Izlet na dlani

Top 5 destinacij za krompirjeve počitnice (po izboru Izlet na dlani)

Krompirjeve počitnice so tik pred vrati in vas zagotovo veliko razmišlja o bližnjem ali celo bolj oddaljenem pobegu na kakšno od zanimivih destinacij. Izlet na dlani je za vas pripravil seznam 5 destinacij na katere se lahko odpravite že ob koncu tega tedna. Na Mavricij, Sejšele in na jug Italije boste lahko poleteli iz bližnjih letališč, do Budimpešte in Rovinja pa se lahko podate kar s svojim jeklenim konjičkom.

Da pa boste na poti lahko brez skrbi za primer morebitnih zdravstvenih težav, vam Wiz zavarovanje omogoča ugodno celoletno sklenitev zavarovanja z asistenco v tujini.
WIZOV BONBONČEK
: Prvih 5, ki boste v času od 23.10.2018 do 25.10.2018 pohiteli s sklenitvijo celoletnega zavarovanja za tujino, bo vam Izlet na Dlani svetoval pri iskanju ugodnih letalskih kart in prenočišč in podelil z vami še kakšen namig o želeni destinaciji. Sodeluješ tako, da na mail, ki ga prejmeš po plačilu police, odgovoriš s ključno besedo IZLET NA DLANI.

MAVRICIJ

Mavricij je otok v Indijskem oceanu ob obali Afrike. Uradni jezik na otoku je angleščina. Za vstop v državo pa Slovenci ne potrebujejo vizuma. Pravijo, da otok ponuja zares veliko in da je za raziskovanje celotnega otoka potrebno kar časa, tako da vam na otoku prav zagotovo ne bo dolgčas. Mavricij ponuja najrazličnejše tipe namestitev, od bolj preprostih privatnih pa do visoko luksuznih resortov. Vremensko gledano je najboljši čas za obisk otoka med majem in decembrom, tako so krompirjeve počitnice kot nalašč primerno obdobje.

Kako do Mavricija: Za čas okrog prvega novembra (31.10.-8.11) so na voljo povratne letalske povezave iz Munchna za 450 eur/osebo. Primer letalske karte tukaj

Kje prespati: Primer nastanitve na Mavriciju tukaj

Kaj tam početi: snorklanje, raziskovanje številnih plaž in manjših otočkov, obisk želv, vaških tržnic (npr.Flacq), botaničnega vrta, Casela Wildlife Park/Yemen Reserve, Black Rive Gorges National Park….

SEJŠELI

Sejšeli predstavljajo otočje v Indijskem oceanu, ob obali Afrike, v bližini Madagaskarja. Uradna jezika sta angleščina in francoščina. Za vstop v državo pa Slovenci ne potrebujejo vizuma. Največji otoki so mahe, Praslin in La Digue. Temperature na Sejšelih se skozi vso leto gibljejo med 24°C in 30 °C, tako je primeren čas za obisk vso leto. Za potapljanje pa so najbolj primerni meseci april-maj in oktober-november, torej tudi krompirjeve počitnice.

Podobno kot Mavricij tudi Sejšeli ponujajo veliko zanimivosti, poleg sanjskih peščenih plaž boste lahko raziskovali tudi številne otočke, parke itd.  Tudi Sejšeli ponujajo najrazličnejše tipe namestitev, od bolj preprostih privatnih pa do visoko luksuznih resortov.

Kako do Sejšelov: Za čas krompirjevih počitnic (28.10-05.11) so na voljo povratne letalske povezave iz Benetk za 455 eur/osebo. Primer letalske karte tukaj

Kje prespati: Primer nastanitve na Sejšelih(Mahe) tukaj, na voljo so tudi številne nastanitve na ostalih otokih (La Digue/Praslin), vendar se boste do tja morali podati z ladjo.

