Izlet na dlani
Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Izlet na dlani so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina Izlet na dlani je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov povezanih s potovanji uporabniku (v nadaljevanju »kupec«). Spletno trgovino upravlja podjetje, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana, davčna številka: 10044400, matična številka: 7110553000 in ni davčni zavezanec (v nadaljevanju »ponudnik«).

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj le ti zavezujejo kupca s trenutkom, ko vstopi v našo spletno trgovino. Šteje se, da je kupec z vsako transakcijo, opravljeno preko spletne trgovine, seznanjen s celotno vsebino splošnih pogojev in je v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

Storitve spletne trgovine lahko koristite z ali brez registriracije. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte (ki ga sam določi v svojem profilu) ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Izlet na dlani, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za kupca zavezujoče.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje preko spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine.

Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila
V spletni trgovini Izlet na dlani ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– plačilo po povzetju (kupec skupaj s paketom prejme poštno nakaznico z navedeno odkupnino, ki jo poravna poštnemu uslužbencu ob dostavi),
– plačilo po predračunu (kupec po potrditvi naročila po elektronski pošti prejme predračun. Ko je ta v celoti poravnan, kupec prejme naročeno blago).

Če se kupec odloči za plačilo naročila po povzetju, bo ob prevzemu moral plačati strošek storitve odkupnine in bančne provizije. V primeru plačila po predračunu tega stroška ni.

Če se plačilo po predračunu ne izvrši v roku 7 dni od oddaje naročila, se naročilo prekliče in o tem obvesti naročnika (izjema so naročila ko izdelka ni na zalogi).

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški. Navodila, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, so podana na spletni strani izletnadlani.com, v rubriki Info in podrubriki Splošni pogoji poslovanja. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu posredovana v elektronski obliki (mail).

Če želi kupec naročene izdelke prejeti na drug naslov (npr. v službo) ali jih poslati nekomu drugemu, bo račun poslan drugemu naslovniku. Če pošiljate drugemu naslovniku za darilo, vam svetujemo izbor plačila po predračunu.

Veljavnost ponudbe
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Vse cene so izražene v evrih (€) in vključujejo DDV. Vse cene na spletni strani Izlet na dlani vključujejo 22% DDV. Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu ponudnik upošteva ceno, ki velja ob potrdilu plačila. Ponudnik lahko spremeni cene, brez predhodnega obvestila.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Izdelki, ki jih ni na zalogi
Tudi izdelke, ki jih trenutno ni na zalogi, je mogoče (pred) naročiti. V tem primeru je izdelek označen (da ga ni na zalogi), hkrati je podan rok dobave. Ob prihodu zaloge vas bomo obvestili in ponovno preverili vaše naročilo. V kolikor vam rok dobove, ne bi ustrezal je v vmesnem času tudi možno preklicati naročilo. Opravičujemo se zaradi neugodnosti, ki vam jih takšna situacija lahko povzroči.

Veljavnost akcijske ponudbe
Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

Postopek nakupa
1. Naročilo sprejeto: po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila (velja za registrirane kupce).
2. Naročilo potrjeno: če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave kontaktira kupca na njegov email kontakt ali telefonsko številko. Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.
3. Blago odpremljeno: ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje. Kupec pri zaključku naročila potrdi, da je seznanjen s splošnimi pogoji ter o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Kupec lahko, v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov, v 14 dneh po prejemu blaga, ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila, in sicer na e-naslov [email protected].
Kupec ima pravico, da v 14 dneh, od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti ponudniku najkasneje v 30 dneh, po sporočilu o odstopu. Če je kupec odstopil od pogodbe, mu mora ponudnik vrniti vsa opravljena plačila, zmanjšana za vrednost poštnine. Vračilo plačil mora ponudnik opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je ponudnik zamudil z vračilom vplačil, mora kupcu poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih 30 dni zamude pri vračilu. Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži.Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa. Kupec mora nato blago vrniti ponudniku v 15 dneh po pisnem sporočilu na naslov:

Martina Ploj s.p.
Fabianijeva ulica 33
1000 Ljubljana

s pripisom »spletna prodaja Izlet na dlani«

Vračilo lahko kupec pošlje po pošti, v tem primeru so stroški pošiljanja na strani kupca. Ponudnik vrne celotno kupnino takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vrši ponudnik na TRR kupca.

Reklamacije
Vsi izdelki so pred dostavo kupcu pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaši izdelki bodo skrbno zapakirani v embalažo za dostavo, da bi do kupca prišli nepoškodovani.

Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni napaki na izdelku zahteva, da ponudnik izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek ali odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako.

Če je embalaža poškodovana, mora kupec svojo zahtevo sporočiti ponudniku v 8 dneh po prevzemu blaga.

Garancija
Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

Dobavni rok
Naročila lahko oddate preko interneta vsak dan od 0.00 do 24.00 ure. Naročila prejeta od ponedeljka do petka bodo odpremljena isti dan ali najkasneje prihodnji dan. Čas za prenos in dostavo pošiljke je največ 2 dni (dan oddaje + 2 dni). Naročila, ki jih ponudnik dobi v soboto, nedeljo ali na državni praznik, bodo odposlana prvi naslednji delovni dan. Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni.

Dostava
Vsa naročila pošiljamo s Pošto Slovenije ali z drugo dostavno službo.

Stroški dostave in poštnine so brezplačni. Če se kupec odloči za plačilo naročila po povzetju, bo ob prevzemu moral plačati strošek storitve odkupnine in bančne provizije. V primeru plačila po predračunu tega stroška ni. Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je trenutno mogoča le na ozemlju Republike Slovenije.

Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Pravica do zasebnosti
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Izlet na dlani, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Komunikacija
Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika oz. kupca, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila, ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ponudnik ne odgovarja.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko kupci pošljejo po elektronski pošti [email protected] ali po klasični pošti na naslov: Martina Ploj s.p, Fabianijeva ulica 33,1000 Ljubljana.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Osnovni podatki o podjetju

Spletni portali, Martina Ploj s.p.
Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana

DŠ: 10044400 (podjetje ni davčni zavezanec)
MŠ: 7110553000
Račun odprt pri NLB d.d.: SI56 0201 1026 2030 576
Podjetnik je vpisan v sodni register okrožnega sodišča v Ljubljani, datum vpisa v sodni register 25. julij 2016.

Želimo vam prijetno nakupovanje v Spletni trgovini Izlet na dlani.

 

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.