Izlet na dlani

5 destinacij/držav, ki bi jih želeli obiskati, če bi bile lažje in cenovno bolj dostopne

Današnji članek je na temo težje dosegljivih ali tudi cenovno ne ravno najbolj dostopnih destinacij. Predstavili smo pester in raznolik izbor petih destinacij Ekipe Izlet na dlani.

Katere težje dostopne destinacije pa bi vi želeli obiskati?

BUTAN

Zanimiva informacija je, da ljudstvo Butana ne želi masovnega turizma, zato je število vizumov, ki jih izdajo posledično omejeno. Po neuradnih informacijah smo zasledili, da samostojno potovanje v Butan ni mogoče. Predstavnik turistične agencije, vam organizira nastanitev, vstopnine, prehrano, prevoze po državi… Ravno zaradi te težje dostopnosti, odsotnosti masovnega turizma in naravnih lepot, ki jih Butan ponuja, se nam zdi ena od sanjskih destinacij, ki bi jo bilo treba kmalu obiskati.

Tripadvisor opis znamenitosti v Butanu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Butanu si oglejte na povezavi tukaj.

FIJI/COOKOVI OTOKI/BORA BORA…

Vsi sanjski otočki s turkizno modrim morjem, ki ležijo nekje daleč v južnem Pacifiku so na naši sanjski listi za obisk. Vendar težava ni zgolj cena letalskih kart in sama oddaljenost, temveč tudi tamkajšnje cene prenočišč.

Tripadvisor opis znamenitosti na Fiju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Fiju si oglejte na povezavi tukaj.

VELIKONOČNI OTOK

Tudi Velikonočni otok leži tam daleč spodaj ob čilenski obali oziroma vsaj 2000 milj stran, in tudi do tja običajno povezave niso časovno najkrajše in najbolj ugodne. Kar je še običajno za bolj težje dostopne otoke, so seveda tudi visoke cene prenočišč.

Tripadvisor opis znamenitosti Velikonočnega otoka si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene Velikonočnega otoka si oglejte na povezavi tukaj.

ZELENORTSKI OTOKI/AZORI

Zelenortski otoki in Azori so sicer glede na oddaljenost ostalih naštetih destinacij še najbližji Sloveniji, vendar zaenkrat še ne ponujajo kakšnih posebnih nizkocenovnih povezav iz naše bližine. Včasih se sicer najde kakšna last minute ali bolj ugodna povezava iz Nemčije ali Italije itd., vendar je za pravi vtis in zadovoljstvo na otočjih, zagotovo pomemben tudi pravi čas obiska le teh. Namreč nekje od septembra pa do februarja bi vas npr. na Azorih lahko fino zalival dež. Na Zelenortskih pa je deževna sezona nekje med avgustom in oktobrom (kar sicer nujno ne pomeni obveznega dežja), medtem ko je med decembrom in avgustom pa precej vetrovno (kar sicer pa ni slabo za surferje).

Tripadvisor opis znamenitosti Zelenortskih otokov si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Zelenortskih otokih si oglejte na povezavi tukaj.

HAINAN (SANYA)

Kar nekaj časa je že od tega, odkar smo se mudili na Kitajski, vendar še vedno nam ostaja v spominu pogosta omemba in vse pisane reklame za otok province Hainan, oziroma bolj poznano mesto tega področja Sanya (ki je med drugim tudi ena bolj priljubljenih destinacij za Ruse). Otok imenujejo tudi kitajski Havaji, na račun prijetnega vremena in prelepih plaž. Do tja so sicer povezave iz kitajskih mest ali Hong Konga, bi pa gotovo bilo zanimivo otok v celoti raziskati z najemom avtomobila, vendar smo žal ugotovili, da na kitajskem vožnja v lastni režiji ni mogoča.

Tripadvisor opis znamenitosti predela Hainan si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Sanyi si oglejte na povezavi tukaj.


Katere težje dostopne destinacije pa bi vi želeli obiskati?

Vir fotografij: pixabay.com

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

4 komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Velikonočni otok je samo eden =) niso otoki … tam bom čez slab mesec … za info … povratna letalska karta Santiago – Velikonočni otok je bila 399 eur v high sezoni … v kampu se da še kolikor toliko ugodno priti čez, sicer pa je res drago … kej več pa mogoče čez 1 mesec, če bo koga kaj zanimalo … lp

  • Butan je po besedah mojega moža res čudovita destinacija, drži pa, da sami po njem ne morete potovati. Poleg tega viza za tujce_ke (ki niso Indijci_ke in morda še državljani_ke Šri Lanke in Bangladeša) stane 200 EUR na dan. Ja, na dan!

    Pravijo, da so državljanke_i Butana najsrečnejši na svetu. Morda pa je bolje, da masovni turizem ne pride do tja…

  • Živijo. Zelenortski otoki in Azori pa niso prav posebno težko dosegljivi. Le nekaj sto € je dovolj, da jih obiščemo. Tudi letalske do Hainana niso ravno drage.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.