Izlet na dlani

10 držav, ki smo jih člani Ekipe Izlet na dlani obiskali in bi se tja z veseljem ponovno vrnili

Ste mogoče med tistimi, ki po vsakem obisku države naredite kljukico in se v vanjo ne nameravate več vrniti. No mi zagotovo nismo takšni, če nam je določena država všeč, se z veseljem tja še ponovno vrnemo, sploh če se pojavijo kakšne možnosti za  ugodne letalske povezave. Spodaj smo našteli 10 držav v katere bi se z veseljem ponovno vrnili, v nekaterih smo celo bili že večkrat, predvsem ZDA in Azija nas osebno največkrat pritegneta.

Katere države pa so vas tako navdušile, da bi se z veseljem tja še večkrat vrnili? 


1. ZDA


orlandoind

ZDA je ena od tistih držav, ki bi jo mi najraje vsakoletno uvrstili na naš seznam, vsaj za krajši izlet, vendar pogosto glede na stroške to pač ni izvedljivo. New York je prilubljena destinacija za številne Slovence in tudi sami lahko samo prikimamo k temu, saj mesto res ponuja za vsakogar nekaj. Do sedaj smo poleg New Yorka, obiskali še Florido, Texas in v prvomajskih praznikih še Kalifornijo in delček Nevade. Na naši to do listi je za prihodnje še raziskovanje Arizone, Pensilvanije, S. in J. Karoline, Louisiane in še kaj bi se našlo.

Tripadvisor opis aktivnosti na New Yorku si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene New Yorku si oglejte na povezavi tukaj.


2. TAJSKA


bangkokind

Ja tudi Tajska je priljubljena počitniška destinacija številnih Slovencev, predvsem družine si pogosto rade omislijo nekaj tedensko pohajkovanje po sanjskih tajskih otokih. Osebno nam je zelo pri srcu tudi sam Bangkok, od otokov pa smo že obiskali Phuket, Koh Samui, Ko Lanto, Ko Phi phi in Ko Pha Ngan.
Na naši to do listi za prihodnje je še Chiang Mai, Koh Chang, Koh Tao, Khao Lak, Koh Samet in še kaj bi se našlo.

Tripadvisor opis aktivnosti na otoku Ko Samui si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na otoku Ko Samui si oglejte na povezavi tukaj.


3. JAPONSKA


japonska4ind

Japonska je dežela v katero ne gre, da se ne bi zaljubili, saj vas že ob prvem prihodu v Tokio prevzame vsa ta prijetna japonska kultura. Sami smo se tam mudili že trikrat in smo uspeli obiskali že nekaj večjih mest (npr. Tokijo, Osaka, Kyoto, Kamakura, Takayama), z veseljem bi pa še obiskali Okinawo, Hirošimo, Sapporo  in še kaj bi se našlo.

Tripadvisor opis aktivnosti v Kyotu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Kyotu si oglejte na povezavi tukaj.


4. SINGAPUR


singapur2ind

Marsikdo ne poskakuje od navdušenja ob omembi Singapurja, medtem ko je nas popolnoma navdušil. Mesto dobesedno predstavlja najbolj čisto različico vstopa v azijski svet. Od modernega dela, pa vse do preprostih tržnic s stojnicami z azijsko hrano.  Na vsaki ulici se najde kaj zanimivega, za kakšen zanimiv ogled npr. za ne ravno turističen Park Haw par villa (lastnikov bratov Tigrove masti) pa se je potrebno odpeljati tudi par postaj izven mesta.

Tripadvisor opis aktivnosti v Singapurju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Singapurju si oglejte na povezavi tukaj.


