Izlet na dlani

3 ameriška mesta vredna obiska

Ker se ponudba ugodnih letalskih povezav v ZDA kar naprej pojavlja, vas bo v prihodnje zagotovo več obiskalo deželo čez lužo. Za vas smo tako pripravili predlog 3 ameriških mest, ki so nam še posebej pri srcu, hkrati pa podali tudi nekaj namigov kaj tam početi in kje dobro jesti.

Katera  ameriška mesta ste pa vi obiskali in jih priporočate kot zanimiva tudi ostalim? 

NEW YORK

To da je New York tudi na našem seznamu najljubših ameriških mest na prvem mestu, verjetno ni presenečenje. Se je kdo že vrnil razočaran nad ponudbo mesta, je kdo ki ga je obiskal in si ga ne želi ponovno več obiskati? Čisto možno, da se kakšen posameznik sicer najde, ki ga velemesto ni navdušilo, predvsem je to mogoče z vidika cenovne dostopnosti, vendar z nekoliko načrtovanja pri iskanju prenočišča in primernih aktivnosti, ni nujno da vas obisk New Yorka zelo udari po žepu.

Glede prenočišča v New Yorku  velja, da je smiselno, da ga čimprej rezervirate (z brezplačno odpovedjo seveda), nato pa spremljate ceno; sami smo s tovrstnim načinom že v nekaj primerih lahko prihranili kar nekaj eurov. Za prenočišče ni nujno, da se nahaja na Manhattanu, sicer je jasno, da bi si vsi želeli bivati ravno v središču dogajanja, vendar boste npr. v okolici Brooklyna lahko našli precej ugodnejše nastanitve, hkrati pa vas bodo dobre povezave javnega prometa v središče povedla v mestno središče.

Prav tako je važno katero od treh newyorških letališč boste izbrali za prihod/odhod, več o tem v prispevku tukaj.

Glede aktivnosti ni ravno najlažje ponuditi za vsakogar najprimernejšo, saj je seznam ponudbe v New Yorku zelo dolg in seveda odvisen od želja posameznika. Nekaj naših predlogov: Central Park, High Line, China town/Little Italy, Times Square, The Museum of Modern Art (MOMA), sprehod skozi Greenwich village/SOHO, Comedy cellar za odličen stand up, NBA tekma…

Glede hrane velja podobno kot glede aktivnosti, odvisno od želja in financ. Nekaj naših (bolj hitrih in “ugodnih”) predlogov:  burgerji Shake shack (več lokacij), Katzs deli (če ste nostalgični filmoljubi in ljubitelji pastramija), Doughnut Plant (če ne gre brez sladkih krofov), zajtrk v Ess-a-Bagel, če vas v China Townu prime lakota 456 Shanghai Cusine (obvezno dim sum), če hočete Azijsko hrano izpod rok top šefa Davida Changa, pa priporočamo Momofuko noodle bar

Po mestu se najlažje premikate peš ali s pomočjo metroja, najem avtomobila v samem središču New Yorka zagotovo ni potreben oziroma celo odsvetovan, če nočete ostati v zastojih. 😉

Tripadvisor opis znamenitosti v NYC si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v NYC si oglejte na povezavi tukaj. Ne spreglejete tudi Airbnb ponudbe.

SAN FRANCISCO (KALIFORNIJA)

Tudi San Francisco je mesto, ki je zares vredno obiska, tako da vsi ki boste leteli v Los Angeles in kolebali ali je vožnja do San Francisca zares vredna, vam sporočamo, da je temu zagotovo tako. 🙂

V San Franciscu velja glede iskanja prenočišč podobno kot za NYC, poiščite čimprej, nato pa spremljajte morebitni spust cene, je pa dejstvo, da cene prenočišč v sezoni podobno kot v NYC niso ugodne. Če boste v Kaliforniji najeli avtomobil, lahko prenočišče poiščete tudi kje bolj na obrobju mesta ali pobrskate tudi med pestro ponudbo Airbnb, vendar je potrebno vzeti v zakup tudi cestne zastoje.

