Izlet na dlani

10 filmov in oddaj povezanih s potovanji

Tokrat je na vrsti tema za filmoljube. Ker se med njih umeščamo tudi člani Ekipe Izlet na dlani, smo vam pripravili nekaj idej filmov in oddaj povezanih s potovanji. Sicer bi seznam filmov/oddaj s potovanji lahko bil precej zajeten in ni bilo lahko izbrati zgolj 10, vendar smo izbrali te, ki jih z veseljem večkrat pogledamo.

Kateri pa so vaši najljubši filmi ali oddaje povezane s potovanji?

Lost in Translation (2003)

Če ste ljubitelji Japonske je ogled filma obvezen. Sicer pa je film prejel kar precej nagrad in nominacij, tako da je zagotovo vreden ogleda.

IMDB opis filma si lahko ogledate tukaj.

Up in the Air (2009)

Up in the Air pa je seveda za vse tiste, ki ste zelo radi veliko v zraku oziroma na letalih.  Tudi ta film je prejel kar precej nagrad in nominacij, tako da je zagotovo vreden ogleda.

IMDB opis filma si lahko ogledate tukaj.

Vicky Christina Barcelona (2008)

Film, ki ga ljubitelji Woody Allena zagotovo niso spregledali, sami ga pa priporočamo tudi ostalim, predvsem ljubiteljem španske kulture. Film odlikuje odlična igralska zasedba in še bolj odlična glasbena spremljava (priporočamo tudi Soundtrack). Tudi ta film je prejel kar precej nagrad in nominacij.

IMDB opis filma si lahko ogledate tukaj.

Hector and the Search for Happiness (2014)

Omenjeni film smo si ogledali bolj po slučaju, vendar nas je presenetil z odličnim angleškim humorjem in sproščenostjo. Priporočamo kot prijeten film za dobro voljo na nedeljski večer.

IMDB opis filma si lahko ogledate tukaj.

The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

Če ste pa ljubitelji indijske kulture, pa ne spreglejte še enega dobrovoljnega filma.  Film je bil med drugim nominiran za nagrade Golden Globes.

IMDB opis filma si lahko ogledate tukaj.

Vse oddaje Anthony Bourdaina (Parts Unknown, No reservations, Layover…)

O slavnem kuharju, predvsem pa popotniku Anthony Bourdainu bi lahko nakladali ves dan.

Njegove kulinarično-popotniške oddaje so na vsakoletnem seznamu za prejem nagrad najboljših oddaj (Emmy), tako da vam vsaj kakšno zagotovo priporočamo za ogled. Mogoče kot namig: ogled oddaje Parts unknown Vietnam (kjer je Bourdain v preprosti lokalni gostilnici večerjal z Barakom Obamo).

IMDB opis oddaj Parts unknown si lahko ogledate tukaj.

Idiot Abroad z Karlom Pilkingtonom

Že naslov namigne o tematiki popotniške oddaje. Glavni lik Karl Pilkington se ravno ne veseli nenehnih potovanj in aktivnosti, povrhu pa mu prijatelja Ricky Gervais in Stephen Merchant na poti vedno kakšno zagodeta. Smeh in dobra volja zagotovljena.

IMDB opis oddaj si lahko ogledate tukaj.

A cook abroad (različni kuharji)

Gre za oddaje z različnimi kuharji, ki se podajo v svet. Če kot primer izpostavimo angleško Rachel Khoo, ki se poda na izlet in spoznavanje hrane v deželi njenih prednikov (Maleziji). Zanimiv prikaz konkretnih lokacij, jedi in tudi priprave jedi.

IMDB seznam in opise oddaj si lahko ogledate tukaj.

Dangerous Grounds z Toddom Carmichael

Dangerous Grounds oziroma glavni lik oddaje Todd Carmichel, mogoče ni najbolj znana osebnost, vendar je zelo poznan v svetu ljubiteljev kave. Po svetu išče posebne vrste zrn kave, težava nastopi saj so lokacije pogosto nedostopne, zavarovane ali zares zelo oddaljene. Zanimiv prikaz nekaterih lokacij kamor turisti ravno ne zahajajo pogosto.

IMDB seznam in opise oddaj si lahko ogledate tukaj.

Wild Things z Dominicom Monaghan

Oddajo Wild Things verjetno večina ne pozna, mogoče pa vas vsaj nekaj pozna glavni lik oddaje in sicer igralca Dominica Monaghana iz filma Gospodarji prstanov.  Dominic je strastni popotnik in naravovarstvenik in tako tudi v svoji oddaji raziskuje na to temo, na skritih, oddaljenih kotičkih sveta išče nenavadne živali.

IMDB seznam in opise oddaj si lahko ogledate tukaj.

 

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

1 komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.