Izlet na dlani

10 najboljših svetovnih letalskih družb leta 2017 (Tripadvisor vs. Skytrax)

Svetovni popotniki- oziroma natančneje tisti, ki pišejo ocene in vtise na strani Tripadvisor, so podali ocene za 10 najboljših letalskih družbah leta 2017. Potnikom so najljubše letalske družbe: Emirates, Singapore Airlines in brazilska družba Azul.

V nadaljevanju je tako predstavljenih 10 letalskih družb, ki so bile izbrane kot najboljše s strani potnikov oziroma uporabnikov Tripadvisor, za primerjavo pa je podan tudi seznam Skytrex leta 2017. Kot kaže se seznama ravno ne ujemata najbolj. 🙂

Emirates so tudi na SkyTrax lestvici leta 2017 bili na četrtem mestu, medtem ko so Singapore Airlines na obeh lestvicah na drugem mestu. Tri letalske družbe, ki so na Skytrax med top 5 (Qatar Airways, Cathay Pacific in All Nippon Airways) niso uspele na Tripadvisor listo 10 najboljših družb.

Katera pa je vaša najljubša dosedanja letalska družba in s katero bi si v prihodnje želeli potovati?


1. EMIRATES

2. SINGAPORE AIRLINES

3. AZUL

4. JET BLUE

5. AIR NEW ZEALAND

6. KOREAN AIR

7. JAPAN AIRLINES

8. THAI SMILE

9. ALASKA AIRLINES

10. GARUDA INDONESIA

_______________________________________________________________

Skytrax nagrade za leto 2017:
1. Qatar Airways
2. Singapore Airlines
3. ANA All Nippon Airways
4. Emirates
5. Cathay Pacific
6. EVA Air
7. Lufthansa
8. Etihad Airways
9. Hainan Airlines
10. Garuda Indonesia

Celoten seznam 100 najboljših letalskih družb si lahko ogledate tukaj.

Prispevek povzet po članku na strani Skift in Tripadvisor.

Katera pa je vaša najljubša letalska družba in s katero bi si v prihodnje še želeli potovati?

Članom Ekipe Izlet na dlani je prav tako najljubša letalska družba Emirates, takoj za njimi bi na seznam uvrstili še Etihad. Pred leti smo potovali z Japan Airlines z odličnim dreamlinerjem. Za lete po Indoneziji prisegamo na Garuda Airlines, letili smo pa tudi z Korea Airline in Jet Blue, ki pa nas nista kaj posebaj presenetiia.

V prihodnje bi si želeli leteti še z Singapore Airlines in Cathay Pacific.

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

4 komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • JET BLU ni presenetil? Ima brezplačen internet (najhitrejši kar sem jih uporabljal na letalu), udobni sedeži (veliko prostora med sedeži) in prijazno osebje. Naj letalska družba v ekonomi.

    • Pozdravljeni, mogoče smo res pozabili na prostor med sedeži na Jet Blue letih, in res zelo drži da je zelo udobno in prostorno. Glede prijaznosti osebja pa smo do sedaj bili zadovoljni na vseh ameriških letih. Smo pa leteli že pred leti, ko žal na Jet Blue še ni bilo brezplačnega interneta, vsaj ne na našem letu.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.