Izlet na dlani

Varovanje osebnih podatkov

Izjava o zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

To Izjavo o zasebnosti izjavlja Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana DŠ: 10044400 (podjetje ni davčni zavezanec)
MŠ: 7110553000

1. UVOD

Z dostopom ali z uporabo spletne strani Izlet na dlani se strinjate s predmetno Izjavo o zasebnosti in Pogoji poslovanja. Če se s tem ne strinjate, zapustite in prenehajte z uporabi Spletne strani Izlet na dlani. Če imate kakršnakoli vprašanja glede uporabe Spletne strani, se obrnite na nas preko email naslova: [email protected]

2. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Izlet na dlani (Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana) spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi h najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev preko te spletne strani zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Namen te Izjave o varstvu osebnih podatkov je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

Podjetje se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani, uporabljeni v skladu s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

Osebni podatki

Izlet na dlani (Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana) bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe komunikacije (pošiljanje ponudbe, novic, obvestil)  ali izpolnitve naročil v primeru Spletne trgovine Izlet na dlani (pošiljanje ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom).

Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vaše soglasje.

Ob vsakem obisku spletne strani Izlet na dlani se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani. Izlet na dlani (Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana) tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

V namen obveščanja o ponudbi Izlet na dlani (Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana) v okviru prijave na e-nivice od vas zbira naslednje podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:

– ime in priimek ali naziv,
– e-naslov.

V namen izvedbe nakupa izdelka preko Spletne trgovine Izlet na dlani pa od vas zbiramo naslednje podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:
– ime in priimek ali naziv,
– e-naslov,
– primarni naslov in naslov za dostavo,
– telefonska številka,
– podatke o vsebini vašega naročila.

Vsi podatki, ki so zbrani preko te spletne strani ali so kako drugače sporočeni Izlet na dlani (Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana), se zbirajo z namenom opravljanja osnovne dejavnosti podjetja (obveščanje o ponudbi in ostalih aktivnostih npr. nagradne igre) ali se uporabljajo za potrebe izvedbe in dostave naročila preko Spletne trgovine Izlet na dlani. Ker je obdelava teh informacij nujna za izvedbo naročila, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje. Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo poslati ponudbe ali z vami skleniti naročila.

Prijava na e-mail novice

Na naši spletni strani in ob prijavi v sistem se lahko naročite na prejemanje obvestil in informacij o naši ponudbi. V ta namen vas lahko Izlet na dlani (Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana) preko elektronske pošte obvešča o novostih iz svoje ponudbe ali o nagradnih igrah, ki so neposredno vezane na podjetje ali njene storitve. O ponudbi vas bomo e-maila predvidoma obveščali enkrat na dan.

Ti podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, pri čemer lahko soglasje za prejemanje oglasnih sporočil kadarkoli prekličete.

Če obvestil o novicah po elektronski pošti ne želite več prejemati, se lahko odjavite z uporabo povezave za avtomatsko odjavo v vsakokratni elektronski novici (tipka Unsubscribe), v primeru težav ali neuspešne odjave pa nam lahko pošljete elektronsko sporočilo na naslov: [email protected].

Prijava na Facebook novice

Obveščanje preko FB sporočil, kjer vas računalniški robot obveščal o ponudbi s spletne strani Izlet Na Dlani.
Prijava na FB novice se izvede zgolj z vnosom FB naslova, odjava možna kadarkoli s vplisom in potrditvijo besedila STOP ali ODJAVI.

Na voljo so obveščanja:
– 1 krat na dan o naj akcijah tistega dne,
– do 10 krat na dan o vsaki akciji sproti,
– samo takrat, ko bo na voljo error fare ponudba.

Sodelovanje pri nagradnih igrah

V namen sodelovanja v nagradnih igrah Izlet na dlani (Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana) se od vas zbira naslednje podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:
– ime in priimek ali naziv,
– e-naslov,
– starostna skupina
– morebitni kontaktni naslov za pošiljanje nagrade.

V primeru nagradnih iger se javno objavita tako ime kakor tudi priimek tekmovalcev oziroma zmagovalcev.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov pri sodelovanju pri nagradnih igrah in prijavo na e-novice, uporabnik dovoljuje podjetju Izlet na dlani (Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana) obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju Izlet na dlani (Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana), da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, za pošiljanje e-novic.

Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Piškotki

Spletna stran Izlet na dlani uporablja piškotke, zato, da stran bolje deluje. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik, tako vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo stran. Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov ne posredujemo tretjim osebam, služijo le za pravilno delovanje spletne trgovine.

Piškotki omogočajo uporabnikom spletne strani Izlet na dlani čim bolj personalizirano izkušnjo. Piškotke lahko z določenimi nastavitvami brišemo, izključujemo oziroma jih pogojno uporabljamo. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja zapisanega v naslovni vrstici.

Spletna stran Izlet na dlani ne uporablja sledilnih piškotkov tretjih strank za namen analiziranja prometa, piškotkov vezanih na namen oglaševanja in trženja ter piškotkov za spletno vedenjsko oglaševanje. Vabimo vas, da si preberete tudi naše splošne pogoje in varovanje zasebnosti.

Pravice uporabnika

Izlet na dlani (Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana) zagotavlja uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu Izlet na dlani (Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana):

– potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne,
– omogoči dostop do osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje),
– poda informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim bili ali jim bodo posredovani
osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.),
– omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,
– omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe),
– omogoči pravico do omejitve obdelave,
– omogoči pravico do ugovora obdelavi, če obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, vključno z oblikovanjem profilov,
– omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,
– omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebnih podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica
– poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.
Prav tako bo podjetje posamezniku na njegovo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podalo tudi druge informacije v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.

Podjetje se zavezuje, da bo na zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, odgovorilo brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov [email protected].

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Način varstva vaših podatkov

Izlet na dlani (Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana) se zavezuje varovati podatke osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani. Izlet na dlani (Spletni portali, Martina Ploj s.p., Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana) bo storil vse, da osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov.

Dostop do podatkov imajo samo pooblaščene osebe.

Podatki se shranijo in zbirajo do preklica s strani uporabnika.

Spletna trgovina Izlet na dlani zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu.

Varovanje zasebnosti in varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki, pridobljeni preko spletne strani Izlet na dlani, v celoti ostali v lasti podjetja Spletni portali, Martina Ploj s.p., (Fabianijeva ulica 33, 1000 Ljubljana). Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

This site uses cookies

Small text files that are placed on your machine to help the site provide a better user experience. In general, cookies are used to retain user preferences, store information for things like shopping carts, and provide anonymised tracking data to third party applications like Google Analytics. As a rule, cookies will make your browsing experience better. However, you may prefer to disable cookies on this site and on others. The most effective way to do this is to disable cookies in your browser. We suggest consulting the Help section of your browser or taking a look at the About Cookies website which offers guidance for all modern browsers

Izjava o zasebnosti začne veljati z dnem 25.05.2018.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.