Izlet na dlani

V Zagrebu poteka moderna prenova letališča in gradnja novega terminala

zagreb1

Hrvaška vlada je pred dnevi objavila fotografije gradbenih del na letališču Pleso v Zagrebu. S 331 milijonov evrov vrednim projektom bodo naši južni sosedje v celoti prenovili letališče in zgradili nov potniški terminal, ki naj bi ga odprli marca 2017. Gradbena dela po začetnem zamujanju potekajo tekoče in celo malenkost pred roki.

Z novim, 65.000 kvadratnih metrov prostranim terminalom bo zagrebško letališče namesto dveh sprejelo kar pet milijonov potnikov letno, naložba pa bo tudi omogočila odpiranje novih delovnih mest, boljše povezave s svetom in, kot upa vlada, prihod še večjega števila turistov.

Hrvaška vlada je aprila 2012 s francoskim konzorcijem Zagreb Airport International Company podpisala dogovor o koncesiji za gradnjo in upravljanje letališča Zagreb, s katerim so Francozi dobili 30-letno koncesijo za postavitev novega potniškega terminala in upravljanje z že obstoječim ter vso pripadajočo infrastrukturo.

Na ljubljanskem letališču prav kmalu do gradnje novega terminala ne bo prišlo, po nedavnih podatkih STA bo pa Aerodrom Ljubljana prihodnje leto šel v prenovo obstoječega terminala. Delo Aerodroma Ljubljana, ki je od lani v lasti nemškega Fraporta, je v letošnjem letu zaznamovala integracija v skupino upravljalca letališč in visoka rast števila potnikov. Teh bo letos po ocenah za 10,3 odstotka več kot lani, so sporočili iz družbe, ki bo torej prihodnje leto začela prenovo potniškega terminala.

Več slik iz postopka gradnje si lahko ogledate na FB povezavi tukaj.

Vsebina in slikovni material povzet po: STA, rtv.slo, Foto: FB Vlada HR: Josip Škof

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.