Izlet na dlani

3 evropske destinacije za popoln oddih

Več tisoč turistov je izglasovalo, da je Budimpešta najboljša evropska destinacija v letu 2019.

Budimpešta odraža zelo bogato arhitekturo in zgodovino. Glede na to, da je glavno mesto nam sosednje Madžarske, predstavlja odlično idejo za vikend pobeg. Ogledate si lahko mestne znamenitosti in si privoščite  oddih v termah s termalno vodo. Donava je odlična za vožnjo z ladjico in tako lahko iz drugačnega zornega kota uzrete mesto. Je ena izmed najbolj varnih mest v Evropi za obiskovalce. Kot so poudarili pri European best destinations, ima Budimpešta eleganco Pariza, arhitekturno zgodovino Dunaja, šarm Porta in Stockholmsko nežnost življenja.

Tripadvisor opis znamenitosti v Budimpešti si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Budimpešti si oglejte na povezavi tukaj.

Braga (ne Praga 😊) je zagotovo privlačna za turiste iz celega sveta, saj se nahaja ravno na Portugalskem in ne predstavlja prevelike oddaljenosti niti za ameriške popotnike. Nahaja se eno uro stran od Porta in je, kot se za Portugalsko spodobi, zelo živo mesto. Ogledate si lahko razne gotske katedrale, grad, vrt Santa Barbara Garden, muzeje… En dan pa si obvezno vzemite čas in si privoščite prijeten sprehod na Bom Jesus do Monte.
Če ste veliki šopoholiki se tudi za vas najdejo stvari v Bragi. Našli boste od tradicionalnih trgovin, dizajnerskih butičnih trgovinic do bolj poznanih trgovskih verig z oblačil v nakupovalnih centrih.

Cene nastanitve v hotelih s tremi zvezdicami se gibljejo okoli 50€ na noč za eno osebo, s petimi zvezdicami pa okoli 120€.
Braga ponuja vse od kulinaričnega doživetja, do romantičnih pobegov in festivalov.

Tripadvisor opis znamenitosti v mestu Braga si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v mestu Braga si oglejte na povezavi tukaj.

Monte Isola je ena izmed lepših destinacij v Italiji. Od Milana je oddaljena 2 uri vožnje in se nahaja v Lombardiji, natančneje na jezeru Iseo. Destinacija je prejela nagrado EDEN (European destination of exellence) evropske komisije, za prizadevanje ohranjanja trajnostnega turizma in pospeševanja lokalnega gospodarstva. Okolica Monte Isole je privlačna predvsem za družine, pohodnike in vse, ki se želijo sprostiti v pristnem okolju narave. Kot je značilno za Italijo tudi tukaj najdete ogromno lokalne hrane: salame, ribe, divje šparglje, navadno in ekstra deviško olivno olje, sušene sardine, paradižnike, ne manjka pa niti dobrega vina.

Tripadvisor opis znamenitosti v okolici Monte Isola si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v okolici Monte Isola si oglejte na povezavi tukaj.

Vir: European best destinations
Vir slik: Pixabay

Patricija Kragelj

Patricija Kragelj

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.