Izlet na dlani

Romantični kraji v Nemčiji – kamor vas ponese srce

Bernau v Schwarzwaldu © Schwarzwald Tourismus/ Chris Keller

 

Ključavnice za večno srečo, ljubezenske klopi z razgledom, romantične večerje v temnih jamah … počitniška dežela Nemčija je polna čudovitih krajev za nepoboljšljive romantike. Odpravite se na ljubezensko potovanje po Nemčiji, deželi zaljubljencev.

Most s 40.000 kjučavnicami

Ograjo mosta Hohenzollern v Kölnu krasi kar 40.000 ljubezenskih ključavnic. Ta srčen običaj je pred nekaj leti prišel iz Italije in se prijel v številnih nemških mestih. Zaljubljenci na ograjo mostu obesijo majhno ključavnico s svojimi začetnicami in datumom začetka zveze, jo zaklenejo in vržejo ključ v vodo. Tako ljubezen traja za vedno.

Pravljični grad kot kulisa večne ljubezni

Impozantna zgradba na ostrih skalah s slikovitimi gorami v ozadju parom omogoča, da za trenutek postanejo princi in princese. Grad Neuschwanstein je popoln kraj, da svojega izbranca ali izbranko zaprosite za večno zvestobo. Če želite romantiko ponesti še raven višje, pa se lahko skupaj z boljšo polovico s konjsko vprego zapeljete do prav posebnega kotička za zaljubljence ob gradu.

Grad Neuschwanstein © Pixabay

 

Otok za pare

Sredi jezera Großer Brückentinsee v naravnem parku Feldberger Seenlandschaft obiskovalce čaka gozdnat otok v obliki srca. Zaljubljenci tu najdejo idiličen košček raja, in to le dve uri vožnje severno od Berlina. Si predstavljate prijeten sprehod z roko v roki pod mogočnimi krošnjami starih bukev ali osvežujoč potop v kristalno čisto vodo?

Romantično podzemlje

Prav posebne globine romantike lahko najdete v podzemlju Saalfelda – natančneje v Vilinskih jamah (Feengrotten). V nekdanjem rudniku skrilavca vas bo pričakal pravljični podzemni svet z bleščečimi jezeri in impresivnimi kapniškimi formacijami. Obiskovalce bo tam prevzela skrivnostna čarobnost, za katero pa so še posebno dovzetni zaljubljenci.

Vilinska jama v Saalfeldu © pixabay

 

Gugalnica za zaljubljene

Tri kilometre dolga ljubezenska pot Poppenhausen s panoramskim razgledom na lokalni gori Wasserkuppe in Pferdskopf vas vabi na romantične postanke na svojih številnih ljubezenskih postajah. Klop z dvema lesenima srcema kar kliče po romantičnem predahu, na dvojni gugalnici se lahko skupaj z izbranko ali izbrancem zaljubljeno zazibate, na poročnem paviljonu pa lahko tudi sklenete zakonsko zvezo.

Muzej čustev

Muzej LiebesLeben v Soestu (v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija) je posvečen mnogo opevanemu čustvu ljubezni – ta je za mnoge vir radosti, včasih pa tudi bolečine. Je za to, da se zaneti iskrica, zunanji videz pomemben? Ali gre ljubezen skozi nos? Takšnim vprašanjem se posvečajo strokovnjaki na področju ljubezni. Če bi kraljici čustev radi prišli do dna, lahko tu poiščete odgovore na svoja vprašanja.

Romantika v naravi

Ljubitelji narave se boste v objemu gora narodnega parka Harz po poteh ljubezni podali s pohodnimi čevlji. Na sedem kilometrov dolgi pohodniški poti Liebesbankweg v okrožju Hahnenklee-Bockswiese je veliko ljubezenskih klopi, ki pare vabijo, da se vsake toliko ustavijo in uživajo v intimnem trenutku v dvoje. Ljubezenske klopi so postavljene na izbranih mestih z romantičnimi pogledi na cvetoče pašnike in kristalno čista jezera.

Ste tudi vi našli kaj zase? Prepustite se ljubezenskemu potovanju po Nemčiji, deželi zaljubljencev.

Nemška turistična organizacija

Sponzorska objava.

 

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.