Izlet na dlani

20 najbolj varnih svetovnih držav in 5 najmanj varnih v letu 2017

World Economic Forum (WEF) je v mesecu aprilu izdal zajetno poročilo (ogled poročila tukaj), ki je med drugim vključevalo tudi temo varnosti posameznih svetovnih držav. Študija je bila izvedena na 136 državah. Tovrstni seznami na hitro ne bi vzbudili posebne pozornosti, če vsak od nas v mislih že ne bi imel vzpostavljenega seznama o tem, katere dežele so po našem mnenju bolj varne za obisk in katere se nam zdijo precej manj varne.

To, da je Finska na prvem mestu zagotovo ne bo nikogar posebej presenetilo, saj je splošno znano, da so skandinavske dežele med najbolj varnimi. Mogoče pa bo koga vendarle presenetilo, da so med najbolj varnih 5 dežel umeščeni tako Združeni Arabski Emirati (UAE) kot tudi Oman, na 9 mestu pa se je znašla celo afriška Ruanda. Omembe vredna je tudi pozicija Slovenije na 17 mestu. Zelo priljubljena Tajska se nahaja precej proti dnu seznama (118 mesto), Filipini pa celo na 126 mestu.

Člani Ekipe Izlet na dlani smo pred dnevi mudili v Dubaju in smo se ravno pogovarjali na temo varnosti UAE (ki smo jo v večji meri obiskali že pred leti), saj se nam ta dežela res zdi zelo varna za turista. Prav tako se strinjamo s precej visoko umestitvijo Hong Konga in Singapurja. Ob nedavnem obisku Mehike, smo se sicer zavedali, da dežela ne velja za najbolj varno, vendar smo mnenja, da je za varnost turistov tam precej dobro poskrbljeno.

Katere destinacije, ki ste jih že obiskali pa so po vašem mnenju precej varne za obisk? 


1. FINSKA


Tripadvisor opis aktivnosti na Finskem si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene na Finskem si oglejte na povezavi tukaj.


2. ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI


Tripadvisor opis aktivnosti v UAE si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v UAE si oglejte na povezavi tukaj.


3. ISLANDIJA 


Tripadvisor opis aktivnosti na Islandiji si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene na Islandiji si oglejte na povezavi tukaj.


4. OMAN


Tripadvisor opis aktivnosti v Omanu si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Omanu si oglejte na povezavi tukaj.


5. HONG KONG


Tripadvisor opis aktivnosti v Hong Kongu si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Hong Kongu si oglejte na povezavi tukaj.


Preostalih 15 varnih svetovnih držav:
6. Singapur
7. Norveška
8. Švica
9. Ruanda
10. Qatar
11. Luxembourg
12. Portugalska
13. Nova Zelandija
14. Avstrija
15. Estonija
16. Švedska
17. Slovenija
18. Španija
19. Nizozemska
20. Maroko

Še za info zadnjih 5 najmanj varnih držav:
132 Nigerija
133 Pakistan
134 Salvador
135 Jemen
136 Kolumbija

Seznam povzet po strani Telegraph, kjer si lahko ogledate tudi podrobne opise.

Katere destinacije, ki ste jih že obiskali pa so po vašem mnenju precej varne za obisk? 

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iskalnik letalskih kart

data-locale="en-GB" data-affiliate="network:CJ;publisher:6746289">

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.