Kaj tam početi: snorklanje, raziskovanje številnih plaž in manjših otočkov, obisk slapov, Vallée De Mai, botanični vrt…

ALBEROBELLO (JUŽNA ITALIJA)

Alberobello je manjše mesto na jugu Italije v predelu Apulja, mesto je poznano predvsem po svojih tipičnih kamnitih stožčastih stavbah bele barve imenovanih Trulli. Mesto je od leta 1996 tudi pod Unescovo zaščito. Alberobello je od letališča v Bariju oddaljeno dobro uro vožnje. Mesto je primerno za obisk kadarkoli v letu, zagotovo pa je eden od bolj primernih časov tudi jesen oziroma krompirjeve počitnice. Nastanitve je moč najti tudi v samih stožčastih hiškah, pestro ponudbo le teh najdete lahko v ponudbi Airbnb.

Kako do mesta Alberobello: Za čas krompirjevih počitnic (29.10.-02.11.) so na voljo povratne letalske povezave iz Benetk v Bari za 80 eur/osebo. Primer letalske karte tukaj
Od letališča do mesta Alberobello je najbolje, da se podate z najetim avtomobilom, primeri najema tukaj

Kje prespati: Primer nastanitve v mestu Alberobello tukaj

Kaj tam početi: sprehodi med znamenitimi kamnitimi hiškami Trulli v širšem območju vasice Alberobello, ogled cerkva,  Acqua Splash, pokušina tipičnih apulijskih jedi…

BUDIMPEŠTA

Budimpešta je prestolnica Madžarske. Mesto ponuja predvsem osupljivo arhitekturo, hkrati pa tudi edinstveno kulinariko. Mesto je primerno za obisk kadarkoli v letu, zagotovo pa je eden od bolj primernih časov tudi jesen oziroma krompirjeve počitnice. Budimpešta ponuja najrazličnejše tipe namestitev, od bolj preprostih hostlov in privatnih namestitev, pa tudi bolj razkošne hotele, za bolj zahtevne goste.

Kako do Budimpešte: do Budimpešte se lahko zapeljete s svojim avtomobilom.

Kje prespati: Primer nastanitve v Budimpešti tukaj (29.10.-02.11.) tukaj

Kaj tam početi: se sprehodite ob reki in si ogledate parlament, mostove, grajski hrib, terme, muzeje, z najmlajši pa lahko obiščete živalski vrt in akvarij Tropicarium, privoščite si madžarski gulaž in in sladki kurtoš (slaščico v obliki dimnika)…

 

ROVINJ

Rovinj je tudi med Slovenci precej priljubljeno obmorsko zatočišče. Rovinj ni zgolj kopalna destinacija, saj vam prikupno mesto ponuja odlično kulinariko, zanimivo staro mestno središče z ozkimi uličicami in majhnimi trgovinicami, dolge sprehajalne poti ob morju in hkrati tudi odlične kolesarske poti. Za še bolj športne navdušence so na voljo tudi plezalne stene na odlični lokaciji tik ob morju in še bi lahko naštevali. Rovinj vam ponuja predvsem številne privatne namestitve, nekaj pa je na voljo tudi bolj razkošnih hotelskih namestitev.

Kako do Rovinja: do Rovinja se lahko zapeljete s svojim avtomobilom.

Kje prespati: Primer nastanitve v Rovinju tukaj (29.10.-02.11.) tukaj

Kaj tam početi: sprehod po starem delu mesta ali skozi park Zlatni rt,  pokušina jedi v gostilnici Kantinon...

Prispevek nastal v sodelovanju z Wiz zavarovanjem!

Lepo potuj ! A ne pozabi: če v tujini zboliš ali se poškoduješWIZ Tujina ti zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja. Ne spreglej ugodne cene za družine in celoletnega zavarovanja. Za vse, ki želite več, npr. zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, je tu novost WIZ Tujina Plus že za 11,98 € za 8 dni (Svet). Izkoristi 10 % ugodnejšo spletno sklenitev.

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

1 komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.