Glede aktivnosti je tudi tu seznam precej dolg in pester ter odvisen od posameznika, sami priporočamo: vožnjo preko Golden gate bridge ter iskanje najbolj primerne lokacije za fotografijo; obisk Fisherman’s Wharf, China Town, Golden Gate park, zanimiv hipijevski distrikt Haight-Ashbury, številne ulice z grafiti (npr. The Lilac Mural Project, 24th street…), okolica San Francisca: 20 km oddaljen Muir Woods National Monument (orjaške sekvoje; obvezna predhodna online rezervacija parkirišča), plaža Muir beach, Sausalito

Glede hrane pa priporočamo: (ne ravno ugoden, vendar fantastičen zajtrk) v Outerlands, food court v Westfield mall SFO Centre, po “srečne” piškotke v Golden Gate Fortune Cookie Factory, odlični burgerji v In n out burger (številne lokacije)..

V kolikor boste raziskovali zgolj samo mesto in ne tudi okolice najem avtomobila ni potreben. Z letališča je mesto dostopno s podzemno železnico.

Tripadvisor opis znamenitosti v San Franciscu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v San Franciscu si oglejte na povezavi tukaj.

AUSTIN (TEXAS)

Marsikdo ravno ne pomisli na obisk Texasa, ko izbira ameriško destinacijo, vendar vas želimo tokrat prepričati v nasprotno. Texas ponuja številne zanimivosti za vso družino in če si želite nekoliko drugačnega ameriškega potovanja, je destinacija zelo vredna razmisleka. Naše družinsko raziskovanje Texasa je opisano na povezavi tukaj.

Za raziskovanje Texasa kot tudi samega mesta Austin priporočamo najem avtomobila. Nastanitve so cenovno lahko nižjega ranga napram New Yorku in Kaliforniji, nekaj dodatnih eurov oziroma bolje rečeno dolarjev, pa boste prihranili, če boste prenočili kje bolj na obrobju mesta (npr. v kakšnem od Holiday inn express).

V Austinu, ki med drugim slovi tudi po uličnih stojnicah ter številnih fast foodih (vzdolž Rainey St., South Congress Ave…) boste ves čas kaj jedli. Pridih tex-mex kombinacije hrane najdete povsod in težko se zgodi, da bi tam slabo jedli. Priporočamo tudi pokušino hamburgerjev v Dan’s Hamburgers.

Ob obisku priporočamo ogled lokalnih znamenitosti in ulic (SOCO-South Congress road, Barton Springs, Zilker zephyr train, grafiti predel v Hope Outdoor Galery.. ), ter obvezno prisotnost na večernem izletu množične kolonije netopirjev izpod mostu 🙂

Tripadvisor opis znamenitosti v Austinu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Austinu si oglejte na povezavi tukaj.


Katera  ameriška mesta ste pa vi obiskali in jih priporočate kot zanimiva tudi ostalim?

__________________________________________________________________________

Obstajajo svetovne destinacije, za katere je še posebej priporočljivo, da imaš urejeno zdravstveno zavarovanje za tujino z najvišjim kritjem. Ena od teh so zagotovo Združene države Amerike, saj v primeru, da se ti kaj neljubega zgodi, kritje nujnih zdravstvenih stroškov do 25.000 € tam enostavno ne bo dovolj. Zdravstvene storitve čez lužo so drage ko žafran! Nujno vzemi največje kritje do 100.000 € za prav vsak dan potovanja. Vedno obstaja možnost, da gre kaj narobe.

Lepo potuj v ZDA! A ne pozabi: če v tujini zboliš ali se poškoduješWIZ Tujina ti zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja. Ne spreglej ugodne cene za družine in celoletnega zavarovanja. Za vse, ki želite več, npr. zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, je tu novost WIZ Tujina Plus že za 11,98 € za 8 dni (Svet). Izkoristi 10 % ugodnejšo spletno sklenitev.

Prispevek nastal v sodelovanju z Wiz Tujina!

Vir fotografij: pixabay.com

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.