Izlet na dlani

Virtualni ogledi muzejev v počitniški deželi Nemčiji

Grad Neuschwanstein © Pixabay

 

Ste vedeli, da zdaj veliko nemških muzejev ponuja tudi virtualne oglede? Od doma tako lahko odkrivate umetnost in kulturo, pa tudi občudujete nekatere arhitekturne znamenitosti počitniške dežele Nemčije. Če vas že od nekdaj zanima, kako je živel Ludwig van Beethoven ali kakšne lepote v sebi skriva prečudoviti grad Neuschwanstein kralja Ludvika II., potem so virtualni ogledi prava stvar za vas. Potopite se v svet umetnosti, kulture in arhitekture počitniške dežele Nemčije!

Umetnost od antike do moderne

Za ljubitelje umetnosti in tiste, ki to želijo postati, počitniška dežela Nemčija ponuja nekaj vrhunskih virtualnih doživetij. Antično umetnost v berlinskem muzeju Pergamon (Pergamonmuseum) zdaj lahko občudujete tako, da se virtualno sprehodite po razstavnih sobah in si ogledate eno najpomembnejših zbirk rimske in grške umetnosti na svetu. Vas bolj zanima sodobna umetnost? Potem se podajte na virtualni ogled Nove pinakoteke (Neue Pinakothek) v Münchnu. Tam so na ogled dela Pabla Picassa in Andyja Warhola.

Virtualno potovanje v svet nemške kulture

Eden najbolj obiskanih muzejev glasbe na svetu je Beethovnova hiša v Bonnu, Beethovnovem rojstnem kraju. Po novem si jo lahko ogledate kar od doma. Odpravite se na 360-stopinjski virtualni ogled in pobliže spoznajte velikega človeka in umetnika Ludwiga van Beethovna. Povsem drugačno, a prav tako razburljivo doživetje ponuja Muzej Porurja (Ruhr Museum) v Essnu. Stopite v časovni stroj in odpotujte v dobo premoga. Poučite se o takratni premogovniški tehnologiji, vplivu na okolje, pa tudi o družbenih spremembah, ki jih je s seboj prinesla industrija.

Odkrijte arhitekturne znamenitosti

Znameniti hamburški Speicherstadt – arhitekturna mojstrovina, zgrajena na okoli 3,5 milijona hrastovih pilotov in od leta 2015 uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine – je nedvomno znamenitost, ki jo morate videti. Zdaj Speicherstadt lahko obiščete tudi virtualno, ob tem pa spoznate tudi njegovo zgodovino. Bi namesto tega raje šli na obisk h kralju Ludviku II.? Podajte se na virtualni ogled pravljičnega Neuschwansteina, na katerem vas bodo očarali romantični detajli tega prečudovitega gradu.

 

Unescovo kulturno dediščino zdaj lahko občudujete tudi virtualno

 Ste vedeli, da se Nemčija ponaša s kar 46 znamenitostmi na Unescovem seznamu naravne in kulturne dediščine? Med njimi so arhitekturne in umetniške mojstrovine, slikovite kulturne krajine in parki, edinstvena naravna območja ter znamenitosti, ki pričajo o družbenem in tehnološkem razvoju. Mnoge od njih lahko obiščete tudi virtualno. Zdaj lahko nekaj časa preživite kot virtualni gost v Goethejevi hiši ali Nietzschejevem arhivu v Weimarju. V Hildesheimu lahko virtualno obiščete tudi cerkev sv. Mihaela, eno najlepših zgodnjeromanskih cerkva v Nemčiji, in hildesheimsko stolnico – obe od leta 1985 spadata med svetovno kulturno dediščino.

Spomladanski sprehod po Alte Nationalgalerie

Berlin, Stara narodna galerija na Muzejskem otoku © Pixabay

 

Potovalna agencija Ars longa vas vabi na spomladanski cikel virtualnih sprehodov po galerijah in muzejih. V četrtek, 25. marca, se boste skupaj z umetnostnim zgodovinarjem Donovanom Pavlincem sprehodili po zbirki nemškega slikarstva iz 19. stoletja v berlinski Alte Nationalgalerie. Nemška romantika je v prvi polovici stoletja med drugim obravnavala razmerje med človekom in naravo. V času, ko v Berlin še ne moremo potovati, vam bo virtualni sprehod po galeriji pričaral občutek obiska te slavne galerije in vas popeljal v to izjemno obdobje nemške zgodovine. Na virtualni sprehod se prijavite s klikom na Prijava (ali s sporočilom na [email protected]), če pa bi želeli odkriti še več berlinskih biserov, pa vas vabimo na potovanje v Berlin.

Prijetno virtualno spomladansko sprehajanje vam želimo.

Nemška turistična organizacija

Sponzorska objava.

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.