5. KITAJSKA + HONG KONG


pekingind

Kitajska je po eni strani šok, po drugi strani pa navdušenje. Od vseh dosedanjih potovanj smo verjetno največ težav pri komunikaciji imeli ravno na Kitajskem, težko se je bilo dogovoriti za karkoli (od hrane, nakupa vstopnic, splošna vprašanja), saj tudi njihova govorica telesa ter rok izraža popolnoma drugo kot naša, odkimanje z glavo, določeni znaki z roko, vse to pri njih pomeni popolnoma drugo kot pri nas. Vendar se s časom nekako znajdeš, kakšno stvar narišeš, kakšno stvar rešiš z nasmehom, naučiš se njihovih znakov za štetje z roko, splošnih mimik obraza itd. Vse te lepote pokrajine, arhitekture, prijaznost in nasmehi ljudi pa te prepričajo, da Kitajska je vredna ponovnega obiska in mi bi se tja še z veseljem vrnili. Predvsem pa nas je na nedavnem obisku navdušil Hong Kong, ocenili smo da gre za neke vrste prijetno mešanico mest Singapur in Bangkok in ker sta nam tudi ti dve zelo pri srcu, seveda ni dvoma, da bi se tudi v Hong Kong z veseljem še vrnili (P.S tam imate krasno priložnost poskusiti zelo poceni restavracije z Michelinovimi zvezdicami)

Na Kitajskem smo uspeli obiskati Peking, Šanghaj, Suzhou, Hangzhou, Chengdu, Gulin, z veseljem bi še obiskali otok Hainan (Sanya), jug Kitajske, Lhaso, Xian, Macau in še kaj bi se našlo.

Tripadvisor opis aktivnosti v mestu Suzhou si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v mestu Suzhou si oglejte na povezavi tukaj.


6. MALEZIJA


penangind

Tudi v Maleziji smo se že nekajkrat mudili, sploh Kuala Lumpur je postanek od koder smo pogosto pot nadaljevali še kam naprej tudi izven meja Malezije. Par let nazaj smo se mudili na zelenem otoku Langkawi ter na Penangu in obe destinaciji sta nas zelo navdušili. Malezija je poleg Tajske prav tako primerna destinacija za azijske začetnike, sploh ker tukaj večina govori angleščino in je zaradi tega komunikacija popolnoma preprosta, poleg tega ima dežela tudi precej dobro organizirane avtobusne, kot tudi povezave z vlaki. Kot omembe vredno je pa tudi to, da je Kuala Lumpur tudi sedež letov Air Asia, zato od tam lahko zelo ugodno poletite na poljubne destinacije.

V Maleziji smo tako poleg otoka Langkawi, Penanga in Kuala Lumpurja že obiskali Melako, Johor Bahru, Ipoh, otočje Perhentian, Cameron Highlands, v prihodnje pa bi želeli še obiskati gozdno območje Taman Negara, otok Tioman, otok Pangkor Laut ter Borneo.

Tripadvisor opis aktivnosti na otočju Perhentian si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene otočju Perhentian si oglejte na povezavi tukaj.


7. MEHIKA


V Mehiki smo se mudili že skoraj 10 let nazaj, takrat na mesec in pol dolgem potovanju, pri katerem smo uspeli obiskati kar nekaj prelepih kotičkov te srednjeameriške dežele. V lanskem letu pa smo z avtomobilom raziskovali še Yucatan.

Ob obisku  Mehike smo obiskali sledeča mesta: Mexico City, Morelia, Guanajuato, Puerto Vallarta, Puebla, Oaxaca, Mazunte, Palenque, San Cristobal de las Casas, Tulum, Campeche, Chetumal, Villahermosa, Veracruz in Xalapa. V okviru raziskovanja Yucatanasmo obiskali Cancun, Puerto Morelos, Playa de Carmen, Izamal, Merida, Valladolid in otok Holbox.

Tripadvisor opis aktivnosti v Tulumu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Tulumu si oglejte na povezavi tukaj.


