Izlet na dlani

20 najdražjih svetovnih mest leta 2017

Če sanjate o daljši/začasni selitvi v tujino ali pa morebiti iščete destinacije za potep, vam bo ta seznam mogoče olajšal razmišljanje v katerih mestih vas bo bivanje/obisk zagotovo pošteno udarilo po žepu. Pripravili smo vam seznam 20 najdražjih svetovnih mest leta 2017. Posamezna mesta na lestvici  si glede na število glasov v nekaterih primerih deli več mest.

Svetovna raziskava o stroških življenja v zajetih mestih se izdaja dvakrat letno. Poročilo primerja več kot 400 posameznih cen skozi 160 produktov in storitev v 133 mestih, vključno z hrano, pijačo, oblačili, hišnimi potrebščinami, izdelki za osebno nego, najemninami, izdatki za prosti čas itd.  Skupno je tako zbranih več kot 50.000 posameznih cen. Več o tem si lahko preberete na uradni povezavi tukaj.

Singapur na omenjenem seznamu kraljuje na prvem mestu že zadnja štiri leta. Zanimivo je dejstvo, da ima Singapur visoke stroške za transport in vzdrževanje, je namreč najdražje mesto na svetu za nakup avtomobila, zato vam tam ne uide uporaba javnega transporta, ki pa je zelo dobro urejen. Stroški za transport so v Singapurju 2,7 x višji kot npr. v New Yorku. Kot nasprotje temu, pa so npr. osnovna živila v trgovini v Seulu 33%, v Hong Kongu 28% in v Tokiu 26% dražja kot v Singapurju.

Ste katero od najdražjih svetovnih mest  že obiskali, kakšne pa so se vam zdele cene namestitev, hrane, vstopnine? 

V nadaljevanju seznam svetovno najdražjih mest za bivanje/obisk.


1. Singapur


Tripadvisor opis aktivnosti v Singapurju si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Singapurju si oglejte na povezavi tukaj.


2. Hong Kong


Tripadvisor opis aktivnosti v Hong Kongu  si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Hong Kongu si oglejte na povezavi tukaj.


3. Zurich (Švica)


Tripadvisor opis aktivnosti v Zurichu  si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Hong Kongu si oglejte na povezavi tukaj.


4. Tokijo (Japonska)


 

Tripadvisor opis aktivnosti v Tokiju  si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Tokiju si oglejte na povezavi tukaj.


5. Osaka (Japonska)


Tripadvisor opis aktivnosti v Osaki  si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Osaki si oglejte na povezavi tukaj.


Preostalih 15 najdražjih mest na lestvici:
6. Seul (J.Koreja)
7. Ženeva (Švica)
7. Pariz (Francija)
9. New York (ZDA)
9. Kopenhagen (Danska)
11. Los Angeles (ZDA)
11. Oslo (Norveška)
11. Tel Aviv (Izrael)
14. Sydney (Avstralija)
15. Melbourne (Avstralija)
16. Šanghaj (Kitajska)
16. Helsinki (Finska)
16. Reykjavik (Islandija)
16. Auckland (Nova Zelandija)
16. Wellington (Nova Zelandija)

Visoke cene predvsem hotelskih namestitev in ostalih potrebnih izdatkov na potovanju, člani Ekipe Izlet na dlani lahko potrdimo v mestih: Singapur, Ženeva, New York, Pariz, Seul in Hong Kong ter v večini japonskih mest (seveda tudi v naštetih Tokiju in Osaki).

Ste katero od najdražjih svetovnih mest  že obiskali, kakšne pa so se vam zdele cene namestitev, hrane, vstopnine? 

Prispevek povzet po Telegraph strani na povezavi tukaj

Vir fotografij: pixabay

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iskalnik letalskih kart

data-locale="en-GB" data-affiliate="network:CJ;publisher:6746289">

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.