Izlet na dlani

10 najdražjih VS 10 najcenejših svetovnih mest leta 2016

Če sanjate o daljši ali začasni selitvi v tujino, vam bo ta seznam mogoče olajšal razmišljanje v katerih mestih vas bo bivanje zagotovo pošteno udarilo po žepu. Pripravili smo vam seznam 10 najdražjih svetovnih mest leta 2016, za primerjavo pa podali tudi 10 najcenejših mest. Posamezna mesta na lestvici desetih si glede na število glasov v nekaterih primerih deli več mest.

Svetovna raziskava o stroških življenja v zajetih mestih se izdaja dvakrat letno. Poročilo primerja več kot 400 posameznih cen skozi 160 produktov in storitev v 133 mestih, vključno z hrano, pijačo, oblačili, hišnimi potrebščinami, izdelki za osebno nego, najemninami, izdatki za prosti čas itd.  Skupno je tako zbranih več kot 50.000 posameznih cen. Več o tem si lahko preberete na uradni povezavi tukaj.

Singapur na omenjenem seznamu kraljuje na prvem mestu že zadnja tri leta. New York se je v zadnjih petih letih očitno precej podražil in se tako povzpel za 42 mest od leta 2011. Zanimivo je dejstvo, da ima Singapur visoke stroške za transport in vzdrževanje, je namreč najdražje mesto na svetu za nakup avtomobila, zato vam tam ne uide uporaba javnega transporta, ki pa je zelo dobro urejen. Stroški za transport so v Singapurju 2,7 x višji kot npr. v New Yorku. Kot nasprotje temu, pa so npr. osnovna živila v trgovini v Seulu 33%, v Hong Kongu 28% in v Tokiu 26% dražja  kot v Singapurju.

Azija ima 6 najbolj poceni mest za bivanje od  133 zajetih. Štiri indijska mesta so celo med 10 najcenejšimi za bivanje.

V nadaljevanju seznam svetovno najdražjih in najcenejših mest za bivanje.


1. Singapur


singapurpixabay

Tripadvisor opis aktivnosti v Singapurju si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Singapurju si oglejte na povezavi tukaj.


2. Zurich (Švica)


zurichpixabay

Tripadvisor opis aktivnosti v Zurichu  si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Hong Kongu si oglejte na povezavi tukaj.


3. Hong Kong


hong-kong-pixabay

Tripadvisor opis aktivnosti v Hong Kongu  si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Hong Kongu si oglejte na povezavi tukaj.


4. Ženeva (Švica)


genevapixabay

Tripadvisor opis aktivnosti v Ženevi  si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Ženevi si oglejte na povezavi tukaj.


5. Pariz (Francija)


pariz2pixabay

Tripadvisor opis aktivnosti v Parizu si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Parizu si oglejte na povezavi tukaj.


Preostalih 5 najdražjih mest na lestvici:
6. London
7. New York
8. Los Angeles
9. Seul
10. Kopenhagen

Za primerjavo še seznam najcenejših mest za bivanje (zadnjih 10 mest na seznamu):
124. Damask, Sirija
124. Caracas, Venezuela
126. New Delhi, Indija
127. Almaty, Kazakhstan
127. Alžir, Alžirija
127. Chennai, Indija
127. Karachi, Pakistan
131. Mumbai, Indija
132. Bangalore, Indija
133. Lusaka, Zambija

Visoke cene predvsem hotelskih namestitev in ostalih potrebnih izdatkov na potovanju člani Ekipe Izlet na dlani lahko potrdimo v mestih Singapur, Ženeva, New York, London, Pariz, Seul in Hong Kong.

Koliko od najdražjih 10 svetovnih mest je z obiskom že odkljukanih na vašem seznamu in katere si najbolj želite kmalu obiskati? 

Prispevek povzet po CNN strani na povezavi tukaj

Vir fotografij: pixabay

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

1 komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.