8. MAROKO


maroko1ind

Maroko je ena od destinacij, ki bi jo marsikdo lahko z lahkoto obiskal, saj so na voljo številne ugodne letalske povezave, leti niso dolgi, pa še cene bivanja, prevozov itd. so zelo ugodne. Poleg arhitekture in maroške kulture, pa seveda hrane, nas je popolnoma navdušila tudi pokrajina, predvsem del na poti med Essaouiro in Agadirjem je postregel s čudovito pokrajino in razgledi, zato zagotovo poleg zanimivih mest priporočamo še vsaj krajši najem avtomobila in pobeg iz mestnega vrveža proti jugu države ali celo v puščavo.

Ob našem obisku Maroka smo si ogledali mesta: Meknes, Fes, Casablanca, Rabat, Marakeš, Agadir, Essaouira, Tiznit, Mirleft. Ob ponovnem obisku bi še obiskali še puščavski del okrog Ouarzazate, mesto Chefchaouen, ter ponovno kakšno od prelepih mest Fez, Meknes ali Marakeš.

Tripadvisor opis aktivnosti v mestu Fez si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene mestu Fez si oglejte na povezavi tukaj.


9. INDONEZIJA


lombokind

V Indonezijo, ko se ti prikupi je težko se ne vračati, saj ponuja res številne in raznolike predele. Sami smo uspeli obiskati otok Sulawezi, ki nas je s svojo drugačnostjo popolnoma navdušil in ga z veseljem priporočamo za obisk. Lansko jesen pa smo se mudili še po čudovitih otokih Bali in Lombok ter otočju Gili. V te konce se bomo vrnili ponovno še to poletje.

V prihodnje bi še radi obiskali otok Sumatro, Flores in Komodo.

Tripadvisor opis aktivnosti na Baliju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Baliju si oglejte na povezavi tukaj.


10. JUŽNA KOREJA


koreja2ind

Južna Koreja bo pri srcu vsem tistim, ki jim je blizu japonska kultura. Deželo smo obiskali ob preteklem prvomajskem obdobju in nas je zelo navdušila. Obiskali smo vulkanski otok Jeju, poln naravnih znamenitosti, kulinarično središče mesto Jeonju in megalomansko prestolnico Seul. Predvsem Seul nas je tudi navdušil v smislu moderne razvitosti napram strogi kulturni tradiciji. Šlo je za potovanje kjer smo razvajali vse naše čute: očesu prijazne tradicionalne ceremonije in arhitektura, okusu in vonju prijazna raznolika korejska hrana in ušesom prijetna tradicionalna korejska glasba na vsakem koraku (celo metroju).

Ob ponovnem obisku bi se zagotovo  ponovno vrnili v Seul, obiskali pa bi še obmorsko mesto Busan, tradicionalno mesto Gyongyu in Ulsan in še kaj bi se našlo.

Tripadvisor opis aktivnosti na otoku Jeju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na otoku Jeju si oglejte na povezavi tukaj.

Katere države pa so vas tako navdušile, da bi se z veseljem tja še večkrat vrnili? 

Avtor fotografij: Izlet na dlani

Izlet na Dlani

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

6 komentarjev


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Zakaj vedno Maroko? Osebno v bolj grozni državi še nisem bil. Izredno vsiljivi ljudje, ki te poizkušajo ogoljufati na vsakem koraku na neskončno načinov. To pa ubije ves čar potovanja.

    • Tudi sami smo imeli podobne izkušnje z vsiljivostjo in goljufanjem v večjih turističnih maroških mestih (marakeš, fez, casablanca), ko smo se pa podali bolj proti jugu in na obalo, pa se je pokazal popolnoma drugačen maroški svet, vsi so nas lepo pozdravljali in z nami pokramljali, noben nam ni ničesar vsiljeval ali ponujal, tudi pri nakupih smo bili skoraj enakovredni domačinom 🙂

  • Absolutno Škotska (sever)! Prijazni ljudje, dobro pivo, tudi hrana, neverjetna narava, ljubka mesta,… Sva imela srečo, da nama je tudi vreme služilo 🙂 In pa Mehika (Jukatan).

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.