Izlet na dlani

ZANIMIVO! Top 10 svetovnih destinacij za obisk v letošnjem letu!

Vsem dobro znani turistični vodnik po vseh svetovno znanih in manj znanih destinacijah, Lonely Planet, je na podlagi mnenj svojih strokovnjakov izdal seznam top 10 svetovnih destinacij, ki jih je potrebno obiskati v letu 2015. Ste morda tudi vi planirali obisk v katero izmed omenjenih mest? Preverite seznam in mogoče dobite kakšno idejo za oddih. Za ugodne letalske karte in pakete bo poskrbela ekipa Izletnadlani!

WASHINGTON, D.C. (ZDA)
Mesto je v samem svetovnem vrhu po ponudbi zanmimivih muzejev in spomenikov. Spomenik legendarnemu predsedniku Abrahamu LIncolnu je med najpriljublejšenimi turističnimi točki. Mesto velja za urejeno in družini prijazno. V izvajanju je tudi veliko novih projektov, ki bodo kmalu ugledali luč sveta.

washington-dc

EL CHALTEN (Argentina)
Mesto je obkroženo s čudovitimi vrhovi Monte Fitz Roy in (3405 m) in Cerro Torre (3102 m) in vključuje ogromno hektarov svetovno zaščitenih ledenikov, jezer, gozdov in slapov nacionalnega parka. Nobeno presenečenje ni, da je El Chalten postal vodilni kraj za ljubitelje trekinga v Argentini.

EL-CHALTÉN

MILAN (Italija)
Vsem nam dobro znano mesto, iz katerega letališča pogosto tudi sami poletimo novim dogodovšinam naproti. Svetovno znana razstava Expo, bo v letošnjem letu gostovala prav v Milanu, poudarek pa bo na hrani. Med drugim mesto slovi po svoji eleganci in prefinjeni arhitekturi, tako da si vzemite čas in obiščite Milano.

milan

ZERMATT (Švica)
Pohodniki, alpinci in ljubitelji smučanja se slinijo nad Mattherhornom, ki se dviga nad Zermatt. V letošnjem letu ta diva med kraji, praznuje svojo 150 letnico prvega vzpona. Zermatt leži na 1620 m nadmorske višine in velja za mondeni smučarski resort.

SONY DSC

VALLETTA (Malta)
Vsem nam dostopna Valletta, do katere lahko poletite po zelo ugodnih cenah z nizkocenovnimi prevozniki. Ohranjene stavbe iz 17. stoletja se mešajo z novimi arhitekturnimi dosežki in skupaj tvorijo čudovito mešanico. Valletta je imenovana tudi ″mesto trdnjava″ in ″mesto, ki so ga zgradili gospodje za gospode″, je glavno mesto republike Malte ter upravno in trgovsko središče Malteških otokov. Med drugim se mesto lahko pohvali, da je uvrščeno na seznam Unescove svetovne kulturne dediščine.

valeta

PLOVDIV (Bolgarija)
Mesto ima eno izmed najlepših evropskih starih mestnih jeder. Leži v osrednji južni Bolgariji, severno od gorovja Rodopi. Njegove znamenite ruševine (vključno z rimskim gledališčem v središču nakupovalnega dela) so počasi izkopavali v letih 1970 in 80-ih. Po letu 2000 so restavrirali mnoge stavbe dediščine in so sedaj na voljo kot muzeji, restavracije in hoteli.

Plovdiv7

SALISBURY (Velika Britanija)
Dolgo časa so popotniki imeli Salisbury za mesto kratkega postanka na poti do Stonehenga. Mesto se nahaja na jugovzhodu Wiltshirea, ob robu planote Salisbury in leži ob sotočju petih rek. V letošnjem letu praznujejo 800 letnico njihovega njavečjega zaklada – Magna Carta (velika listina svoboščin), ki je nastala leta 1215 in ki omejuje moč angleških monarhov.

salisbury

DUNAJ (Avstrija)
Glavno mesto Avstrije leži na obeh bregovih reke Donave. Velja za mesto, ki ima karizmo – po vsej verjetnosti zato, ker je bil stoletja glavno mesto velikega imperija. Znamenitosti, ki jih je vredno ogledati so palača Schönbrunn, državna opera (Wiener Staatsoper), Katedrala sv. Štefana (Stephansdom), Muzej lepih umetnosti, Mozartova hiša (Mozarthaus Wien), Leopoldov muzej, Dunajska filharmonija (Wiener Philharmoniker), Koncertna hiša (Konzerthaus) in še bi lahko naštevali.

dunaj

CHENNAI (Indija)
Četrto največje mesto v Indij leži na jugovzhodni obali Indije ob Bengalskem zalivu. Z odprtjem mestne podzemne železnice, je mesto dobilo na veljavi. Chennai je tudi pomembno kulturno središče. Vsakoletni glasbeni festival Madras Music Season gosti stotine izvajalcev. Mesto ima živahno gledališko dogajanje in je pomembno središče klasičnega plesa Bharatanatyam. Tukaj ima sedež tudi tamilska filmska industrija (poimenovana Kollywood), ki je drugo največje filmsko središče v Indiji. FFilmska industrija prevladuje tudi na glasbenem področju.

chenai

TORONTO (Kanada)
Multikulturno velemesto je glavno mesto province Ontario. Najbolj znana stavba v mestu je stolp CN Tower (ime je dobil po železniški družbi Canadian National), ki je s 553 m trenutno druga najvišja prosto stoječa zgradba na svetu. Poleg tega bo hokejske navdušence pritegnil tudi Hokejski hram slavnih lige NHL.

toronto

Slepi Potnik

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.