Izlet na dlani

Spektakularni razgledi – Nemčija na dlani

Saška Švica: nacionalni park © DZT/ Francois Thierens

 

Najvišja točka v Nemčiji

Zugspitze je z 2.962 metri nadmorske višine najvišja točka v Nemčiji in zato ponuja neverjeten razgled. Na vrh nad Garmisch-Partenkirchnom se lahko povzpnete tudi z žičnico. Legendarni razgled z gorske postaje obsega okoli 400 alpskih vrhov v štirih državah.

Huda strmina

Grič Calmont v dolini Mozele s slabimi 400 metri nadmorske višine ni prav visok, je pa zato toliko bolj strm. Njegova posebnost: Poraščen je z vinsko trto in je z naklonom do 65 stopinj eden najstrmejših vinogradov na svetu. Z vrha lahko občudujete Mozelo, ki mirno teče ob vznožju in prav tu tvori čudovit okljuk.

Prestol narave

Pečino Königsstuhl (v prevodu: prestol) najdemo na severovzhodu Nemčije, na največjem nemškem otoku – otoku Rügen v Baltskem morju. Je najvišja točka krednih pečin na otoku in leži v narodnem parku Jasmund. Kdor se povzpne na 118 metrov visoki Königsstuhl, bo nagrajen z veličastnim razgledom na temno modro Baltsko morje, bleščečo belo kredno obalo in bujne zelene bukove gozdove.

Stolp v prestolnici

Do zgornjega obroča berlinskega Gasometra med jeklenimi oporniki vodi strma pot iz 420 stopnic. Nekdanje skladišče plina v mestni četrti Schöneberg je danes industrijski spomenik. S te višine boste imeli na dlani celo prestolnico: od živalskega vrta in Reichstaga, vse do stebra zmage – Berlin 360 ° stopinj okoli vas.

Kulisa za vedoželjne

Če se boste sprehodili po približno dva kilometra dolgi Poti filozofov (Philosophenweg) visoko nad častitljivim univerzitetnim mestom Heidelberg, boste uživali v slikoviti panorami, morda pa se vam porodi še kakšna pametna zamisel. Ugiba se, da je pot dobila svoje ime po tem, da so se tu heidelberški študentje radi nemoteno družili na romantičnih sprehodih.

Slikoviti razgledi

Hamburška filharmonija Elbphilharmonie ni samo prava paša za oči, ampak ponuja tudi enega najbolj fascinantnih pogledov na pristaniško mesto. Spektakularna koncertna dvorana v HafenCityju, ki je bila dokončana leta 2016, ima čudovito teraso, s katere lahko Hamburg občudujete s ptičje perspektive. Na ploščad Elphi vodijo 80 metrov dolge tekoče stopnice.

Gorski park v objemu narave

Največji gorski park v Evropi leži v mestu Kassel in je bil leta 2013 uvrščen na seznam Unescove svetovne naravne dediščine. Naravna planota Wilhemshöhe ponuja dih jemajoč pogled na okoliško naravo. Z višine 530 metrov pogled sega na gozdnati gorski park, v daljavi se vidita gradova Wilhelmshöhe in Löwenburg, ob dobri vidljivosti pa na obzorju tudi gorovji Harz in Rhön.

Nemška turistična organizacija

Sponzorska objava.

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.