in jedilnica so v skupni uporabi z drugimi sobami. Ima možnost dodatnega ležišča za eno osebo.

Ponudba vključuje:

2x nočitev v sobi za 2 osebi (1 otrok do 15. leta biva brezplačno)
1x družinski zajtrk v namestitvi
1x družinska malica na žlico na planinskem domu Rudijev dom pod Donačko goro (razen v ponedeljkih, ko je dom zaprt)
1x družinska vstopnica za ogled Dvorca Strmol v Rogatcu

1x družinska vstopnica za ogled Muzeja na prostem v Rogatcu
1x družinska udeležba na etnografski delavnici v rokodelskem centru Dvorca Rogatec
Udeležbo na kreativni delavnici od 15. do 17. ure ob obisku muzeja v soboto (peka »žulik« – kruhka v Muzeju na prostem)
Tiskani vodnik po Muzeju na prostem in Dvorcu Strmol Rogatec

 

Ponudba je unovčljiva do 31. 8. 2020 (vse dni, razen ponedeljka)

 

Več info + rezervacija kupona tukaj:

Megabon

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.