Izlet na dlani

ULTRA LAST MINUTE KARNEVAL NA MALTI! Letalska karta iz Ljubljane + 3 noči z zajtrkom + hotelski transfer že za 210 eur na osebo

4-dnevni izlet na Malto z možnostjo ogleda čudovitega karnevala.

Namestitev: HOTEL 3* Lokacija: Hotel se nahaja v priljubljenem letovišču Bugibba/Qawra, na severnem delu otoka, poleg čudovitega St. Paul’s Bay-a. V bližini hotelov so trgovine, avtobusna postaja, središče mesta je oddaljeno kratek sprehod. Prijeten hotel ima sprejemno dvorano z recepcijo in brezplačnim WiFi-jem, internetni kotiček, dnevni prostor z udobnimi sedežnimi garniturami. Do najbližje skalnate plaže je 300-500 m.

Vse sobe imajo kopalnico s kadjo ali tušem, WC, sušilnik za lase, klimatsko napravo, najemniški sef, telefon, TV. Hotel nudi svojim gostom kontinentalni samopostrežni zajtrk.

Karneval na Malti poteka od petka do nedelje. Vrhunec dogajanja je v Valletti v nedeljo popoldan. Maltežani se zelo radi zabavajo, zato je karneval na Malti prava senzacija in paša za oči. Vsekakor vas bodo očarale zanimive maske, čudoviti barvni kostumi ter domiselne zgodbe in liki, ki bodo predstavljeni. Malta živi za zabavo in karneval. Preko celega vikenda potekajo tekmovanja, v nedeljo popoldan pa sledi finale

2. DAN (nedelja): THREE CITIES – FORT ST. ANGELO- VALLETTA – OGLED KARNEVALA (zajtrk, večerja, nočitev) Cena: 29 €

Po zajtrku si boste ogledali tri tipične malteške vasice, imenovane preprosto: »Three cities«: Birgu, Senglea in Bormla, iz trdnjave Fort St. Angelo, kjer je bil nekoč sedež reda Sv. Janeza (poznan pod imenom Malteški red) boste občudovali Grand Habour, ki je tudi za UNESCO seznamu. Nato vožnja z ladjico čez Grand Harbour do Vallette (če vreme dopušča). Sledi ogled glavnega mesta otoka, Vallette, ki je bila 2018 tudi evropska prestolnica kulture. Skupaj z lokalnim vodnikom se boste sprehodili po ulicah ter odkrivali skrivnosti velikih mojstrov, vpliva Angležev ter arabske kulture. Ob pogledu na stari del z obzidjem zagotovo ne boste ostali ravnodušni. Mestece so ustanovili Vitezi Sv. Janeza, njegova posebnost pa je tloris mesta, zgrajen v obliki mreže, katera omogoča prost pretok zraka, ki v vročih poletnih mesecih hladi razgrete ulice. Od zunaj si boste ogledali katedralo Sv. Janeza (UNESCO), vrtove Baracca, ter se sprehodili po obzidju. Očaral vas bo moderno zasnovan parlament ter znameniti malteški balkoni.Sledi ogled karnevala, ki se dogaja na ulicah Vallette, ker se Maltežani zelo radi zabavajo, je karneval na Malti prava senzacija in paša za oči. Vsekakor vas bodo očarale zanimive maske, čudoviti barvni kostumi ter domiselne zgodbe in liki, ki bodo predstavljeni. Malta živi za zabavo in karneval. Preko celega dneva potekajo tekmovanja, popoldan pa sledi finale in nekaj prostega časa za samostojne oglede ali nakupe. Priporočamo obisk obnovljene tržnice, kjer je ogromno kulinarične ponudbe lokalnih ponudnikov. Vsekakor se bo našlo nekaj za vsakega. Popoldan povratek v hotel in nočitev.

3. DAN (ponedeljek) – GOZO – ODISEJEV OTOK (zajtrk, večerja, nočitev) Cena 35 €
Po zajtrku se boste odpravili na zanimiv izlet, močno povezan z grško mitologijo. Malta je sestavljena iz treh večjih otokov in mi smo za vas izbrali ogled najbolj zelenega in divjega – otok Gozo. Le-ta je z Malto povezan s trajektom. Za začetek si boste ogledali vhod v jamo Calypso (jama je zaprta za oglede zaradi nevarnosti), kjer naj bi boginja Calypso 7 let v ujetništvu zadrževala Odiseja, pot boste nadaljevali do bazilike Ta Pinu, kjer so čudoviti mozaiki, delo slovenca patra Rupnika. Očaralo vas bo »notranje morje« pri Dwejri, kjer je bilo nekoč čudovito Azurno okno in kjer so snemali serijo Igre prestolov. Ustavili se bomo tudi na ogledu delavnic domače in umetnostne obrti, kjer boste imeli možnost poizkusiti in nakupiti njihove produkte. Ustavili se boste tudi v glavnem mestu Goza, Victoriji, se sprehodili po mogočnem obzidju. Po ogledih boste imeli nekaj prostega časa za kosilo in mogoče tudi pomočili noge v morje v zalivu Xlendi, ene najlepših točk na Gozu poznan po odlični morski hrani. Popoldan se boste vrnili na trajekt ter se odpeljali do vašega hotela. Sledi nočitev.

Ponudba vključuje:

Povratni letalski prevoz iz Ljubljane (23 kg prtljage, ki se odda ob prijavi in 1 kos do maksimalno 8 kg ročne prtljage, mere 40 x 55 x 25cm)
Letališke in ostale pristojbine
Povratni transfer do hotela

3x nočitev v dvoposteljni sobi v hotelu 3* za 1 osebo
3x zajtrk za 1 osebo
Slovenski predstavnik na destinaciji in na obeh letališčih

Ponudba je unovčljiva za odhod 22. 2. 2020
Cena velja ob nakupu 2 kuponov

Več info + rezervacija kupona tukaj:
Megabon

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.